H δικηγόρος του Ντεπ Καμίλ Βάσκεζ, έβαλε στο στόχαστρο την αξιοπιστία της Χερντ σχετικά με το αμφιλεγόμενο άρθρο που έγραψε η ηθοποιός το 2018 στην Washington Post, όπου έκανε αναφορές σε κακοποίηση που υπέστη χωρίς όμως να κατονομάσει τον πρώην σύζυγό της

Ο Τζόνι Ντεπ αγκάλιασε τη δικηγόρο του Καμίλ Βάσκεζ στο δικαστήριο μετά την ολοκλήρωση της διασταυρούμενης εξέτασης της πρώην συζύγου του Άμπερ Χερντ.

H Βάσκεζ, έβαλε στο στόχαστρο την αξιοπιστία της Χερντ σχετικά με το αμφιλεγόμενο άρθρο που έγραψε η ηθοποιός το 2018 στην Washington Post, όπου έκανε αναφορές σε κακοποίηση που υπέστη χωρίς όμως να κατονομάσει τον πρώην σύζυγό της. Μάλιστα, η Βάσκεθ την κατηγορούσε συνεχώς την ηθοποιό ως βίαιη απέναντι στον πρώην σύζυγό της κατά τη διάρκεια της ταραχώδους σχέσης τους και στη συνέχεια τον γάμο.

Καθ’όλη τη διάρκεια της εξέτασης, η Χερντ ήταν φανερά ενοχλημένη με τις ερωτήσεις της Βάσκεζ και περιέγραφε τα λόγια του κάθε μάρτυρα που έρχονταν σε αντίθεση με τα όσα έχει καταθέσει η ίδια, ως ψευδή.

Ο Ντεπ υπέβαλε μήνυση στη Χερντ ύψους 50 εκατ. δολαρίων για το άρθρο στην Washington Post, στο οποίο η ηθοποιός ισχυριζόταν ότι υπέστη ενδοοικογενειακή κακοποίηση από άτομο που δεν κατονομάζεται. Ο Ντεπ λέει ότι το άρθρο έχει καταστρέψει τη φήμη και την καριέρα του και ισχυρίζεται ότι ποτέ δεν κακοποίησε σωματικά ή σεξουαλικά τη Χερντ. Εκείνη τον μήνυσε για 100 εκατομμύρια δολάρια όταν οι δικηγόροι του είπαν ότι οι ισχυρισμοί της ήταν ψευδείς.

Τα στοιχεία της Βάσκεζ που «καίνε» τη Χερντ

Η Βάσκεζ παρουσίασε στους ενόρκους ένα μαχαίρι που χάρισε η Χερντ στον Ντεπ για τα γενέθλιά του. Πάνω στο μαχαίρι υπήρχε η φράση «μέχρι ο θάνατος» στα ισπανικά. «Αυτό είναι το μαχαίρι που έδωσες στον άνθρωπο που μεθούσε και ήταν βίαιος απέναντί σου», είπε η δικηγόρος. «Δεν ανησυχούσα ότι θα με μαχαίρωνε», είπε η Χερντ.

Η δικηγόρος γρήγορα προχώρησε τη συζήτηση σε ένα άλλο περιστατικό. Αμφισβήτησε τη μαρτυρία της ηθοποιού σχετικά με ένα ιδιαίτερα βάναυσο περιστατικό που ισχυρίστηκε ότι συνέβη στην Αυστραλία. Η Χερντ είπε ότι δέχθηκε σεξουαλική επίθεση με ένα μπουκάλι αλκοολούχου ποτού και η άκρη του δακτύλου του Ντεπ κόπηκε. Ο Ντεπ ισχυρίζεται ότι ο Χερντ έκοψε το δάχτυλό του πετώντας του ένα μπουκάλι βότκας, ενώ η υπεράσπιση υποστηρίζει ότι ο Ντεπ τραυματίστηκε.

Η Βάσκεζ εστίασε στην αλληλουχία των γεγονότων λέγοντας ότι ο Ντεπ δεν μπορούσε να κάνει τόση ζημιά με ένα κομμένο δάχτυλο. Η Χερντ υποστήριξε ότι δεν θυμόταν τη σειρά με την οποία συνέβησαν τα γεγονότα: «Ποτέ δεν ισχυρίστηκα ότι μπορώ να θυμηθώ την ακριβή σειρά αυτών των πραγμάτων. Είναι μια επίθεση που διήρκησε πολλές, φρικτές ημέρες». Τότε η δικηγόρος είπε ότι: «δεν υπάρχει ούτε ένα ιατρικό ιστορικό ή φωτογραφίες του τραυματισμού της Χερντ».

