Η Δ.Ε.Ε. Καστοριάς για το ιαπωνικό magna “Death Note”

Πρόσφατα έγινε γνωστή, η ύπαρξη γιαπωνέζικου σίριαλ κινουμένων σχεδίων με την επωνυμία “Death Note”, όπου «ο καλός ήρωας θέλει να σώσει τον κόσμο σκοτώνοντας μέσα από ένα ημερολόγιο με υπερφυσικές δυνάμεις τους κακούς».

Το συγκεκριμένο παιχνίδι, είναι σειρά ιαπωνικών manga, σε σενάριο Όομπα Τσογκούμι και εικονογράφηση Τακέσι Ομπάτα. Πρόκειται για την ιστορία του μαθητή λυκείου Γκαγκάμι Λάιτ, ο οποίος ανακαλύπτει ένα τετράδιο, με το οποίο μπορεί να σκοτώσει οποιονδήποτε, απλά γράφοντας το όνομα του σε αυτό και σκεπτόμενος το πρόσωπό  του. Η πλοκή παρακολουθεί τις προσπάθειες του να καθαρίσει από τους εγκληματίες μία «κοινωνία που σαπίζει» και να γίνει ο ίδιος κριτής και «θεός ενός νέου κόσμου» οδηγούμενος σταδιακά στην παράνοια. Εμπόδιο στα σχέδια του στέκεται η αστυνομία με την πολύτιμη βοήθεια του καλύτερου ντετέκτιβ του κόσμου, του «L».

Η δημοτικότητα του Death Note σε μαθητές σε διάφορες χώρες του κόσμου, προκάλεσε την αντίδραση των αρχών, καθώς διάφορα τετράδια με τίτλο Death Note, με ονόματα συμμαθητών τους ή καθηγητών έχουν βρεθεί σε διάφορα σχολεία. Η κυκλοφορία του Death Note έχει απαγορευτεί σε διάφορες πόλεις της Κίνας, όπως το Πεκίνο και η Σαγκάη, ενώ στις ΗΠΑ υπάρχουν περιπτώσεις όπου οι μαθητές αποβλήθηκαν, όταν βρέθηκαν στην κατοχή τους παρόμοια τετράδια.

 

 

Αναφέρθηκε επίσης περίπτωση όπου ο μαθητής, που είχε δεχθεί ενδοσχολικό bullying για το χρώμα του και τα κιλά του, βρήκε μια υποστηρικτική «οικογένεια» στα Anime (γιαπωνέζικα κινούμενα σχέδια) και απέκτησε ένα αίσθημα παντοδυναμίας βλέποντας το Death Note.

Από όλα αυτά, είναι φανερός ο κίνδυνος τον οποίο διατρέχουν οι ανήλικοι και κυρίως οι έφηβοί μας.

Παρακαλούμε τις/τους κ.κ. Διευθύντριες – Διευθυντές των σχολικών μονάδων της περιφέρειάς μας να ενημερώσουν τους εκπαιδευτικούς αλλά και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων των σχολείων τους.

Επίσης άλλοι φορείς που ασχολούνται με ανηλίκους και εφήβους να ενημερωθούν σχετικά με το θέμα, για να υπάρξει έγκαιρη πρόληψη του φαινομένου.

Ο Διευθυντής της Α/θμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς

Μπουτσιάδης Νικόλαος

Ο Αναπληρωτής Διευθυντής της Β/θμιας  Εκπαίδευσης Καστοριάς- Προϊστάμενος του τμήματος

Σπίγγος Γεράσιμος

 

You May Also Like

Εντάχθηκε το έργο «Πρόγραμμα Υπηρεσιών Πρόληψης»  για παρεμβάσεις κατά των καταχρήσεων και των εξαρτήσεων, προϋπολογισμού  328.073 ευρώ,  στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020

Εντάχθηκε το έργο «Πρόγραμμα Υπηρεσιών Πρόληψης»  για παρεμβάσεις κατά των καταχρήσεων και…

Επίσκεψη του ΓΓ Εμπορίας & Προστασίας Καταναλωτή στον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς

  Επίσκεψη του ΓΓ Εμπορίας & Προστασίας Καταναλωτή στον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς

Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης Στήριξη της επιχειρηματικότητας της Π.Ε. Καστοριάς- Δήμου Νεστορίου

β’ φάση, πρ. 2.900.000 €.

Δήμος Γρεβενών για Τεντόγλου: Μας ανέβασες στην Κορυφή του Κόσμου-Μπράβο Μίλτο!

  Δήμος Γρεβενών για Τεντόγλου: Μας ανέβασες στην Κορυφή του Κόσμου-Μπράβο Μίλτο!

“Ω γλυκύ μου έαρ …πού έδυ σου το κάλλος;” Ένα μικρό αφιέρωμα του Δήμου Καστοριάς στο μεγαλείο του Θείου Πάθους και των Άγιων Ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας

“Ω γλυκύ μου έαρ …πού έδυ σου το κάλλος;” Ένα μικρό αφιέρωμα…

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα στην Π.Ε. Καστοριάς

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα στην…

Φιλικοί αγώνες της παιδικής ομάδας του Α.Σ. Καστοριάς στο ΖΑΓΟΡΙ CAMP

Φιλικοί αγώνες της παιδικής ομάδας του Α.Σ. Καστοριάς στο ΖΑΓΟΡΙ CAMP