Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2019 – 108 εικονικές κλήσεις στο κέντρο της Φλώρινας για παραβάσεις Κ.Ο.Κ.

 

 

Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» από το 2002 έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για τη διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους. Σκοπός των δράσεων που υλοποιήθηκαν το διάστημα 16 με 22 ήταν τόσο η ενθάρρυνση των τοπικών αρχών για στήριξη των βιώσιμων τρόπων μετακίνησης, όσο και η ευαισθητοποίηση των πολιτών, ώστε να επιλέγουν εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης.

 

Κάθε χρόνο, η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» εστιάζει σε διαφορετικά θέματα που συνδέονται με τη βιώσιμη αστική κινητικότητα.  Για το 2019 έχει επιλεγεί ως μότο «Ασφαλές περπάτημα – ασφαλής ποδηλασία» εστιάζοντας σε εκδηλώσεις και δράσεις που έχουν ως στόχο την προώθηση του βαδίσματος και της ποδηλασίας, αναδεικνύοντας τα οφέλη που εξασφαλίζουν οι δύο αυτοί τρόποι μετακίνησης στην υγεία, στο αστικό περιβάλλον, αλλά και στην οικονομία.

 

Την Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019, η νεανική και πολυάριθμη ομάδα εθελοντών του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας (ΟΕΝΕΦ), ανέλαβε μια σημαντική πρωτοβουλία στο πλαίσιο των δράσεων του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας και του φορέα υποδοχής του – ΟΕΝΕΦ, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των οδηγών αυτοκινήτων για την οδική ασφάλεια και την ενημέρωση για τα δικαιώματα των πεζών και των ποδηλατών, ιδιαίτερα κατά την μετακίνηση τους μέσα στην πόλη, έτσι ώστε να προλαμβάνονται οι  παραβιάσεις και οι ανεπιθύμητες καταστάσεις, που θέτουν σε κίνδυνο όλους στην καθημερινότητα μας.

Συνολικά οι εθελοντές του ΟΕΝΕΦ και οι συνεργάτες του Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας, “μοίρασαν” 108 εικονικές κλήσεις για παραβάσεις Κ.Ο.Κ., σε οχήματα τα οποία ήταν παράνομα σταθμευμένα σε διάφορα σημεία της πόλης. Οι κλήσεις αυτές μοιράστηκαν σε διάστημα λιγότερο των 2 ωρών, αναδεικνύοντας για μια ακόμα φορά το μέγεθος του προβλήματος σε κάθε γωνιά της πόλης της Φλώρινας.

H Εικονική κλήση είναι μια δράση της Ένωσης πεζών που έχει στόχο να προσκαλέσει τους οδηγούς που παρκάρουν παράνομα σε πεζοδρόμια, σε ράμπες κτλ. να συνειδητοποιήσουν το αυτονόητο: ότι οι πολίτες έχουν δικαίωμα σε ελεύθερους χώρους και σε μια όμορφη πόλη, όπου το αυτοκίνητο δεν αποτελεί το κυρίαρχο είδος.

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τη Δημοτική Αστυνομία της Φλώρινας για τη συμβολή και βοήθεια της σε αυτό μας το εγχείρημα, καθώς ο Δημοτικός Αστυνομικός κ. Βελινός Γεώργιος με τις εξειδικευμένες γνώσεις και εμπειρίες του, ενημέρωσε και “εκπαίδευσε” τους νέους και νέες  για την παράνομη στάθμευση των ΙΧ αυτοκινήτων και δίτροχων μοτοσικλετών και για τη στάθμευση σε ράμπες για άτομα με κινητικές δυσκολίες ή σε πεζοδρόμια και πεζόδρομους.

Οι Νέοι μπροστά!

 

 

 

You May Also Like

Στο 1ο φεστιβάλ χορωδιών στα Κουφάλια ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καστοριάς “Αθανάσιος Χριστόπουλος”

”Η έντεχνη χορωδία του συλλόγου μας “Καστοριανόν Άσμα” απέσπασε πολλά συγχαρητήρια και χειροκροτήματα”

Δήμος Καστοριάς: Έγκριση πιστώσεων για συντηρήσεις σχολείων

Δήμος Καστοριάς: Έγκριση πιστώσεων για συντηρήσεις σχολείων

Εισήγηση του Θεόφιλου Λ. Πουλιόπουλου στο 2ο Διεθνές Συνέδριο του I.CO.D.ECON. με θέμα: Η κριτική διαχείριση του ποδοσφαίρου ως παράδειγμα για την ανθρώπινη ανάπτυξη

Το Σάββατο 16 Ιουνίου 2016, ο ευγενής συμπολίτης μας και μέλος της…

Ο Σύλλογος Επαγγελματιών-Ερασιτεχνών Μελισσοκόμων Καστοριάς θα κόψει τη βασιλόπιτα

Ο Σύλλογος Επαγγελματιών-Ερασιτεχνών Μελισσοκόμων Καστοριάς θα κόψει τη βασιλόπιτα

Επίσκεψη μαθητών από την Κύπρο και από το 1ο Λύκειο Καστοριάς στον Δήμαρχο Καστοριάς

Επίσκεψη μαθητών από την Κύπρο και από το 1ο Λύκειο Καστοριάς στον…

Επίδομα θέρμανσης: Σε αναμονή της απόφασης. : Ποιοι και πότε θα λάβουν το επίδομα

Επίδομα θέρμανσης: Σε αναμονή της απόφασης. : Ποιοι και πότε θα λάβουν…

ΔΕΥΑΚ: Διακοπή υδροδότησης στην Καστοριά

Από την ΔΕΥΑΚ ανακοινώνεται ότι την ΔΕΥΤΕΡΑ 24/04/2017 θα σημειωθεί διακοπή υδροδότησης

Εκκίνηση της διαδικασίας πιστοποίησης λεβάντας και παραγώγων με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη κ. Κασαπίδη Γιώργου

  Εκκίνηση της διαδικασίας πιστοποίησης λεβάντας και παραγώγων με  πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη…

Τους Αγίους Αλύπιο και Στυλιανό τίμησε η Καστοριά

Τους Αγίους Αλύπιο και Στυλιανό τίμησε η Καστοριά

Νέο έργο κατασκευής αρδευτικού δικτύου στην Καστοριά

Με προτεινόμενη θέση κατασκευής το Δασάκι Μεσοποταμίας