Εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση 35 χρόνων από την ίδρυση του ιατρείου Α΄ Βοηθειών πραγματοποίησε  το τοπικό τμήμα Καστοριάς του  Ελληνικού  Ερυθρού Σταυρού το   Σάββατο  20 Φεβρουαρίου  στο  ξενοδοχείο  « Λιμναίον».

Ο  πρόεδρος  του τοπικού τμήματος  Δημήτρης Ταλίδης,  μίλησε για τις προσπάθειες που έγιναν  προκειμένου  να δημιουργηθεί στην Καστοριά  ιατρείο  Α΄ Βοηθειών,  κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στα  άτομα που  ξεκίνησαν την όλη προσπάθεια ,αλλά και  στην  ανταπόκριση που   υπήρξε από πλευράς   των  κατοίκων της Καστοριάς και της ομογενών, στο κάλεσμα για οικονομική  συνεισφορά η οποία ήταν συγκινητική.

Το λόγο πήρε στη συνέχεια η πρόεδρος της  Εφορείας  Εθελοντριών  Αδελφών  Βασιλική Γήτα η οποία αναφέρθηκε στην  σημαντική προσφορά των εθελοντριών  αδελφών αλλά και των  γιατρών  του τμήματος, ενώ η αρχηγός του Σώματος  Σαμαρειτών Ελένη  Βελισσαρίδου, προέβη σε έναν μίνι απολογισμό των  δράσεων που  πραγματοποίησαν οι  Σαμαρείτες,  τη  χρονιά που πέρασε.

Τέλος,  το μέλος του  Δ.Σ Αθηνά Γιοβανοπούλου  διάβασε  ένα άρθρο  που  είχε γράψει η ίδια   πριν από  35 χρόνια σε περιοδικό της εκκλησίας και το οποίο  αφορούσε στη λειτουργία της πρώτης  σχολής Εθελοντριών Αδελφών του  Ε.Ε.Σ στην περιοχή μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κάθε  χρόνο  επισκέπτονται το ιατρείο  Α΄ Βοηθειών περισσότερα από  10.000 άτομα  για δωρεάν παροχή σε αυτούς ενεσοθεραπείας, περιποίησης τραυμάτων, μέτρησης αρτηριακής πιέσεως κα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις από την ΠΔΜ – Τμήμα Μηχανολογικού Εξοπλισμού της Π.Ε. Καστοριάς που αφορούν, κοπή κλαδιών, χόρτων και καθαρισμό βλάστησης

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με το ανθρώπινο…

Εργαστήριο Παραδοσιακής Δόμησης στα Κορέστεια Καστορίας

Πρόσκληση Συμμετοχής ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΣΤΑ ΚΟΡΕΣΤΙΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ…

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;) στην Καστοριά Του Γιώργου Τ. Αλεξίου

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;)…

Τραγωδία με τροχαίο στην Ιόνια Οδό: Νεκρό ζευγάρι μπροστά τα μάτια του δεκάχρονου παιδιού τους

Σοβαρό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στην Ιόνια Οδό, κοντά στα διόδια Τερόβου στο ρεύμα…

Νίκος Παρούσης: Ο ήρωας πιλότος που θυσιάστηκε για να σώσει εκατοντάδες παιδιά από βέβαιο θάνατο

Table of Contents Hide Έντρομοι είδαν το ΜιράζΑνέφερε βλάβη στο πηδάλιο«Πάνω από…