Η Εύα Καϊλή ζήτησε τη  στήριξη  για την επιστροφή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Η Πρόεδρος της Αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ Εύα Καϊλή, ζήτησε στήριξη και δράσεις για την επιστροφή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που απήχθησαν από την Μακεδονία-Θράκη, στα σύνορα Ευρώπης – Τουρκίας, όπως τόνισε μιλώντας στην ολομέλεια και απευθυνόμενη στους συμμάχους μας! 

 «Η Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ μοιράζονται τις ίδιες αξίες και στόχους με την επιδίωξη της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας, αντιμετωπίζουν παρόμοιες στρατηγικές προκλήσεις και συγκλίνουν τα συμφέροντα ασφάλειας και άμυνας και ως εκ τούτου η εξελισσόμενη συνεργασία τους είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση των σημερινών απειλών για την ασφάλεια»  δήλωσε η Εύα Καϊλή, Πρόεδρος της Αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ κατά την εαρινή σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία της Πολωνίας.

Μάλιστα, η Ευρωβουλευτής ρώτησε ευθέως τον Γενικό Γραμματέα, κ. Στολτενμπεργκ για την παράνομη κράτηση των Ελλήνων Στρατιωτικών στην Τουρκία, που συνελήφθησαν στην Μακεδονία, από όπου και κατάγεται, όπως υπογράμμισε, στα σύνορα Ευρώπης-Τουρκίας. Μια ισχυρή χώρα σύμμαχος όπως η Τουρκία, παραβιάζοντας διαρκώς τα ευρωπαϊκά σύνορα της στην Μεσόγειο, σε στεριά, θάλασσα, αλλά και με διαρκείς εναέριες παραβιάσεις, ρισκάρει την ειρήνη στην περιοχή. «Η βελτίωση συνεργασίας και η προσπάθεια να χτιστεί εμπιστοσύνη με την Τουρκία, θα βοηθούσε και στην ανταλλαγή ευαίσθητων πληροφοριών μεταξύ μας για την αντιμετώπιση των υβριδικών κοινών απειλών» ανέφερε.

Ο Γενικός Γραμματέας απάντησε στην ερώτηση της Ελληνίδας ευρωβουλευτού, συμφωνώντας πως τα ζητήματα ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία πρέπει να επιλυθούν με διάλογο και πως και εκείνος δεσμεύεται να συνεχίσει τις προσπάθειες, ώστε αυτό να γίνει πράξη. Επίσης προσέθεσε ότι η παρουσία του ΝΑΤΟ  στη Μεσόγειο θα παραμείνει, ακριβώς για να συνεχίσει τον σημαντικό ρόλο να τηρούνται ισορροπίες ανάμεσα σε μη ΕΕ μέλη και σε Νατοϊκούς συμμάχους σε ιδιαίτερα δύσκολες καταστάσεις όπως οι προσφυγικές ροές από Τουρκία σε Ευρώπη.

Στο περιθώριο της συνόδου, η Εύα Καϊλή πραγματοποίησε επίσης συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ, κ. Πάολο Άλι και με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γιένς Στόλτενμπεργκ ενόψει εκδήλωσης που διοργανώνει ως πρόεδρος της κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας για την ΕΕ στο ΝΑΤΟ, για τις σύγχρονες προκλήσεις στην ασφάλεια και άμυνα, στις Βρυξέλλες.

 

 

You May Also Like

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;) στην Καστοριά Του Γιώργου Τ. Αλεξίου

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;)…

Θρίλερ στην Ταϊβάν: Αναχώρησε από Μαλαισία το αεροσκάφος της Πελόζι – Άγνωστο αν επιβαίνει η ίδια.

Το αεροσκάφος της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας που μετέφερε την πρόεδρο της Βουλής…

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις από την ΠΔΜ – Τμήμα Μηχανολογικού Εξοπλισμού της Π.Ε. Καστοριάς που αφορούν, κοπή κλαδιών, χόρτων και καθαρισμό βλάστησης

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με το ανθρώπινο…