Όταν καταπονείστε, χτυπάτε πάνω σε πράγματα και έχετε κακές συνήθειες, αποδυναμώνετε τα οστά και τις αρθρώσεις. Για να τα διατηρήσετε σε καλή κατάσταση και να αποφύγετε τα άλγη και τους πόνους, δοκιμάστε την παρακάτω συνταγή.

Πείτε αντίο στον πόνο σε αρθρώσεις! Όταν καταπονείστε, χτυπάτε πάνω σε πράγματα και έχετε κακές συνήθειες, αποδυναμώνετε τα οστά και τις αρθρώσεις. Για να τα διατηρήσετε σε καλή κατάσταση και να αποφύγετε τα άλγη και τους πόνους, δοκιμάστε την παρακάτω συνταγή.

Οι πόνοι στην πλάτη και στις αρθρώσεις είναι κάτι συνηθισμένο στο σημερινό κόσμο και μάλιστα είναι ένας από τους κύριους λόγους που οι άνθρωποι πάνε στους γιατρούς.

Γενικά οι πόνοι αυτοί οφείλονται στην καθημερινή καταπόνηση από τη δουλειά, αν και μπορεί επίσης να οφείλονται σε τραυματισμούς και ασθένειες.

Στις περισσότερες περιπτώσεις είναι ήπιοι και αντιμετωπίζονται εύκολα με ανάπαυση, λήψη αναλγητικών και ασκήσεις ενδυνάμωσης.

Όμως οι πόνοι μπορεί να είναι και επαναλαμβανόμενοι και να συνδέονται με χρόνιες νόσους όπως η αρθρίτιδα και η οστεοαρθρίτιδα.

Το πιο ανησυχητικό είναι ότι μπορεί να επιδεινωθούν με τον καιρό, σε σημείο που να περιορίζουν την κινητικότητα και την ικανότητά σας να εκτελείτε τις καθημερινές εργασίες σας.

Γι’αυτό είναι πολύ σημαντικό να βελτιώσετε τις καθημερινές σας συνήθειες και να εξασφαλίζετε στα οστά και στις αρθρώσεις σας τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται για να διατηρούνται γερά.

Για το λόγο αυτό είναι καλό να γνωρίζετε ότι υπάρχουν φυσικά συμπληρώματα, των οποίων οι ιδιότητες συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση των οστών και των αρθρώσεων χωρίς να εκθέτουν το σώμα σε ανεπιθύμητες επιδράσεις.

Και αυτό ισχύει για τη γρενετίνη, ή αλλιώς τη φυσική ζελατίνη. Το συστατικό αυτό είναι πλούσιο σε κολλαγόνο, το οποίο έχει αποδειχτεί ότι είναι ωφέλιμο για την υγεία.

Παρακάτω θα σας παρουσιάσουμε λεπτομερώς τις κύριες ωφέλειες της γρενετίνης για την αντιμετώπιση του άλγους και του πόνου καθώς και μια απλή συνταγή για να την αξιοποιήσετε στο σπίτι. Πείτε αντίο στον πόνο σε αρθρώσεις!

Ας ξεκινήσουμε!

Τι είναι η γρενετίνη και πώς καταπραΰνει τον πόνο σε αρθρώσεις

πόνο σε αρθρώσεις με ζελατίνη

Η γρενετίνη, συνήθως πιο γνωστή ως ζελατίνη, είναι ένα φυσικό προϊόν που προέρχεται από την επεξεργασία χοιρινού και αγελαδινού λίπους. Για την παρασκευή της χρησιμοποιούνται το δέρμα και τα οστά, που είναι τα σημεία που περιέχουν τη μεγαλύτερη συγκέντρωση πρωτεΐνης δίνοντας αυτό το εκπληκτικό προϊόν.

Αν και η συγκεκριμένη διαδικασία δεν είναι και τόσο ευχάριστη για πολλούς ανθρώπους, θα πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι η ζελατίνη είναι πολύ χρήσιμη για τη δημιουργία μεγάλου αριθμού συνταγών. Επιπλέον είναι πηγή θρεπτικών συστατικών.

Οι ωφέλειες της ζελατίνης για την ανακούφιση από τον πόνο στην πλάτη και στις αρθρώσεις.

Οι κύριες ωφέλειες της ζελατίνης για την αντιμετώπιση του πόνου οφείλονται στο γεγονός ότι αποτελείται από πάνω από 90% πρωτεΐνες, 2% μεταλλικά άλατα και 8% νερό.

Τα συστατικά αυτά βελτιώνουν την ικανότητα του σώματος να συνθέτει κολλαγόνο και να μειώνει σημαντικά τη φλεγμονή.

Η ζελατίνη περιέχει αμινοξέα, όπως αργινίνη και γλυσίνη. Όταν αυτά φτάνουν στα όργανα του σώματος, διεγείρουν την παραγωγή μυϊκής μάζας και δυναμώνουν τις αρθρώσεις.

πόνο σε αρθρώσεις χέρια

Αν και η ζελατίνη είναι ζωικό προϊόν, δεν περιέχει χοληστερίνη. Η ζελατίνη δεν έχει λίπος και περιέχει λίγες θερμίδες.

Από την άλλη πλευρά, σας διατηρεί χορτάτους για περισσότερη ώρα, βελτιώνει το μεταβολισμό και συμβάλλει στη σωστή ολοκλήρωση των διεργασιών της πέψης.

Όμως το πιο ενδιαφέρον απ’όλα είναι ότι είναι εξαιρετική για την εξασφάλιση δύναμης και ελαστικότητας στους χόνδρους, μειώνοντας τις φθορές, προλαμβάνοντας την εμφάνιση πιο σοβαρών τραυματισμών. Πείτε αντίο στον πόνο σε αρθρώσεις και πλάτη.

