Δ. Σαββόπουλος «Η Καστοριά είναι η Ναυαρχίδα του Τουρισμού της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας»

Ρεπορτάζ: Χρύσα Κοσμίδου

Την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε η Τακτική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, όπου ορίστηκε και ψηφίστηκε (κατά πλειοψηφία) ο  νέος Πρόεδρος της Εταιρείας Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας. Χρέη Προέδρου θα εκτελεί ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου και Τουρισμού Γιώργος Βαβλιάρας.

Όσον αφορά την εν λόγω απόφαση του Π.Σ. υπήρξαν ποικίλες αντιδράσεις από τη μεριά της αντιπολίτευσης όλων των συνδυασμών, οι οποίες επικεντρώθηκαν στην καταγωγή του Προέδρου. Ειδικότερα αναφέρθηκε πως θα πρέπει ο Πρόεδρος να προέρχεται από την Καστοριά, όπως συνέβαινε άλλωστε από την πρώτη στιγμή ίδρυσης τής Εταιρίας Τουρισμού.

Επί του θέματος τοποθετήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος δηλώνοντας τα ακόλουθα «Κατά το παρελθόν, ακόμα και όταν ήμουν Περιφερειακός Σύμβουλος της αντιπολίτευσης, είχα πει στον τέως Περιφερειάρχη Δ.Μ. Θεόδωρο Καρυπίδη πως εφόσον οριστεί θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, θα πρέπει να είναι το ίδιο πρόσωπο με τον Πρόεδρο της Εταιρίας Τουρισμού, καθώς ασχολούνται με το ίδιο αντικείμενο. Με τον τρόπο αυτόν ενισχύουμε τη θεσμική ιδιότητα και του Προέδρου, αλλά και του Αντιπεριφερειάρχη».

Ο κ. Σαββόπουλος επεσήμανε επίσης πως κατά τα προηγούμενα χρόνια  χρέη Προέδρου της Εταιρίας Τουρισμού εκτελούσαν εκλεγμένοι Π.Σ. με καταγωγή από την Καστοριά. Ωστόσο δεν θα πρέπει να  υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στην Καστοριά και στην Κοζάνη, αντιθέτως θα πρέπει να υπάρχει ο ξεκάθαρος  κοινός στόχος  της αναβάθμισης της Εταιρίας, η οποία και θα έλθει όταν οι αρμοδιότητες συγκεντρωθούν και δοθούν σε ένα πρόσωπο ασχέτως της καταγωγής του «Εμείς ως Περιφερειακή Αρχή θα πρέπει να ενισχύσουμε τη θέση της Εταιρίας. Αυτός είναι ο στόχος μας. Το στοίχημα για εμάς είναι το προϊόν του Τουρισμού, το οποίο προσδοκά όλη η Δυτική Μακεδονία, αλλά και οι Καστοριανοί πολίτες, να μπορέσουμε να το προωθήσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα για να έχουμε  τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα σε κάθε επίπεδο».

Όσον αφορά στις αντιδράσεις την αντιπολίτευσης οι οποίες επικεντρώθηκαν στο ότι «η Καστοριά χάνει την Εταιρία Τουρισμού με απόφαση Κασαπίδη», ο κ. Σαββόπουλος  θέλησε να ενημερώσει για ακόμη μια φορά πως τα γραφεία της Εταιρίας στεγάζονται στον κτίριο της Αντιπεριφέρειας στον 2ο όροφο και δεν πρόκειται να φύγουν από εκεί καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας Κασαπίδη. Το σχήμα της Εταιρίας Τουρισμού είναι 7μελές και μάλιστα για πρώτη φορά μετά από 8 χρόνια δόθηκε μια θέση στην αντιπολίτευση «Κατά τη διάρκεια του Π.Σ. υπήρξαν πολλές αντιδράσεις από τους συνδυασμούς της αντιπολίτευσης. Μερικές φορές η αντιπολίτευση λέει ορισμένα πράγματα, απλώς για να τα πει. Είναι αυτονόητο πως η έδρα της Εταιρίας  Τουρισμού παραμένει στην Καστοριά. Λειτουργούμε ενωτικά. Κανένας δεν αμφισβητεί ότι η Καστοριά είναι η Ναυαρχίδα του Τουρισμού της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας».

Comments are closed.

You May Also Like

Τραγωδία με τροχαίο στην Ιόνια Οδό: Νεκρό ζευγάρι μπροστά τα μάτια του δεκάχρονου παιδιού τους

Σοβαρό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στην Ιόνια Οδό, κοντά στα διόδια Τερόβου στο ρεύμα…

Νίκος Παρούσης: Ο ήρωας πιλότος που θυσιάστηκε για να σώσει εκατοντάδες παιδιά από βέβαιο θάνατο

Table of Contents Hide Έντρομοι είδαν το ΜιράζΑνέφερε βλάβη στο πηδάλιο«Πάνω από…

Τοξικά απορρίμματα στις αχανείς χωματερές της Αφρικής

Αφού πέσει η νύχτα και οι δρόμοι της αγοράς Καριακού στο Νταρ…

Νέα κινητοποίηση τη νύχτα για την αρκούδα με τα μικρά της

Η αρκούδα με τα τρία αρκουδάκια επανεμφανίστηκε τη νύχτα στη Λεωφόρο των…

Νίκος Χορταρέας: Η τηλεμαντεία, η φοροδιαφυγή, η Ferrari, ο θάνατος της μητέρας του και η στροφή στον Θεό

Table of Contents Hide Τα σκάνδαλα και η φοροδιαφυγήΗ ενασχόληση με το…

Του έδωσαν συγχαρητήρια και μετά τον εκτέλεσαν – Ο Έλληνας λοχίας που κατατροπωσε πάνω από 200 Γερμανούς

Ελληνική αντίσταση:  Η αντίσταση που τα Ελληνικά στρατεύματα έφεραν κατά την διάρκεια του…

Τι περιλαμβάνει το σχέδιο SOS της Ελλάδας για την ενέργεια – Ο Κ. Σκρέκας στην «Κ»

Table of Contents Hide Μέτρα υποχρεωτικού χαρακτήρα για νοικοκυριά, βιομηχανία, φορείς –…

Γυναικοκτονία στο Ρέθυμνο: Αuτή είναι η μητέρα που δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της επειδή του ζήτησε να χωρίσουν

Μία ακόμη γυναικοκτονία σημειώθηκε στις 10.30 το πρωί της Κυριακής με θύμα…

Το πανηγύρι που κατέληξε σε τpαγωδία με 26 νεκρούς: Οι πιστοί που πήγαιναν να προσκυνήσουν και το μοιpαίο λάθος

Η ανείπωτη τραγωδία το 1963 στη λίμνη Αμβρακία με 26 νεκρούς! Το…