Η Ελληνίδα που έχει στήσει την καντίνα της στο Μανχάταν κάνει το καλύτερο πρωινό της Νέας Υόρκης

Ουρές σχηματίζονται κάθε πρωί μπροστά από την καντίνα της κυρίας Ιωάννας Δέσπα για παραδοσιακά αυγά, πίτες και μπακλαβά.

Στo Midtown του Μανχάταν όλοι ξέρουν τη Μama Jo. Κάθε πρωί, πριν πάνε στα γραφεία τους για να πιάσουν δουλειά σε κάποιο από τους ευρύχωρους ορόφους ενός εντυπωσιακού ουρανοξύστη, οι νεοϋορκέζοι κάνουν ουρές μπροστά από μία μικρή, αλλά πολύ διάσημη πλέον καντίνα, η οποία σερβιρει αυγά, μαγειρεμένα αλά ελληνικά, χωριατινες πίτες, ελληνικά, παραδοσιακά γλυκά και δεκάδες είδη καφέ.

Είναι η 68χρονη Ιωάννα Δέσπα, η οποία βρέθηκε σε νεαρή ηλικία στη Νέα Υόρκη, αναζητώντας μία καλύτερη ζωή, αλλά δεν μπορούσε ποτέ να φανταστεί ότι μία μέρα θα αποκαλούν το φαγητό από τα χεράκια της ως «το καλύτερο πρωινό της Νέας Υόρκης».

Η κυρία Δέσπα ξεκίνησε δουλεύοντας σε βιοτεχνίες με γούνες, αλλά και σε εστιατόρια στο Μανχάταν, πριν σκεφτεί την ιδέα για μία καντίνα που θα προσφέρει στους Αμερικάνους το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, με μία απόλυτα ελληνική προσέγγιση

Η 68χρονη Ιωάννα Δέσπα, η οποία βρέθηκε σε νεαρή ηλικία στη Νέα Υόρκη, αναζητώντας μία καλύτερη ζωή, αλλά δεν μπορούσε ποτέ να φανταστεί ότι μία μέρα θα αποκαλούν το φαγητό από τα χεράκια της ως «το καλύτερο πρωινό της Νέας Υόρκης».

Η ιδέα, λοιπόν, γεννήθηκε πριν από 38 χρόνια και πλέον η κυρία Δέσπα, που εργάζεται μόνη της στην καντίνα, έχει σταθερή πελατεία που δεν αλλάζει το πρωινό της Mama Jo’s με τίποτα. Το μυστικό της, όπως λέει η ίδια, είναι η καλή πρώτη ύλη. Κάθε πρωί πηγαίνει στις υπαίθριες αγορές και προμηθεύεται τα πιο φρέσκα υλικά, μαγειρεύοντας με αυτά τις καλύτερες, ελληνικές συνταγές. Με αγάπη και μεράκι.

Η κυρία Δέσπα, όμως, είναι γνωστή και για έναν ακόμα λόγο. Επειδή έχει άποψη πάνω στο φαγητό που σερβίρει. Όταν μία κοπέλα της ζητούσε κάθε πρωί τον καθέ της με 7 ζαχαρίνες εκείνη της έβαλε μόλις 2 με δική της πρωτοβουλία. Μερικές ημέρες αργότερα η ίδια κοπέλα πήγε στην καντίν και της είπε ότι ο καφές της ήταν πιο ωραίος από ποτέ από δεν μπορούσε να καταλάβει το γιατί.

Το μυστικό της, όπως λέει η ίδια, είναι η καλή πρώτη ύλη. Κάθε πρωί πηγαίνει στις υπαίθριες αγορές και προμηθεύεται τα πιο φρέσκα υλικά, μαγειρεύοντας με αυτά τις καλύτερες, ελληνικές συνταγές.

To θρυλικό πλέον Μama Jo’s Breakfast Cart έχει ψηφιστεί ως το καλύτερο «πλανόδιο πρωινάδικο» στη Νέα Υόρκη και κάποιοι μάλιστα λένε ότι δημιούργησε μια νέα κουλτούρα street food, αυτή του street food breakfast.

 

You May Also Like

Αρναούτογλου: Στην Ελλάδα έφτασαν οι εκπομπές διοξειδίου του θείου από την Αίτνα

Αρναούτογλου: Στην Ελλάδα έφτασαν οι εκπομπές διοξειδίου του θείου από την Αίτνα

Ενεργοποιήθηκε η πολωνική αεροπορία μετά τους ρωσικούς βομβαρδισμούς σε Κίεβο και Λβιβ

Ο ρωσικός στρατός επιτέθηκε στην ουκρανική πρωτεύουσα τα ξημερώματα της Κυριακής

O Jon Bon Jovi άνοιξε δύο εστιατόρια για τους φτωχούς: Εδώ τρώνε δωρεάν όσοι έχουν ανάγκη

O Jon Bon Jovi άνοιξε δύο εστιατόρια για τους φτωχούς: Εδώ τρώνε…

Εντυπωσιασμένοι οι Βρετανοί με τον Μητσοτάκη – Πήρε «φωτιά» το τηλεφωνικό κέντρο του ITV

Table of Contents Hide GNTM: Η Όλγα «τρέλανε» και τα άλογα με…

Οι Ιταλικές Άλπεις έγιναν ροζ προκαλώντας ανησυχίες για την κλιματική αλλαγή

Οι Ιταλικές Άλπεις έγιναν ροζ προκαλώντας ανησυχίες για την κλιματική αλλαγή

Μακελειό στη Μόσχα: Καταδικάζουν την επίθεση οι Μισέλ, Σολτς και Κάμερον

«Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία»

Δίωξη σε 4 συνεργάτες του Charlie Hebdo για το «προσβλητικό» σκίτσο του Ερντογάν

Δίωξη σε 4 συνεργάτες του Charlie Hebdo για το «προσβλητικό» σκίτσο του…

Θρίλερ με νεκρή διερμηνέα στην Τουρκία: Βρέθηκε με χειροπέδες και πλαστική σακούλα στο κεφάλι

Θρίλερ με νεκρή διερμηνέα στην Τουρκία: Βρέθηκε με χειροπέδες και πλαστική σακούλα…

Βάρβαρη μεταχείριση ζώων στα εργαστήρια των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας

Βάρβαρη μεταχείριση ζώων στα εργαστήρια των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας

Ποδηλασία ενάντια στην πανδημία, αλλά με ασφάλεια

Ποδηλασία ενάντια στην πανδημία, αλλά με ασφάλεια