Τα ενεργά συστατικά της διατηρούν επίσης το δέρμα υγιές, μειώνουν τον κίνδυνο πρόωρης γήρανσης και δυναμώνουν τα οστά.

Συνταγή με ζελατίνη για τον πόνο σε αρθρώσεις και πλάτη

συνταγή με ζελατινη - πόνο σε αρθρώσεις

Στα πλαίσια της προσπάθειάς σας να προστατέψετε τις αρθρώσεις σας, συνιστούμε να καταναλώνετε 10 με 15 γραμμάρια φυσικής ζελατίνης τη μέρα. Η ποσότητα αυτή μπορεί να προστεθεί σε γλυκίσματα, smoothies, φυσικούς χυμούς και άλλα προϊόντα που καταναλώνονται εύκολα.

Μια καλή ιδέα είναι να χρησιμοποιείτε επίσης μια συνταγή με αγνή ζελατίνη για τη μείωση του πόνου λόγω καταπόνησης ή τραυματισμού.

Υλικά

  • 1 κουταλάκι του τσαγιού ζελατίνη με φυσική γεύση (10 γραμμάρια)
  • μισό ποτήρι κρύο νερό (100 ml)
  • μισό ποτήρι ζεστό νερό (100 ml)

Οδηγίες

  • Προσθέστε ένα κουταλάκι του τσαγιού ζελατίνη με φυσική γεύση σε μισό ποτήρι κρύο νερό και αφήστε το στην άκρη όλη τη νύχτα.
  • Το επόμενο πρωί αδειάστε το μείγμα σε ένα δοχείο και βάλτε μισό ποτήρι ζεστό νερό σε μπεν-μαρί.
  • Μόλις η ζελατίνη διαλυθεί, απομακρύνετέ τη από τη φωτιά και σερβίρετε.
  • Καταναλώνετε τη ζελατίνη κάθε πρωί τουλάχιστον μισή ώρα πριν το πρώτο γεύμα της μέρας.
  • Μπορείτε επίσης να την αδειάσετε σε ένα ποτήρι πορτοκαλάδα για να βελτιωθεί η γεύση της και να απορροφηθεί πιο εύκολα.

Αν καταναλώνετε τακτικά αυτή τη συνταγή με ζελατίνη, θα σας βοηθήσει στην αποφυγή της φθοράς των αρθρώσεων και του μόνιμου πόνου.

Ωστόσο, τα αποτελέσματα εξαρτώνται από τον τρόπο ζωής κάθε ατόμου, ειδικά από τη διατροφή. Δεν θα πρέπει να καταναλώνετε ζελατίνη αν αντιμετωπίζετε πεπτικά ή ηπατικά προβλήματα. Πείτε αντίο στον πόνο σε αρθρώσεις!

ΠΗΓΗ:https://meygeia.gr

You May Also Like

Πόνος στην Ωμοπλάτη – Μήπως δεν είναι κρύωμα; Γράφει ο Νικόλαος Παγούνης, M.Sc Sport Science & Physical Education*

Πόνος στην Ωμοπλάτη – Μήπως δεν είναι κρύωμα; Γράφει ο Νικόλαος Παγούνης,…

«Πιάστηκες» από κλιματιστικό ή ανεμιστήρα; – Τι πρέπει να κάνεις για να μην πονάς!

Ο υδράργυρος έχει ανέβει και οι υψηλές θερμοκρασίες μέσα στην ημέρα, από…

Μην κόψεις ποτέ το σημείο: Το ένα και μοvαδικό πράγμα που πpέπει να κάvεις αν σε τσιμπήσει φίδι το καλοκαίρι

Φίδι και καλοκαίρι πάνε μαζί, για αυτό παρακάτω υπάρχουν οδηγίες για τις…

Ιγνυακός μυς «Ο μικροσκοπικός αλλά τόσο σημαντικός μυς του γονάτου» Γράφει ο Νικόλαος Παγούνης

Ιγνυακός μυς «Ο μικροσκοπικός αλλά τόσο σημαντικός μυς του γονάτου» Γράφει ο…

Μυϊκοί κόμποι: Ένα καλά κρυμμένο μυστικό στην παθογένεση πολλών μυοσκελετικών πόνων & κινητικών δυσλειτουργιών/ Γράφει ο Νικόλαος Παγούνης

Μυϊκοί κόμποι: Ένα καλά κρυμμένο μυστικό στην παθογένεση πολλών μυοσκελετικών πόνων &…

Κηρήθρα: Ποια είναι τα οφέλη της για τον οργανισμό

Κηρήθρα: Ποια είναι τα οφέλη της για τον οργανισμό

Πλευρική και Περιστροφική κλίση της λεκάνης Γράφει ο Νικόλαος Παγούνης, M.Sc Sport Science & Physical Education*

 Πλευρική και Περιστροφική κλίση της λεκάνης Γράφει ο Νικόλαος Παγούνης, M.Sc Sport…

Πως να αρχίσετε να αντιστρέφετε το αυτοάνοσο νόσημά σας

Πως να αρχίσετε να αντιστρέφετε το αυτοάνοσο νόσημά σας

30 δευτερόλεπτα είναι αρκετά: 17 κόλπα ομορφιάς για να φαίνεσαι 10 χρόνια νεότερη

Table of Contents Hide 30 δευτερόλεπτα είναι αρκετά: 17 κόλπα ομορφιάς για…

Πόνος στο γόνατο:  Θεραπεία και αντιμετώπιση μέσω της άσκησης Syndrome fat pad ή νόσος Hoffa. Γράφει ο Νικόλαος  Παγούνης, M.Sc Sport Science & Physical Education

Πόνος στο γόνατο:  Θεραπεία και αντιμετώπιση μέσω της άσκησης Syndrome fat pad…