Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίσημη παρουσίαση του εμβλήματος του Δήμου Άργους Ορεστικού το περασμένο Σάββατο, στο φουαγιέ του Πολιτιστικού Κέντρου.

Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο  Καθηγητής  Φυσικής Διαστήματος, διευθυντή του Εργαστηρίου Αστροφυσικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ξενοφώντα Μουσά, η  Δρα Γεωργία Στρατούλη, Προϊσταμένη του Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιολογικών Χώρων, Μνημείων και Μουσείων της Εφορείας Αρχαιοτήτων (ΕΦΑ) Καστοριάς και ο πρόεδρος  της Κοινωφελούς Επιχείρησης Άργους Ορεστικού Ανδρέας  Βιτούλας. Παρούσα στην εκδήλωση ήταν και η βουλευτής Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ , Ολυμπία Τελιγιορίδου, η οποία και απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό.P1060425 (Medium)

Ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού κ. Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου έκανε λόγο για μια ιστορική ημέρα, επισημαίνοντας πως το έμβλημα αποτελεί την ιστορική και αισθητική σύνθεση των στοιχείων που συνιστούν την ταυτότητα της πόλης. «Από σήμερα ο Δήμος Άργους Ορεστικού παύει να είναι ένας απρόσωπος θεσμός, ένα ακόμη κύτταρο της τοπικής αυτοδιοίκησης αξεχώριστο και αδιαφοροποίητο ανάμεσα στα εκατοντάδες άλλα. Όλες οι ζωντανές παραδόσεις που μας χαρίζουν δεκαετίες τώρα μία ιδιαίτερη φυσιογνωμία, αποκτούν με την καθιέρωση του εμβλήματός μας τη συνεκτική αναφορά και την πολύτιμη συνισταμένη τους».P1060427 (Medium)

 Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο καθηγητής Φυσικής Διαστήματος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ξενοφών Μουσάς, ο οποίος εξήγησε πως ο «Σκεπτόμενος» είναι ένα μοναδικό εύρημα με απολύτως ιδιαίτερα στοιχεία ανάμεσα σε άλλα παρόμοια και στη συνέχεια παρουσίασε εν συντομία τα πορίσματα των παρατηρήσεων και της έρευνάς του, τα οποία οδηγούν αβίαστα στο συμπέρασμα πως ο «Σκεπτόμενος» είναι η καλλιτεχνική αποτύπωση των πρώτων προσπαθειών του ανθρώπου να προσδιορίσει με ορθολογικό τρόπο τον χρόνο. «Όλα αυτά καταδεικνύουν πως όσον αφορά στην επιλογή του αρχαίου Σοφού ως συμβόλου, πρόκειται για μία πολύ επιτυχημένη απόφαση, που συνδέει το σύγχρονο Άργος Ορεστικό με την σπουδαία, όπως αποδεικνύεται, ιστορία του».

  Όμοια, η προϊσταμένη του Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων της ΕΦ.Α. Καστοριάς κ. Γεωργία Στρατούλη εξήρε την επιλογή του Δήμου να εκφράσει την ιδιαιτερότητά του μέσω του συγκεκριμένου κτερίσματος,  καθώς -όπως είπε- με τον τρόπο αυτό πραγματοποιεί μια δυναμική σχέση γέφυρας του επιτυχημένου παρελθόντος του με το φωτεινό μέλλον του, ενώ από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου κ. Ανδρέας Βιτούλας αναφέρθηκε στους λόγους που οδήγησαν το Δημοτικό Συμβούλιο Άργους Ορεστικού να υιοθετήσει το συγκεκριμένο σύμβολο ομόφωνα, καθώς και στον συμβολισμό που αυτό εμπνέει για το παρόν και το μέλλον.P1060417 (Medium)

Μετά το πέρας της εκδήλωσης οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στον χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου και να θαυμάσουν από κοντά τον «Σκεπτόμενο» που μέχρι στιγμής είναι το αρχαιότερο εύρημα της πόλης του Άργους Ορεστικού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;) στην Καστοριά Του Γιώργου Τ. Αλεξίου

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;)…

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις από την ΠΔΜ – Τμήμα Μηχανολογικού Εξοπλισμού της Π.Ε. Καστοριάς που αφορούν, κοπή κλαδιών, χόρτων και καθαρισμό βλάστησης

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με το ανθρώπινο…

Μπουζέρια: “παγκόσμιο” πρωτάθλημα τσιπουρο-γευσιγνωσίας

Τα ”Μπουζέρια”, η τρελογιορτή των Τσιπουράδων, σας προσκαλεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τσιπουρογευσιγνωσίας όλο τον κόσμο

Εργαστήριο Παραδοσιακής Δόμησης στα Κορέστεια Καστορίας

Πρόσκληση Συμμετοχής ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΣΤΑ ΚΟΡΕΣΤΙΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ…