« Η Θεσσαλονίκη γνώρισε το Δήμο Βοΐου».

Ο Δήμος Βοΐου υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης, διοργάνωσε ένα μοναδικό τριήμερο Φεστιβάλ στις 27, 28 & 29 Μαΐου 2022, στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, προβάλλοντας με μια μεγάλη γιορτή στους Θεσσαλονικείς την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής του Βοΐου.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις φυσικές ομορφιές, να πληροφορηθούν για τα την αρχιτεκτονική των εμβληματικών μνημείων του Βοΐου, να γευτούν ντόπιες παραδοσιακές γαστρονομικές προτάσεις και τοπικά κρασιά.

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου, τα παραδοσιακά χορευτικά της Βοϊακής Εστίας Θεσσαλονίκης και του Μορφωτικού – Πολιτιστικού Συλλόγου Σιάτιστας «Μαρκίδες Πούλιου» με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής από τα ξακουστά χάλκινα του Βοΐου, ξεσήκωσαν τους επισκέπτες παρασύροντάς τους να χορέψουν και να ταξιδέψουν νοητά στους παραδοσιακούς και ειδυλλιακούς τόπους του Βοΐου. Η εκδήλωση ήταν εστιασμένη και στον εναλλακτικό τουρισμό που προσφέρει η περιοχή, μέσω της συνεχόμενης προβολής του προωθητικού/τουριστικού βίντεο «Μυστικά και Εκπλήξεις» σε δημιουργία, σενάριο και σκηνοθεσία του Αντώνη – Θεοχάρη Κιούκα.

Ο οικοδεσπότης της εκδήλωσης, Δήμαρχος Βοΐου, κος Χρήστος Ζευκλής ευχαρίστησε όλους τους επισκέπτες που τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους καθώς και το Δήμο Θεσσαλονίκης για τη φιλοξενία του. Προσκάλεσε όλους τους Θεσσαλονικείς να επισκεφθούν το Δήμο Βοίου ώστε να γνωρίσουν τις ομορφιές του τόπου και να ανακαλύψουν την πολιτιστική κληρονομιά του.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κος Κωνσταντίνος Ζέρβας, στο σύντομο χαιρετισμό του καλωσόρισε το Δήμαρχο Βοίου και τόνισε την ιδιαίτερη χαρά του για τη διοργάνωσης αυτής της εκδήλωσης που αποτέλεσε το ξεκίνημα μιας κοινής συνεργασίας για την προβολή της Δυτικής Μακεδονίας.

Την εκδήλωση επισκέφθηκαν ακόμη, ο Υφυπουργός Σταύρος Καλαφάτης, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού Μαρία Καραγιάννη, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Μιχαήλ Κούπκας και οι Βουλευτές Θεσσαλονίκης: Άννα Ευθυμίου, Δημήτρης Κούβελας, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας.

Συναισθήματα, εμπειρίες και έντονες εικόνες μέσα από αυτήν την όμορφη γιορτή, πρόσθεσαν ένα ευχάριστο διάλλειμα στην καθημερινότητα, παρακινώντας τον κόσμο να ανακαλύψει τον ξεχωριστό χαρακτήρα των  παραδόσεων του Βοΐου.

 

 

 

 

 

You May Also Like

Νίκος Παπαγεωργίου: Ένας άγνωστος ευεργέτης – Η ορφάνια, το γουνεμπόριο και η βράβευση από την Ακαδημία Αθηνών

Ο Νίκος Παπαγεωργίου είναι ένας από τους εθνικούς ευεργέτες, που η ζωή…

«Πρέσπες 2022»: Με αφιέρωμα στον Μ. Θεοδωράκη, Φραγκούλη, Ρεμπούτσικα, Σελεμίδου, Πάολα και Βιτάλη οι φετινές εκδηλώσεις

Το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων «Πρέσπες 2022» παρουσιάστηκε το πρωί της Τετάρτης…

Γιώργος Κασαπίδης: Φωτίζεται η Γέφυρα Ρυμνίου, αναβαθμίζεται η περιοχή

Ο συμβατικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 368.218,00 € (με Φ.Π.Α.) και…

Σύλληψη 34χρονου ημεδαπού σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε απόφαση δικαστηρίου στη Φλώρινα

Σύλληψη 34χρονου ημεδαπού σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε απόφαση δικαστηρίου στη Φλώρινα

Σύλληψη 41χρονου αλλοδαπού στη Φλώρινα, διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν Ένταλμα Σύλληψης και καταδικαστική απόφαση

Σύλληψη 41χρονου αλλοδαπού στη Φλώρινα, διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν  Ένταλμα Σύλληψης…

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΎΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και της…

Καθημερινά ερχόμαστε σε επαφή με τους μικρούς μας φίλους για να φροντίσουμε οι μελλοντικοί μας φίλοι- οδηγοί να είναι εξοικειωμένοι με τον κ. Κοκ😃

Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας