Γ. Κορεντσίδης: «Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε την πόλη μας καλύτερη. Και αυτό θα το πετύχουμε με τη συνεργασία όλων!»

Ο Δήμος Καστοριάς, συμμετείχε εμπράκτως στην  «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» και συγκεκριμένα στην «Παγκόσμια Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο».  Ειδικότερα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019 μια σειρά δράσεων, οι οποίες επικεντρώθηκαν στο να προάγουν τη βιώσιμη κινητικότητα με τη χρήση Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και του ποδηλάτου.

Ρεπορτάζ: Χρύσα Κοσμίδου

Το πρωί της Κυριακής πραγματοποιήθηκε ενημερωτική ημέρα με θέμα «Κώδικας οδικής κυκλοφορίας και ποδήλατο» στο αμφιθέατρο του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Εν συνεχεία έμπειροι ποδηλάτες και τεχνικοί έδωσαν οδηγίες για τη φροντίδα του ποδηλάτου, αλλά και χρήσιμες συμβουλές  (όπως για εξοπλισμό, αξεσουάρ, θέση οδήγησης κ.ά.) στο πλαίσιο της ενημερωτικής δράσης  «Ελέγχω το ποδήλατό μου».

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής γέμισε παιδιά κάθε ηλικίας, τα οποία χρησιμοποίησαν εντός του πάρκου ηλεκτρικά ή συμβατικά ποδήλατα, όπως επίσης και ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Παράλληλα με τη βόλτα τους στον ελεγχόμενο χώρο, εκπρόσωποι του τμήματος Τροχαίας Καστοριάς, ενημέρωσαν τα  παιδιά και τους γονείς τους σχετικά με την κυκλοφοριακή αγωγή.

Οι δράσεις πραγματοποιήθηκαν ύστερα από πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Μέριμνας, Εθελοντισμού και Αθλητισμού, σε συνεργασία με το τμήμα Τροχαίας, με τον Ποδηλατικό Σύλλογο «620» και με εθελοντές.

«Στόχος αυτών των δραστηριοτήτων είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση και να ενημερώσουμε μικρών και μεγάλων πάνω σε θέματα καθημερινής κυκλοφοριακής αγωγής και συμπεριφοράς. Όλοι οι πολίτες θα πρέπει  να ακολουθούμε τους κανόνες, να μην παρκάρουμε σε σημεία που ισχύει η απαγόρευση στάθμευσης, να μη κλείνουμε τις ράμπες και τις θέσεις στάθμευσης που προορίζονται για ΑΜΕΑ, να μη χρησιμοποιούμε το αυτοκίνητό μας όπου αυτό δεν χρειάζεται, να διευκολύνουμε την κίνηση των ποδηλάτων  και να σεβόμαστε τους πεζούς», δήλωσε ο  Δήμαρχος Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης.

Παράλληλα ο Δήμαρχος ενημέρωσε πως οι εν λόγω εκδηλώσεις εμπεριέχονται στα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ), στο οποίο μετέχουν 180 Δήμοι της χώρας μέσω του Πράσινου Ταμείου «Δυστυχώς ο Δήμος Καστοριάς δεν είχε καμία μελέτη ή σχέδιο για το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Ωστόσο υπάρχει η διάθεση από τη μεριά μας και πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες συναντήσεις-συσκέψεις ώστε ο Δήμος να καταθέσει τις προτάσεις του και να μπει επιτέλους σε μια τροχιά ανάπτυξης και συμβολής προς όφελος του περιβάλλοντος. Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε την πόλη μας καλύτερη. Και αυτό θα το πετύχουμε με τη συνεργασία όλων!».

«Είναι ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι οι συμπολίτες μας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας. Η Δημοτική Αρχή έχει σκοπό να  βελτιώσει και να αξιοποιήσει περεταίρω όλα τα μέσα και τους χώρους που διαθέτει.  Θέλουμε να δίνουμε αφορμή στους συμπολίτες μας, ώστε να έχουν επιπλέον ενασχολήσεις για τα παιδιά τους, σε χώρους όμορφα διαμορφωμένους και απολύτως ασφαλείς», ήταν τα λόγια του Αντιδημάρχου  Κοινωνικής Μέριμνας, Εθελοντισμού και Αθλητισμού Πέτρου Δοκόπουλου.

 

 

 

You May Also Like

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;) στην Καστοριά Του Γιώργου Τ. Αλεξίου

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;)…

Τραγωδία με τροχαίο στην Ιόνια Οδό: Νεκρό ζευγάρι μπροστά τα μάτια του δεκάχρονου παιδιού τους

Σοβαρό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στην Ιόνια Οδό, κοντά στα διόδια Τερόβου στο ρεύμα…

Νίκος Παρούσης: Ο ήρωας πιλότος που θυσιάστηκε για να σώσει εκατοντάδες παιδιά από βέβαιο θάνατο

Table of Contents Hide Έντρομοι είδαν το ΜιράζΑνέφερε βλάβη στο πηδάλιο«Πάνω από…

Τοξικά απορρίμματα στις αχανείς χωματερές της Αφρικής

Αφού πέσει η νύχτα και οι δρόμοι της αγοράς Καριακού στο Νταρ…

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Νέα κινητοποίηση τη νύχτα για την αρκούδα με τα μικρά της

Η αρκούδα με τα τρία αρκουδάκια επανεμφανίστηκε τη νύχτα στη Λεωφόρο των…