Συνέντευξη τύπου στα τοπικά Μ.Μ.Ε. παραχώρησε το Δ.Σ. του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς “Ο Προφήτης Ηλίας”  προκειμένου να ενημερώσει για τις τελευταίες λεπτομέρειες του 2nd Fur Shopping Festival, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 3 έως και τις 5 Νοεμβρίου 2017 στο Κέντρο Γούνας Δυτικής Μακεδονίας.

Της Χρύσας Κοσμίδου

Το Fur Shopping Festival αποτελεί πλέον θεσμό για την Π.Ε. Καστοριάς, καθώς οι γουνοποιητικές επιχειρήσεις από την πρώτη στιγμή εμπιστεύτηκαν το πρόγραμμα και τις ενέργειες  του Δ.Σ.

Στο 2nd Fur Shopping Festival θα συμμετάσχουν 97 εκθέτες, αριθμός ρεκόρ εάν αναλογιστεί κανείς πως κατά την προηγουμένη χρονιά συμμετείχαν 47 εκθέτες. «Το γεγονός αυτό μας γεμίζει με αισιοδοξία και δύναμη» σχολίασε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιωάννης Κορεντσίδης «η εμπιστοσύνη που μας δείχνουν οι συνάδελφοι μάς δίνει το έναυσμα ώστε να συνεχίσουμε τις δράσεις μας, οι οποίες φέρνουν απτά αποτελέσματα στην περιοχή μας». Από το σύνολο των εκθετών, οι  85 επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν είναι καθαρά γουνοποιητικές, ως επί το πλείστον ελληνικές. Βέβαια το παρών θα δώσουν και επιχειρήσεις από  Ουγγαρία, Ρωσία, Γερμανία και Ιταλία.

Ο χώρος του Εκθεσιακού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας έχει καλυφθεί κατά 100%. Οι δράσεις για την προώθηση και την ανάδειξη του προϊόντος της γούνας, επηρεάζουν θετικά όχι μόνο τις γουνοποιητικές επιχειρήσεις, αλλά ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία.  Εμπορικοί επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό για ακόμα μια φορά θα παραβρεθούν στη “Γιορτή της Γούνας” στην Καστοριά «Με τις προσπάθειες και τις ενέργειες που έκανε και εξακολουθεί να κάνει η διοίκηση του Συνδέσμου, σε ό,τι έχει να κάνει με το οργανωτικό κομμάτι, όλα θα είναι άριστα. Όσον αφορά στην  ουσία, που δεν είναι άλλη από τις εμπορικές πράξεις, ευελπιστούμε πως θα κυμανθούμε σε ανώτερα επίπεδα  σε σχέση με το πρώτο φεστιβάλ και όλα αυτά  σύμφωνα με τις εκτιμήσεις και την ανάλογη ζήτηση που υπάρχει από τους εμπορικούς επισκέπτες του εξωτερικού. Αυτό επιδιώκουμε, αυτό ευελπιστούμε και αυτό είναι η πεποίθησή μας.  Πάντα όμως είμαστε προσγειωμένοι και κρατάμε  χαμηλούς τόνους», δήλωσε ο κ. Κορεντσίδης.

Αξίζει να σημειωθεί πως πλέον ο εκθεσιακός χώρος  έχει την πιστοποίηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Διοργανώσεων Εκθέσεων (Global Association of the Exhibition Industry, UFI) «Είναι εξαιρετικά δύσκολο και υπάρχουν σοβαρές απαιτήσεις για να κατορθώσει να πιστοποιηθεί κάποιος εκθεσιακός χώρος. Πλέον έχουμε αυτή την πιστοποίηση, η οποία μας τοποθετεί επίσημα στο χάρτη των παγκοσμίων εκθέσεων»  ενημέρωσε ο αν. Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιορδάνης Μιχαηλίδης. Σε όλη την Ελλάδα μόλις πέντε εκθεσιακά κέντρα έχουν τη συγκεκριμένη πιστοποίηση γεγονός που μαρτυρά τις δυνατότητες και τη δυναμική του Συνδέσμου.  Επίσης ο χώρος μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλες δράσεις πέρα από τη γουνοποιία.

Απευθείας από τη Ρωσία στην Καστοριά!

Τουλάχιστον δυο πτήσεις τσάρτερ θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ. Όπως ενημέρωσε ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Απόστολος Τσούκας η μια απευθείας πτήση είναι Μόσχα-Καστοριά με 134 θέσεις, ενώ η δεύτερη απευθείας πτήση Κίεβο-Καστοριά με 94 θέσεις. Τα αεροπλάνα, θα προσγειωθούν στο αεροδρόμιο τα ξημερώματα της Παρασκευής 3 Νοεμβρίου, δηλαδή την πρώτη ημέρα του φεστιβάλ και θα αναχωρήσουν τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου «Παλεύουμε για ακόμη πτήση απευθείας από τη Μόσχα» είπε ο Αντιπρόεδρος.

Ο κ. Τσούκας πληροφόρησε επίσης ότι το τριήμερο φεστιβάλ θα έχει εορταστικό χαρακτήρα, με παράλληλες δράσεις και happenings «Ελπίζουμε να δώσουμε μια τόνωση στους συναδέλφους μας, αλλά και σε  όλη την Καστοριά».

 

Τέλος, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς “Ο Προφήτης Ηλίας”  θέλησε να ευχαριστήσει τους φορείς και τους οργανισμούς που στηρίζουν εμπράκτως το 2nd Fur Shopping Festival

  • Τη Δ.Ε.Θ. η οποία είναι για ακόμα μια φορά συνδιοργανωτής
  • Την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας
  • Την Εταιρία Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας
  • Το Επιμελητήριο Καστοριάς
  • Τα Δημοπρατήρια που είναι χορηγοί
  • Το μεγάλο χορηγό American Legend Blackglama
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση του τάμπλετ της λαχειοφόρου αγοράς που διοργάνωσε το σχολείο μας

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς

Η ποδηλασία στη ζωή μας… Γράφει ο Δημήτρης Κοντονίνας  (Πλούσιο Φωτορεπορτάζ)

Η ποδηλασία στη ζωή μας… Γράφει ο Δημήτρης Κοντονίνας  (Πλούσιο Φωτορεπορτάζ)

Ερωτήσεις Ζ. Τζηκαλάγια για την κατασκευή δρόμου Μ. Αγίων Αναργύρων – Νυμφαίο & βελτίωση των δρόμων στη Μεσοποταμία

  Ερωτήσεις Ζ. Τζηκαλάγια για την κατασκευή δρόμου Μ. Αγίων Αναργύρων –…

Χωρίς ρεύμα τη Δευτέρα 30/10 και την Τρίτη 31/10 πολλές περιοχές της Π.Ε. Καστοριάς

Χωρίς ρεύμα τη Δευτέρα 30/10 και  την Τρίτη 31/10 πολλές περιοχές της…

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση του Dojo στην Καστοριά

Η  πρώτη συνάντηση του Dojo (χώρος εξάσκησης) στην Καστοριά πραγματοποιήθηκε με επιτυχία…

7 θέσεις εργασίας στο Δήμο Άργους Ορεστικού

Την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου έως τριών μηνών…

Ο Σύλλογος Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας Καστοριάς έκοψε τη βασιλόπιτα

Ο Σύλλογος Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας Καστοριάς έκοψε τη βασιλόπιτα