Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίσημη παρουσίαση του εμβλήματος του Δήμου Άργους Ορεστικού το περασμένο Σάββατο, στο φουαγιέ του Πολιτιστικού Κέντρου.

Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο  Καθηγητής  Φυσικής Διαστήματος, διευθυντή του Εργαστηρίου Αστροφυσικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ξενοφώντα Μουσά, η  Δρα Γεωργία Στρατούλη, Προϊσταμένη του Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιολογικών Χώρων, Μνημείων και Μουσείων της Εφορείας Αρχαιοτήτων (ΕΦΑ) Καστοριάς και ο πρόεδρος  της Κοινωφελούς Επιχείρησης Άργους Ορεστικού Ανδρέας  Βιτούλας. Παρούσα στην εκδήλωση ήταν και η βουλευτής Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ , Ολυμπία Τελιγιορίδου, η οποία και απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό.P1060425 (Medium)

Ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού κ. Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου έκανε λόγο για μια ιστορική ημέρα, επισημαίνοντας πως το έμβλημα αποτελεί την ιστορική και αισθητική σύνθεση των στοιχείων που συνιστούν την ταυτότητα της πόλης. «Από σήμερα ο Δήμος Άργους Ορεστικού παύει να είναι ένας απρόσωπος θεσμός, ένα ακόμη κύτταρο της τοπικής αυτοδιοίκησης αξεχώριστο και αδιαφοροποίητο ανάμεσα στα εκατοντάδες άλλα. Όλες οι ζωντανές παραδόσεις που μας χαρίζουν δεκαετίες τώρα μία ιδιαίτερη φυσιογνωμία, αποκτούν με την καθιέρωση του εμβλήματός μας τη συνεκτική αναφορά και την πολύτιμη συνισταμένη τους».P1060427 (Medium)

 Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο καθηγητής Φυσικής Διαστήματος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ξενοφών Μουσάς, ο οποίος εξήγησε πως ο «Σκεπτόμενος» είναι ένα μοναδικό εύρημα με απολύτως ιδιαίτερα στοιχεία ανάμεσα σε άλλα παρόμοια και στη συνέχεια παρουσίασε εν συντομία τα πορίσματα των παρατηρήσεων και της έρευνάς του, τα οποία οδηγούν αβίαστα στο συμπέρασμα πως ο «Σκεπτόμενος» είναι η καλλιτεχνική αποτύπωση των πρώτων προσπαθειών του ανθρώπου να προσδιορίσει με ορθολογικό τρόπο τον χρόνο. «Όλα αυτά καταδεικνύουν πως όσον αφορά στην επιλογή του αρχαίου Σοφού ως συμβόλου, πρόκειται για μία πολύ επιτυχημένη απόφαση, που συνδέει το σύγχρονο Άργος Ορεστικό με την σπουδαία, όπως αποδεικνύεται, ιστορία του».

  Όμοια, η προϊσταμένη του Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων της ΕΦ.Α. Καστοριάς κ. Γεωργία Στρατούλη εξήρε την επιλογή του Δήμου να εκφράσει την ιδιαιτερότητά του μέσω του συγκεκριμένου κτερίσματος,  καθώς -όπως είπε- με τον τρόπο αυτό πραγματοποιεί μια δυναμική σχέση γέφυρας του επιτυχημένου παρελθόντος του με το φωτεινό μέλλον του, ενώ από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου κ. Ανδρέας Βιτούλας αναφέρθηκε στους λόγους που οδήγησαν το Δημοτικό Συμβούλιο Άργους Ορεστικού να υιοθετήσει το συγκεκριμένο σύμβολο ομόφωνα, καθώς και στον συμβολισμό που αυτό εμπνέει για το παρόν και το μέλλον.P1060417 (Medium)

Μετά το πέρας της εκδήλωσης οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στον χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου και να θαυμάσουν από κοντά τον «Σκεπτόμενο» που μέχρι στιγμής είναι το αρχαιότερο εύρημα της πόλης του Άργους Ορεστικού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Εμπορικός Σύλλογος Κοζάνης: “Με υπευθυνότητα και πειθαρχία ανοίξαμε και συνεχίζουμε” – “Οι διεκδικήσεις μας και οι απαιτήσεις μας για βοήθεια συνεχίζονται αμείωτα μιας και βλέπουμε πως γειτονικές μας αγορές εντός της Περιφερειακής Ενότητας (Πτολεμαϊδα, Σιάτιστα, Κρόκος) είναι ακόμη κλειστές!”

Εμπορικός Σύλλογος Κοζάνης: “Με υπευθυνότητα και πειθαρχία ανοίξαμε και συνεχίζουμε” – “Οι…

Επίσκεψη του Εμπορικού Συλλόγου Καστοριάς στον Αντιπεριφερειάρχη κ. Δημήτριο Σαββόπουλο

Επίσκεψη του Εμπορικού Συλλόγου Καστοριάς στον Αντιπεριφερειάρχη κ. Δημήτριο Σαββόπουλο

Ζ. Τζηκαλάγιας: Συνεχίζουμε μαζί όλη η Ν.Δ ευρισκόμενοι στο μέσον της 2ης προεκλογικής περιόδου

Στέλνουμε μήνυμα ενότητας και αποφασιστικότητας

Έκτακτη ανακοίνωση για τις σχολικές δομές στο Δήμο Καστοριάς

Έκτακτη ανακοίνωση για τις σχολικές δομές στο Δήμο Καστοριάς

Ομαδική Έκθεση Φωτογραφίας με θέμα τα «Καστοριανά Ραγκουτσάρια»

Ο Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου στα πλαίσια των αποκριάτικων εκδηλώσεων του 2017…

Η Κοπή της Βασιλόπιτας της Ομάδας Αλκοολικών Ανωνύμων Καστοριάς

Η Κοπή της Βασιλόπιτας  της Ομάδας Αλκοολικών Ανωνύμων Καστοριάς

Το Μανιάκοι Καστοριάς από ψηλά!!! (Φωτογραφιά: Απόστολος Νάτσης)

Το Μανιάκοι Καστοριάς από ψηλά!!! (Φωτογραφιά: Απόστολος Νάτσης)

Α.Σ. Καστοριάς: Στην παρουσίαση βιβλίου του Μπάνε Πρέλεβιτς «Η δύναμη της ήττας»

”Συγχαίρουμε τους διοργανωτές για την πολύ ωραία και ενδιαφέρουσα εκδήλωση”