« Η Θεσσαλονίκη γνώρισε το Δήμο Βοΐου».

Ο Δήμος Βοΐου υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης, διοργάνωσε ένα μοναδικό τριήμερο Φεστιβάλ στις 27, 28 & 29 Μαΐου 2022, στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, προβάλλοντας με μια μεγάλη γιορτή στους Θεσσαλονικείς την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής του Βοΐου.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις φυσικές ομορφιές, να πληροφορηθούν για τα την αρχιτεκτονική των εμβληματικών μνημείων του Βοΐου, να γευτούν ντόπιες παραδοσιακές γαστρονομικές προτάσεις και τοπικά κρασιά.

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου, τα παραδοσιακά χορευτικά της Βοϊακής Εστίας Θεσσαλονίκης και του Μορφωτικού – Πολιτιστικού Συλλόγου Σιάτιστας «Μαρκίδες Πούλιου» με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής από τα ξακουστά χάλκινα του Βοΐου, ξεσήκωσαν τους επισκέπτες παρασύροντάς τους να χορέψουν και να ταξιδέψουν νοητά στους παραδοσιακούς και ειδυλλιακούς τόπους του Βοΐου. Η εκδήλωση ήταν εστιασμένη και στον εναλλακτικό τουρισμό που προσφέρει η περιοχή, μέσω της συνεχόμενης προβολής του προωθητικού/τουριστικού βίντεο «Μυστικά και Εκπλήξεις» σε δημιουργία, σενάριο και σκηνοθεσία του Αντώνη – Θεοχάρη Κιούκα.

Ο οικοδεσπότης της εκδήλωσης, Δήμαρχος Βοΐου, κος Χρήστος Ζευκλής ευχαρίστησε όλους τους επισκέπτες που τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους καθώς και το Δήμο Θεσσαλονίκης για τη φιλοξενία του. Προσκάλεσε όλους τους Θεσσαλονικείς να επισκεφθούν το Δήμο Βοίου ώστε να γνωρίσουν τις ομορφιές του τόπου και να ανακαλύψουν την πολιτιστική κληρονομιά του.

Τέλος ευχαριστούμε την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ  για την άριστη συνεργασία της και την κάλυψη της εκδήλωσης.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κος Κωνσταντίνος Ζέρβας, στο σύντομο χαιρετισμό του καλωσόρισε το Δήμαρχο Βοίου και τόνισε την ιδιαίτερη χαρά του για τη διοργάνωσης αυτής της εκδήλωσης που αποτέλεσε το ξεκίνημα μιας κοινής συνεργασίας για την προβολή της Δυτικής Μακεδονίας.

Την εκδήλωση επισκέφθηκαν ακόμη, ο Υφυπουργός Σταύρος Καλαφάτης, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού Μαρία Καραγιάννη, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Μιχαήλ Κούπκας και οι Βουλευτές Θεσσαλονίκης: Άννα Ευθυμίου, Δημήτρης Κούβελας, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας.

Συναισθήματα, εμπειρίες και έντονες εικόνες μέσα από αυτήν την όμορφη γιορτή, πρόσθεσαν ένα ευχάριστο διάλλειμα στην καθημερινότητα, παρακινώντας τον κόσμο να ανακαλύψει τον ξεχωριστό χαρακτήρα των  παραδόσεων του Βοΐου.

 

 

 

 

You May Also Like

Δυναμικό παρών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην 86η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης

Με πλήθος επίσημων παρευρισκόμενων και παρουσία των Πρυτανικών Αρχών και μελών της…

Υπεγράφη η Προγραμματική Σύμβαση για το έργο «Επικάλυψη στέγης Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου στην Λευκοπηγή Κοζάνης με Βυζαντινά κεραμίδια» από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη

Την Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας – Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης,…

Υπογραφή εκτέλεσης έργου «Επισκευή – Συντήρηση οδικού δικτύου Αγίου Αντωνίου προς Σιδηροχώρι», από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη.

Την  σύμβαση εκτέλεσης του έργου: «Επισκευή – Συντήρηση οδικού δικτύου Αγίου Αντωνίου…

Φλώρινα: Συνελήφθη 56χρονος αλλοδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΎΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και της…

51η Πρόσκληση σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας  με τηλεδιάσκεψη

Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, έχοντας υπόψη: α)…