Ζητήματα ψηφιακού μετασχηματισμού στο επίκεντρο της συνάντησης Μαρίας Αντωνίου – Κυριάκου Πιερρακάκη

 

Συνάντηση εργασίας στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης με τον Υπουργό Κυριάκο Πιερρακάκη είχε η Επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου, στο πλαίσιο των επαφών που πραγματοποιεί στην Αθήνα.

 

Η πορεία υλοποίησης έργων ψηφιακής κάλυψης, η νέα ψηφιακή βίβλος, το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των εμπροσθοβαρών ψηφιακών έργων αλλά και το ζήτημα της πλήρους ψηφιακής αναδιάρθρωσης του ΕΛΓΑ βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, στο επίκεντρο της συνάντησής τους.

 

Από την αρχή, που ανέλαβε ως Κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία μέχρι και σήμερα, έχουν γίνει τεράστια άλματα στο κομμάτι του ψηφιακού μετασχηματισμού, κυρίως στον τομέα της  Δημόσιας Διοίκησης, αξιοποιώντας ψηφιακά εργαλεία για την απλούστευση και την επιτάχυνση διαδικασιών, που αφορούν στην καθημερινότητα των πολιτών, δίνοντας οριστικό τέλος σε παθογένειες δεκαετιών.

 

Όπως δήλωσε η κ. Αντωνίου:

«Σε συνέχεια της καλής και αγαστής συνεργασίας που υπάρχει με τον κ. Πιερρακάκη προωθούμε και επιμέρους δράσεις για την ακριτική μας Καστοριά, που βοηθούν στην γρήγορη και ευκολότερη εξυπηρέτηση του πολίτη καθώς και στην εύρυθμη λειτουργία διαφόρων υπηρεσιών. Ταυτόχρονα, προωθούμε μέτρα και πολιτικές για τη διευκόλυνση των επενδύσεων στη Βόρεια Ελλάδα. Όπως έχουμε πει κατ’επανάληψη ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους δεν ήταν απλά μία πρόταση αλλά υποχρέωση της Κυβέρνησης της ΝΔ και σε αυτή την κατεύθυνση συνεχίζουμε».

 

You May Also Like

«Παπαρρόδεια 2023»: Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι Εκδηλώσεις Μνήμης της Μάχης του Δισπηλιού

Φέτος, συμπληρώθηκαν 82 χρόνια από την ηρωική αντίσταση ενάντια στους Γερμανούς εισβολείς στο Δισπηλιό Καστοριάς

Διαδικασία εισαγωγής μαθητών στην Α΄ τάξη του Μουσικού Γυμνασίου Καστοριάς για το σχολικό έτος 2023-2024

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς-κηδεμόνες πρέπει να υποβάλλουν από κοινού αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΑ ΠΑΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΗ 2Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

2η ΦΑΣΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΑΙΔΩΝ Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ. – Γ΄ΟΜΙΛΟΣ Α.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ Α΄ – Α.Ο. ΝΕΑΠΟΛΗΣ 87-19

Ἡ Ἀκολουθία τοῦ Νυμφίου στήν Ἱερά Μητρόπολη Καστορίας

Μέ τήν δέουσα ἐκκλησιαστική τάξη τελέσθηκαν καί φέτος οἱ ἀκολουθίες τοῦ Νυμφίου…