Ζευγάρι Ελλήνων υιοθέτησε νεογέννητο που εγκαταλείφθηκε σε χωράφι από τους βιολογικούς γονείς του

Έλληνες υιοθέτησαν μωρό από Αφρική που είχε εγκαταλειφθεί μόλις λίγων ημερών σ’ ένα χωράφι στη μακρινή Ουγκάντα.

Ο 2χρονος Άθωνας ζει πλέον μια ευτυχισμένη ζωή, αφού είναι το πρώτο παιδί του ζευγαριού, το ο οποίο ταξίδεψε ως τη μακρινή Ουγκάντα για να τον γνωρίσει και να τον υιοθετήσει, ακολουθώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες σε μια δύσκολη διαδρομή.

Η Τώνια και ο Γιάννης αποφάσισαν να μεγαλώσουν την οικογένειά τους, υιοθετώντας ένα παιδί από την Αφρική, το οποίο βρέθηκε εγκαταλελειμμένο μόλις λίγων ημερών σ’ ένα χωράφι.

 

Η διαδικασία δεν ήταν εύκολη, αφού η γραφειοκρατία και η απόσταση έκαναν τα πράγματα δύσκολα. Όμως τα παιδιά ήταν αποφασισμένα και τίποτα δεν τους πτόησε, ούτε καν η είδηση πως η Τώνια ήταν έγκυος.

https://www.youtube.com/watch?v=8cHv3UC5IYQ&feature=emb_title

Οι διαδικασίες που ακολουθούνται σε μια διακρατική υιοθεσία είναι ακριβώς ίδιες με αυτές που ακολουθούνται σε μια υιοθεσία που πραγματοποιείται στην Ελλάδα.

Ο μικρός Άθωνας έγινε το πρώτο τους παιδί για ν’ ακολουθήσει λίγους μήνες μετά ο Ορφέας… Σαν, όπως λέει κι η Τώνια, «ο ένας να τράβηξε τον άλλο».

Για το θέμα του ρατσισμού, η Τώνια σχολιάζει: «Αρχικά, το παιδί, είναι μαύρο. Και δεν ντρεπόμαστε να το λέμε. Όπως εμείς είμαστε λευκοί, εκείνο είναι μαύρο… Όταν κάποιοι θα δουν τον Άθωνα 17 χρονών, ίσως 1,70, δεν ξέρω πως θα το δουν…».

Η Ελλάδα στην Αφρική έχει αυτή τη περίοδο διακρατικές σχέσεις, στο κομμάτι των υιοθεσιών, με την Ουγκάντα.

Οι διακρατικές υιοθεσίες δεν είναι κάτι νέο. Τα παλιότερα χρόνια οι Έλληνες προσέτρεχαν στις βαλκανικές χώρες. Βοηθούσε βλέπετε και η πολιτικοοικονομική κατάσταση εκεί. Τα τελευταία χρόνια, ο δρόμος έχεις ανοίξει και για την Αφρική. Μόνο που οι αριθμοί αποτυπώνουν το φόβο ίσως και τα στερεότυπα ίσως και τις νόρμες που ακόμα δεν έχουμε σπάσει.

 

«Η διαδικασία είναι ίδια, μόνο που ο δικός μας ο φάκελος μπαίνει σε μία διαδικασία μεταφράσεων, περνάει από την πρόξενο και έπειτα πηγαίνει στη χώρα, στους δικηγόρους που αναλαμβάνουν τη δική μας υπόθεση», σχολίασε η Τώνια, αναφορικά με τη διαδικασία της υιοθεσίας του Άθωνα.

Ο Άθωνας είναι ένα από τα ελάχιστα εγκαταλελειμμένα τυχερά παιδιά της Αφρικής. Η Τώνια, ο Γιάννης, ο Ορφέας οι συγγενείς και οι φίλοι τους άνοιξαν την καρδιά τους και την αγκαλιά τους και τον έκλεισαν μέσα. Όμως εκεί έξω υπάρχουν πάρα πολλά παιδιά που δεν είναι το ίδιο τυχερά.

amea-care.gr

You May Also Like

Οδηγίες και διευκρινήσεις από τον τοπικό ΕΟΔΥ Κοζάνης για την ορθή ερμηνεία του αποτελέσματος του self test

  Οδηγίες και διευκρινήσεις από τον τοπικό ΕΟΔΥ Κοζάνης για την ορθή…

Π.Ε. Καστοριάς : 480.000 ευρώ για Προμήθεια Δύο νέων Εκχιονιστικών Μηχανημάτων Έργου

Π.Ε. Καστοριάς : 480.000 ευρώ για Προμήθεια Δύο νέων Εκχιονιστικών Μηχανημάτων Έργου

Δόθηκε λύση στη «ΜΑΚΕΔΝΟΣ» με σχετική τροπολογία στη Βουλή έπειτα από παρέμβαση της Μαρίας Αντωνίου στα αρμόδια Υπουργεία

Η Βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου πραγματοποίησε ομιλία στη Βουλή, κατά τη διάρκεια…

Πολιτική Προστασία Π.Ε. Καστοριάς: Οδηγίες Αυτοπροστασίας από τον Καύσωνα (Βίντεο)

Συνίσταται προσοχή από σήμερα έως και τις αρχές της επόμενης εβδομάδας

Ανακοίνωση – ευχαριστήριο για το ενδιαφέρον και την αγάπη του κόσμου από τον Διευθυντή του Εν.Ειδικού σχολείου Καστοριάς

Το πρωί ταξί που μετέφερε μαθητές του σχολείου μας ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα με ευτυχώς μόνο με υλικές ζημιές .

Δήμος Γρεβενών: Δωρεάν rapid test μέσα από το αυτοκίνητο το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου και την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου

  Δήμος Γρεβενών: Δωρεάν rapid test μέσα από το αυτοκίνητο το Σάββατο…