Άλλο ένα σημείο που τόνισε η δικηγόρος είναι το γεγονός ότι η Χερντ εξέφρασε την ανησυχία της για την κατάχρηση ουσιών που έκανε ο Ντεπ, αλλά η ίδια ήταν εκείνη που συνέχισε να χρησιμοποιεί ναρκωτικά και αλκοόλ. Επιπλέον, η Βάσκεζ έβαλε να ακουστεί μια ηχογράφηση στην οποία η Χερντ προσέβαλε την καριέρα του Ντεπ, αποκαλώντας τον «ξεπλυμένο» και «αστείο». Παρουσίασε επίσης πολλά γραπτά μηνύματα στα οποία η Χερντ ζητά επανειλημμένα από τον Ντεπ να απαντήσει στο τηλέφωνο, σε μια προσπάθεια να την απεικονίσει ως ζηλιάρα. «Του στέλνατε μηνύματα ασταμάτητα», είπε η δικηγόρος. Η Χερντ είπε ότι τα έστελνε σε μια προσπάθεια ο Ντεπ να σταματήσει τα ναρκωτικά.

Η Βάσκεζ πίεσε έντονα εναντίον του επιχειρήματος της Χερντ ότι το άρθρο που έγραψε – το οποίο βρίσκεται στο επίκεντρο της δίκης – δεν αφορά τον Ντεπ αλλά για το τι της συνέβη αφού έλαβε προσωρινή περιοριστική εντολή εναντίον του ηθοποιού. «Στην πραγματικότητα μιλούσα για ένα μεγαλύτερο ζήτημα παρά απλά για τον Τζόνι», δήλωσε η Χερντ.

Η ανάκριση διήρκεσε περίπου ως στις 2:40 μ.μ., σε εκείνο το σημείο η δικηγόρος της Χερντ, Ελέιν Μπρέντεχοφτ, άρχισε να ανακατευθύνει την ανάκριση αμφισβητώντας μερικά από τα σημεία της Βάσκεζ.

Η ανακατεύθυνση διήρκεσε περίπου 35 λεπτά και η Βάσκεζ διαφωνούσε στις ερωτήσεις της Μπρέντεχοφτ — συχνά τόσες πολλές συνεχόμενες φορές που προκαλούσε γέλιο στο ακροατήριο του δικαστηρίου, το οποίο σε όλη τη διάρκεια της δίκης αποτελείται κυρίως από θαυμαστές του Ντεπ.

Στη συνέχεια, το δικαστήριο παρουσίασε βίντεο του καλλιτέχνη iO Tillett Wright, ενός φίλου της Χερντ αλλά και του Ντεπ για μερικά χρόνια. Περιέγραψε τον ηθοποιό ως «υπέροχο», «μαγικό» και «πολύ αστείο» όταν ήταν νηφάλιος, αλλά «παρανοϊκό», «κακό» και «άκεφο» όταν ήταν μεθυσμένος. Κι ενώ δεν βρέθηκε ποτέ μάρτυρας κακοποίησης της Χερντ, ο iO Tillett είπε ότι άκουσε τον Ντεπ να λέει πράγματα για εκείνη όπως «το μόνο που έχει είναι η εμφάνισή της».

Με πληροφορίες από τη The Washington Post 

ΠΗΓΗ:https://www.kathimerini.gr

You May Also Like

«Αν μπορούσα να κάψω όλα τα λεφτά του θα το έκανα»: Η μεγάλη πικρία της Αθηνάς Ωνάση για τον παππού της όταν ήταν 13 χρονών

Ούτε τη δημοσιότητα ούτε τα λεφτά που πήρε από τον παππούς της…

Γυναικοκτονίες: Η κοινωνία δεν γνωρίζει το βάθος του προβλήματος

Table of Contents Hide Διάφορα στάδιαΛεκτικές επιθέσειςΤο Strong MeΠρόληψη έμφυλης βίαςΞεχωριστό αδίκημα,…

Γερμανία: Στο 69% η πληρότητα των δεξαμενών φυσικού αερίου ενόψει χειμώνα

Στο 69% έχει φθάσει η πληρότητα των δεξαμενών φυσικού αερίου της Γερμανίας…

Μαρία Ζαχάροβα: Οι πικάντικες φωτογραφίες της καλλονής του Ρωσικού Υπουργείου που κράζει την Ελλάδα

Μαρία Ζαχάροβα: Οι πικάντικες φωτογραφίες της καλλονής του Ρωσικού Υπουργείου που κράζει…

Ρωγμές στην ευρωπαϊκή ενότητα

Η Ευρωπαϊκή Ενωση αντιμετωπίζει τη χειρότερη ενεργειακή κρίση που έχει γνωρίσει εδώ…

Αυτοκτόνησε ο πρώην ιδιοκτήτης του θρυλικού «Studio 54» Μαρκ Φλέϊσμαν

O Μαρκ Φλέϊσμαν ανέλαβε την διεύθυνση του «Studio 54» από το 1980 εώς και…

Κύμα ακραίου καύσωνα σαρώνει την Ευρώπη – Περισσότεροι από 1000 θάνατοι

Table of Contents Hide Πιο ζεστό το Λονδίνο από την Σαχάρα σήμερα  Από…

Σάμος – Ελικόπτερο: Το χρονικό της μοιραίας υδροληψίας

Δύο νεκροί από το τετραμελές πλήρωμα του πυροσβεστικού ελικοπτέρου που έπεσε κοντά…

15 φωτογραφίες που θα σε κάνουν να αναπολήσεις τα ’80s και 90s

Table of Contents Hide 15 φωτογραφίες που θα σε κάνουν να αναπολήσεις…