Η Ανναροζ αποφοίτησε, ετοιμάζει δική της εταιρία και ανοίγει το δρόμο για να ακουστούν τα άτομα με Σύνδρομο Down!(Βίντεο)

Η ‘Ανναροζ (Annarose Rubright) είναι 24 ετών και η μεγαλύτερη από τις πέντε αδερφές της. Πάντα προσπαθούσε να είναι το πρότυπο για τις νεότερες αδερφές της. Να τους δείξει με πράξεις πως όταν δουλεύεις και προσπαθείς σκληρά, μπορείς να πετύχεις τα όνειρα σου. Ακόμα και αν έχεις κάποια αναπηρία. Ακόμα και αν έχεις γεννηθεί με το σύνδρομο Down.

Στις 8 Μάιου 2020 αποφοίτησε κάνοντας το δικό της όνειρο πραγματικότητα. Τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια σπούδαζε στο Rowan University του Glassboro στο Νιου Τζέρσεϋ της Αμερικής. Το πτυχίο της είναι πάνω στο αντικείμενο του ραδιοφώνου, της τηλεόρασης και του κινηματογράφου. Η τελετή αποφοίτησης λόγω της πανδημίας, πραγματοποιήθηκε μέσω του προγράμματος Zoom. Είχε κοντά της όμως τους πιο αγαπημένους της, την οικογένεια της!

Η Άνναροζ με την οικογένεια της

Ήταν πολύ συγκινητικό για μένα και με πολύ έντονα συναισθήματα. Οι περισσότεροι από την οικογένεια μου, έβαλαν τα κλάματα.

Και είναι λογικό, καθώς η οικογένεια της ζούσε τόσα χρόνια από κοντά την προσπάθεια της ‘Ανναροζ. Ήταν πάντα πολύ καλή μαθήτρια και αυτό φάνηκε από όταν αποφοίτησε από το λύκειο. Η μητέρα της είπε: «κάθεται στο τραπέζι της κουζίνας, δουλεύει και αποσπάται από τον έξω κόσμο. Γιατί αυτό που εμείς διαβάζουμε σε 20 λεπτά, για την ‘Ανναροζ θα χρειαστεί από 1 έως 3 ώρες. Ανάλογα το κείμενο και το λεξιλόγιο του».

Η ‘Ανναροζ ήταν μια από τους 2.400 μαθητές με αναπηρίες που σπούδαζαν στο Rowan University την περασμένη ακαδημαϊκή χρονιά. Ο διευθυντής John Woodruff είπε: «μαθητές όπως η Ανναροζ παρακολουθούν τα μαθήματα με τα ίδια στάνταρτ που υπάρχουν για όλους τους φοιτητές του πανεπιστήμιου μας. Κανένα από τα μαθήματα δεν είναι πιο χαλαρό για τους φοιτητές με αναπηρίες. Οι απαιτήσεις είναι το ίδιο υψηλές για όλους. Οπότε έχουν τις ίδιες προσδοκίες στο να ολοκληρώσουν και να περάσουν ένα μάθημα».

Η ‘Ανναροζ μετά την αποφοίτηση της.

Αν υπάρχει κάποια βοήθεια που δίνεται στους φοιτητές με αναπηρία είναι η εξής: τους φέρνουν σε επαφή και τους βάζουν δίπλα σε μαθητές που αποφοιτούν. Αυτό τους βοηθά στο να αποκτήσουν οργανωτικές δεξιότητες και να κάνουν καλύτερη διαχείριση του χρόνου τους. «Αυτή τη βοήθεια και το πλεονέκτημα η Ανναροζ το χρησιμοποίησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αυτό που κατάφερε είναι σπάνιο, το επίτευγμα της είναι εκπληκτικό. Είναι μια δήλωση της επίμονης της να μην τα παρατάει», τόνισε ο διευθυντής.

Σύμφωνα με έρευνες από το Εθνικό Κέντρο Ειδικής Εκπαίδευσης της Αμερικής, μόνο το 34% των μαθητών με αναπηρίες καταφέρνει να ολοκληρώσει το τετραετές πρόγραμμα σπουδών. Οι υπόλοιποι τα παρατούν κάπου στο ενδιάμεσο.

Η Ανναροζ μας έχει απασχολήσει και πριν τέσσερα χρόνια, όταν συμμετείχε στη διαφημιστική καμπάνια για την Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down 2016. Βρέθηκε στο πλευρό της γνωστού ηθοποιού Olivia Wilde. Η μάλλον για να είμαι πιο ακριβής, βρέθηκε απέναντι της, στον καθρέφτη και στο πως βλέπει τον εαυτό της καθημερινά. Αν θέλετε να θυμηθείτε ή να δείτε για πρώτη φορά το βίντεο της καμπάνιας,  εδώ.

