Στους δρόμους βγήκαν χιλιάδες κάτοικοι του Νομού Καστοριάς, στην μεγαλύτερη ίσως απεργιακή κινητοποίηση που έχει γνωρίσει ποτέ η πόλη και γενικότερα ο Νομός της Καστοριάς.

Το μαζικότερο συλλαλητήριο των τελευταίων ετών και το μεγαλύτερο επί μνημονίων, ήταν αυτό που πραγματοποιήθηκε με αιχμή του δόρατος το ασφαλιστικό.

Η Καστοριά πραγματικά βούλιαξε από χιλιάδες κόσμου που ξεσηκώθηκε ενάντια στα νέα μέτρα…

Η πόλη νέκρωσε καθώς τα πάντα σχεδόν ήταν κλειστά., πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.

Δεν υπήρχε κλάδος εργαζομένων που δεν κατέβηκε στους δρόμους, με τον χώρο μπροστά από την Π.Ε. Καστοριάς να αποδεικνύεται την Πέμπτη το πρωί πολύ μικρός για να χωρέσει το πλήθος.

Αγρότες με τρακτέρ, βενζινοπώλες με βυτιοφόρα, οδηγοί ταξί με τα αυτοκίνητα τους και συνολικά 40 επαγγελματικοί φορείς ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, όπως και κοινωνικοί φορείς και πολίτες έδωσαν δυναμικό «παρών»  στη απεργιακή κινητοποίηση, που πραγματοποιήθηκε  μπροστά από το κτίριο της Αντιπεριφέρειας.

Η συγκέντρωση ήταν προγραμματισμένη για τις 11 το πρωί της Πέμπτης ( 4/2 ) στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς όπου μετά τις ομιλίες των εκπροσώπων των φορέων για το τι έρχεται με το νέο ασφαλιστικό ξεκίνησαν στη συνέχεια την πορεία τους που διέσχισε το μεγαλύτερο κομμάτι της πόλης.
Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, οι ομιλητές ζήτησαν «να μην περάσει o οδοστρωτήρας του ασφαλιστικού, που μετατρέπει τις συντάξεις σε επιδόματα φτώχειας, όπως και καμία αλλαγή στην κοινωνική ασφάλιση».

Επίσης, τόνισαν ότι «πρέπει να ακυρωθούν οι πολιτικές της λιτότητας, καθώς και να μην περάσει κανένα άλλο μέτρο που θα επιβαρύνει τα συνήθη υποζύγια, τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους» και ζήτησαν να εφαρμοστούν ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας και την ανακούφιση των ανέργων.

Αγωνιστικός παλμός και σύμπνοια ήταν τα χαρακτηριστικά που επικρατούσαν κατά την συγκέντρωση της Πέμπτης ( 4/2 ) με τους χιλιάδες εργαζόμενους από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα , αγρότες, επιχειρηματίες ,δάσκαλοι, επιστήμονες, καθηγητές, εργάτες που βροντοφώναξαν την αντίθεσή τους στο νέο ασφαλιστικό να δίνουν ρητή   υπόσχεση ότι ο κοινός τους αγώνας θα συνεχισθεί μέχρι την απόσυρσή του προσχεδίου του ασφαλιστικού.

Όλες οι επιχειρήσεις στον Νομό Καστοριάς με ελάχιστες εξαιρέσεις κατέβασαν ρολά, δε λειτουργούσε κανένα μαγαζί, γεγονός πρωτόγνωρο για τα δεδομένα της Καστοριάς.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Καστοριάς ευχαριστεί τα μέλη του για την καθολική ανταπόκρισή τους στο απεργιακό κάλεσμα

Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας προς όλα τα μέλη του Συλλόγου μας για την καθολική ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα για συμμετοχή στην σημερινή απεργία με αφορμή την πρόταση για το ασφαλιστικό.

Η πρωτοφανής σε όγκο για τα δεδομένα της πόλης μας συγκέντρωση διαμαρτυρίας , με την συμμετοχή και των μελών του Συλλόγου μας , δείχνει ότι και ο κλάδος μας έχει φτάσει στο «μή περαιτέρω» και ότι όταν υπάρχει συνεννόηση και αλληλοστήριξη μεταξύ των επαγγελματικών των επιστημονικών και των κοινωνικών ομάδων τότε ΄΄ γίνονται θαύματα ΄΄ .

Ευελπιστούμε ότι οι ιθύνοντες θα αφουγκραστούν τη φωνή και την αγωνία των μικρομεσαίων της αγοράς , όπως εκφράστηκε σήμερα στην πόλη μας και σε όλη την επικράτεια , και θα πράξουν τα δέοντα.

Θα συνεχίσουμε σαν κλάδος να καταθέτουμε τις εποικοδομητικές μας προτάσεις και ταυτόχρονα θα συνεχίσουμε να ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

ένα ασφαλιστικό σύστημα βιώσιμο , δίκαιο και ανταποδοτικό που δεν θα εξοντώνει την ελληνική οικονομία , την μικρομεσαία επιχείρηση , τον αυτοαπασχολούμενο , την ελληνική κοινωνία ,

ένα ασφαλιστικό σύστημα που πρέπει να στηρίζεται σε μια οικονομία που ανθεί και αναπτύσσεται

Σε μια ευνομούμενη κοινωνία η ευημερία των ανθρώπων πρέπει να είναι πέρα και πάνω από την ευημερία των αριθμών και γι’ αυτό λέμε:

ΟΧΙ άλλα λουκέτα και ανεργία.

ΟΧΙ άλλες δυσβάστακτες επιβαρύνσεις για την μικρομεσαία επιχείρηση.

ΌΧΙ άλλο ασφαλιστικό αδιέξοδο .

ΝΑΙ στην ανάπτυξη μιας παραγωγικής Ελλάδας.

ΝΑΙ στην Ελληνική ανταγωνιστική μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.

ΝΑΙ στην επιβίωση της μεσαίας τάξης.

Ζητούμε την αξιοπρέπειά μας.

Ζητούμε την επιβίωσή μας.

Ζητούμε πίσω τις δουλειές μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις από την ΠΔΜ – Τμήμα Μηχανολογικού Εξοπλισμού της Π.Ε. Καστοριάς που αφορούν, κοπή κλαδιών, χόρτων και καθαρισμό βλάστησης

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με το ανθρώπινο…

Εργαστήριο Παραδοσιακής Δόμησης στα Κορέστεια Καστορίας

Πρόσκληση Συμμετοχής ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΣΤΑ ΚΟΡΕΣΤΙΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ…

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;) στην Καστοριά Του Γιώργου Τ. Αλεξίου

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;)…

Τραγωδία με τροχαίο στην Ιόνια Οδό: Νεκρό ζευγάρι μπροστά τα μάτια του δεκάχρονου παιδιού τους

Σοβαρό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στην Ιόνια Οδό, κοντά στα διόδια Τερόβου στο ρεύμα…

Νίκος Παρούσης: Ο ήρωας πιλότος που θυσιάστηκε για να σώσει εκατοντάδες παιδιά από βέβαιο θάνατο

Table of Contents Hide Έντρομοι είδαν το ΜιράζΑνέφερε βλάβη στο πηδάλιο«Πάνω από…