Η Ελληνίδα που έχει στήσει την καντίνα της στο Μανχάταν κάνει το καλύτερο πρωινό της Νέας Υόρκης

Ουρές σχηματίζονται κάθε πρωί μπροστά από την καντίνα της κυρίας Ιωάννας Δέσπα για παραδοσιακά αυγά, πίτες και μπακλαβά.

Στo Midtown του Μανχάταν όλοι ξέρουν τη Μama Jo. Κάθε πρωί, πριν πάνε στα γραφεία τους για να πιάσουν δουλειά σε κάποιο από τους ευρύχωρους ορόφους ενός εντυπωσιακού ουρανοξύστη, οι νεοϋορκέζοι κάνουν ουρές μπροστά από μία μικρή, αλλά πολύ διάσημη πλέον καντίνα, η οποία σερβιρει αυγά, μαγειρεμένα αλά ελληνικά, χωριατινες πίτες, ελληνικά, παραδοσιακά γλυκά και δεκάδες είδη καφέ.

Είναι η 68χρονη Ιωάννα Δέσπα, η οποία βρέθηκε σε νεαρή ηλικία στη Νέα Υόρκη, αναζητώντας μία καλύτερη ζωή, αλλά δεν μπορούσε ποτέ να φανταστεί ότι μία μέρα θα αποκαλούν το φαγητό από τα χεράκια της ως «το καλύτερο πρωινό της Νέας Υόρκης».

Η κυρία Δέσπα ξεκίνησε δουλεύοντας σε βιοτεχνίες με γούνες, αλλά και σε εστιατόρια στο Μανχάταν, πριν σκεφτεί την ιδέα για μία καντίνα που θα προσφέρει στους Αμερικάνους το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, με μία απόλυτα ελληνική προσέγγιση

Η 68χρονη Ιωάννα Δέσπα, η οποία βρέθηκε σε νεαρή ηλικία στη Νέα Υόρκη, αναζητώντας μία καλύτερη ζωή, αλλά δεν μπορούσε ποτέ να φανταστεί ότι μία μέρα θα αποκαλούν το φαγητό από τα χεράκια της ως «το καλύτερο πρωινό της Νέας Υόρκης».

Η ιδέα, λοιπόν, γεννήθηκε πριν από 38 χρόνια και πλέον η κυρία Δέσπα, που εργάζεται μόνη της στην καντίνα, έχει σταθερή πελατεία που δεν αλλάζει το πρωινό της Mama Jo’s με τίποτα. Το μυστικό της, όπως λέει η ίδια, είναι η καλή πρώτη ύλη. Κάθε πρωί πηγαίνει στις υπαίθριες αγορές και προμηθεύεται τα πιο φρέσκα υλικά, μαγειρεύοντας με αυτά τις καλύτερες, ελληνικές συνταγές. Με αγάπη και μεράκι.

Η κυρία Δέσπα, όμως, είναι γνωστή και για έναν ακόμα λόγο. Επειδή έχει άποψη πάνω στο φαγητό που σερβίρει. Όταν μία κοπέλα της ζητούσε κάθε πρωί τον καθέ της με 7 ζαχαρίνες εκείνη της έβαλε μόλις 2 με δική της πρωτοβουλία. Μερικές ημέρες αργότερα η ίδια κοπέλα πήγε στην καντίν και της είπε ότι ο καφές της ήταν πιο ωραίος από ποτέ από δεν μπορούσε να καταλάβει το γιατί.

Το μυστικό της, όπως λέει η ίδια, είναι η καλή πρώτη ύλη. Κάθε πρωί πηγαίνει στις υπαίθριες αγορές και προμηθεύεται τα πιο φρέσκα υλικά, μαγειρεύοντας με αυτά τις καλύτερες, ελληνικές συνταγές.

To θρυλικό πλέον Μama Jo’s Breakfast Cart έχει ψηφιστεί ως το καλύτερο «πλανόδιο πρωινάδικο» στη Νέα Υόρκη και κάποιοι μάλιστα λένε ότι δημιούργησε μια νέα κουλτούρα street food, αυτή του street food breakfast.

 

You May Also Like

Γερμανία: Στο 69% η πληρότητα των δεξαμενών φυσικού αερίου ενόψει χειμώνα

Στο 69% έχει φθάσει η πληρότητα των δεξαμενών φυσικού αερίου της Γερμανίας…

Ρωγμές στην ευρωπαϊκή ενότητα

Η Ευρωπαϊκή Ενωση αντιμετωπίζει τη χειρότερη ενεργειακή κρίση που έχει γνωρίσει εδώ…

Κύμα ακραίου καύσωνα σαρώνει την Ευρώπη – Περισσότεροι από 1000 θάνατοι

Table of Contents Hide Πιο ζεστό το Λονδίνο από την Σαχάρα σήμερα  Από…

Μαρία Ζαχάροβα: Οι πικάντικες φωτογραφίες της καλλονής του Ρωσικού Υπουργείου που κράζει την Ελλάδα

Μαρία Ζαχάροβα: Οι πικάντικες φωτογραφίες της καλλονής του Ρωσικού Υπουργείου που κράζει…

Κρις βαν Χόλεν στην «Κ»: Ασυνεπής σύμμαχος η Τουρκία

Ο σημαντικός ρόλος της Ελλάδας έχει ενισχυθεί ακόμη περισσότερο μετά την επίθεση…

Reuters: Οι G7 μιλούν για όριο τιμής στο ρωσικό πετρέλαιο – Φόβοι για την αντίδραση Πούτιν

Για την επιβολή ανώτατου ορίου στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου συζητούν οι…

Τα πάνω κάτω στην Γερμανία – Κλείνουν οι πισίνες, χαμηλώνουν τα φώτα, πέφτουν οι θερμοστάτες

Τα πάνω κάτω στην Γερμανία – Κλείνουν οι πισίνες, χαμηλώνουν τα φώτα,…

Αυτοκτόνησε ο πρώην ιδιοκτήτης του θρυλικού «Studio 54» Μαρκ Φλέϊσμαν

O Μαρκ Φλέϊσμαν ανέλαβε την διεύθυνση του «Studio 54» από το 1980 εώς και…

Οι διασώστες χρειάστηκαν τέσσερις ώρες για να φτάσουν στο θύμα

Οι διασώστες χρειάστηκαν τέσσερις ώρες για να φτάσουν στο θύμα Ένα φριχτό…

Ο καιρός των τσιγγάνων | Το αριστούργημα του Emir Kusturica για την ζωή, την ελευθερία, τον έρωτα που μας κυριεύει την ψυχή

Ο καιρός των τσιγγάνων | Το αριστούργημα του Emir Kusturica για την…