Η ηθοποιός Olivia Wilde μαζί με την Annarose

Η επαφή της με τα διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης, τα ντοκιμαντέρ και τα podcasts της έδειξαν το δρόμο. Ποιο είναι το όνειρο της και με τι θα ήθελε να ασχοληθεί στο μέλλον. Ελπίζει μια μέρα να δουλέψει στο ραδιόφωνο. Επίσης εργάζεται με την οικογένεια της στη δημιουργία μιας εταιρείας παραγωγής. Μέσα από αυτή η Ανναροζ ελπίζει να πει ιστορίες που θα έχουν σημαντικό αντίκτυπο για τα Άτομα με Αναπηρία. Ένα μεγάλο θέμα που ελπίζει να καλύψει είναι το Σύνδρομο των Νόμων. Η ίδια το περιγράφει ως: οι νόμοι που είναι άδικοι και επιτρέπουν τις εταιρείες να εκμεταλλευτούν τους ανάπηρους για το κέρδος.

Η ίδια συμβουλεύει τους υπολοίπους μαθητές με αναπηρίες, ειδικά αυτούς που ελπίζουν να αποκτήσουν ένα πτυχίο σαν το δικό της: «Εκπροσωπήστε τον εαυτό σας. Και ακουστείτε στον πραγματικό κόσμο»!

Έρευνα – μετάφραση – σύνταξη: Βογιατζής Ηλίας/ newsitamea.gr

Πηγή: Forbes.

Οι φωτογραφίες είναι από τον λογαριασμό της Ανναροζ στο Twitter, rubright1rose.

1 comment

Comments are closed.

You May Also Like

Γερμανία: Στο 69% η πληρότητα των δεξαμενών φυσικού αερίου ενόψει χειμώνα

Στο 69% έχει φθάσει η πληρότητα των δεξαμενών φυσικού αερίου της Γερμανίας…

Ρωγμές στην ευρωπαϊκή ενότητα

Η Ευρωπαϊκή Ενωση αντιμετωπίζει τη χειρότερη ενεργειακή κρίση που έχει γνωρίσει εδώ…

Κύμα ακραίου καύσωνα σαρώνει την Ευρώπη – Περισσότεροι από 1000 θάνατοι

Table of Contents Hide Πιο ζεστό το Λονδίνο από την Σαχάρα σήμερα  Από…

Μαρία Ζαχάροβα: Οι πικάντικες φωτογραφίες της καλλονής του Ρωσικού Υπουργείου που κράζει την Ελλάδα

Μαρία Ζαχάροβα: Οι πικάντικες φωτογραφίες της καλλονής του Ρωσικού Υπουργείου που κράζει…

Κρις βαν Χόλεν στην «Κ»: Ασυνεπής σύμμαχος η Τουρκία

Ο σημαντικός ρόλος της Ελλάδας έχει ενισχυθεί ακόμη περισσότερο μετά την επίθεση…

Reuters: Οι G7 μιλούν για όριο τιμής στο ρωσικό πετρέλαιο – Φόβοι για την αντίδραση Πούτιν

Για την επιβολή ανώτατου ορίου στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου συζητούν οι…

Τα πάνω κάτω στην Γερμανία – Κλείνουν οι πισίνες, χαμηλώνουν τα φώτα, πέφτουν οι θερμοστάτες

Τα πάνω κάτω στην Γερμανία – Κλείνουν οι πισίνες, χαμηλώνουν τα φώτα,…

Αυτοκτόνησε ο πρώην ιδιοκτήτης του θρυλικού «Studio 54» Μαρκ Φλέϊσμαν

O Μαρκ Φλέϊσμαν ανέλαβε την διεύθυνση του «Studio 54» από το 1980 εώς και…

Οι διασώστες χρειάστηκαν τέσσερις ώρες για να φτάσουν στο θύμα

Οι διασώστες χρειάστηκαν τέσσερις ώρες για να φτάσουν στο θύμα Ένα φριχτό…

Ο καιρός των τσιγγάνων | Το αριστούργημα του Emir Kusturica για την ζωή, την ελευθερία, τον έρωτα που μας κυριεύει την ψυχή

Ο καιρός των τσιγγάνων | Το αριστούργημα του Emir Kusturica για την…