Η Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Μητροπολιτικό Ναό Καστοριάς [ΦΩΤΟ]

Η Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Μητροπολιτικό Ναό Καστοριάς

Την μεγάλη εορτή της πίστεώς μας, την Κυριακή της Ορθοδοξίας και την αναστήλωση των ιερών εικόνων, πανηγύρισε με κάθε επισημότητα η Ιερά Μητρόπολη Καστορίας.

Οι πιστοί γέμισαν τους ναούς της επαρχίας τιμώντας έτσι όλους αυτούς που αγωνίστηκαν για την αναστήλωση των ιερών εικόνων.

Επίκεντρο και φέτος των εορτασμών ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός, όπου το απόγευμα του Σαββάτου τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Σεραφείμ και Ιερέων της Μητροπόλεως, μετά Λιτής και Αρτοκλασίας.

Την κυριώνυμη ημέρα, η ακολουθία του Όρθρου ξεκίνησε στις 6.30 προκειμένου να ακουστούν όλα τα θαυμάσια άσματα των κανόνων και των αίνων της ημέρας. Χοροστατών στον Όρθρο και λειτουργών στην θεία μυσταγωγία του Μεγάλου Βασιλείου ήταν ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας και συλλειτούργησαν οι Ιερείς του Ναού και οι Διάκονοι.

Ο Αρχιμ. Στέφανος Σχοινάς ανέγνωσε την ποιμαντορική εγκύκλιο του Σεβασμιωτάτου επί τη ευσήμω αυτή ημέρα, πριν προσέλθει πλήθος πιστών στο Ποτήριο της Ζωής.

Εντός του Ιερού Ναού τελέστηκε και η Λιτάνευση των Ιερών Εικόνων κατά την οποία εκφωνήθηκε το Σύμβολο της Πίστεως και τα προβλεπόμενα από το Συνοδικό.

Τέλος, προ της απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος τίμησε 3 ανθρώπους για την πολύχρονη προσφορά τους. Τον Καθηγητή της Αρχιτεκτονικής Σχολής του ΑΠΘ κ. Πάνο Τσολάκη για την προσφορά του στην Καστοριά μέσω των μελετών και των έργων του με τον Σταυρό της Παναγίας Μαυριωτίσσης καθώς και τους Εκκλησιαστικούς Επιτρόπους Θωμά Ζήδρο και Γεώργιο Κωστόπουλο για την επί σειρά ετών διακονία τους στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Καστοριάς.

You May Also Like

H Αντιπεριφερειάρχης σε Συνάντηση Φορέων στο Επιμελητήριο Καστοριάς με τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ

Εντατικοποίηση της προβολής του τουριστικού προϊόντος της Καστοριάς

Η αξία των βιβλίων στη βιβλιοθήκη Πενταβρύσου Καστοριάς

”Με χαρά υποδεχθήκαμε ανήμερα της Παγκόσμιας ημέρας παιδικού βιβλίου τους μαθητές του Γυμνασίου Πενταβρύσου μαζί με τους καθηγητές τους.”

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της εορταστικής περιόδου στον Δήμο Άργους Ορεστικού

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της εορταστικής περιόδου στον Δήμο…

Σπάει όλα τα ρεκόρ η φετινή Εμποροπανήγυρη του Άργους Ορεστικού

Χιλιάδες επισκέπτες από Ελλάδα και εξωτερικό στο μεγαλύτερο πανηγύρι της χώρας

Το ΕΚΑΒ Καστοριάς βρέθηκε εχθές στο αμφιθέατρο του Αστυνομικού Μεγάρου Καστοριάς για τίς ανάγκες ενημέρωσης και εκπαίδευσης πολιτών

Ημέρα ΕΠΑΝΕΚΚΊΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΆΣ. Το ΕΚΑΒ ΚΑΣΤΟΡΙΆΣ βρέθηκε σήμερα 16 Οκτωβρίου 2023…

Με 4 αθλητές κι αθλήτριες του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς η Εθνική Ελλάδας

Με 2 αθλητές και άλλες 2 αθλήτριες στις τάξεις της Εθνικής Ομάδας…