Table of Contents Hide
    1. Άραγε, πόσο ξεχασμένη αρετή είναι η ευγένεια και πόσο αδικημένη αξία η αλληλοβοήθεια; Πόσο δύσκολη είναι η γενναία επιλογ’η που αψηφά το φόβο και τις πεποιθήσεις των άλλων;
    2. Η συγγραφέας και εκπαιδευτικός, Αγγελική Μάνου, έρχεται στις εκδόσεις Υδροπλάνο, με ένα ιδιαίτερο και προσεγμένο στη λεπτομέρεια παραμύθι, να μας θυμήσει όλα όσα στο πέρασμα του χρόνου ξεχάσαμε ή μας ξέχασαν! Μια ιστορία γραμμένη με ευφύνη και αγάπη για το παιδί. «Η Νεράιδα Ευγενία και το Tζίνι Βοηθεία!», σε εικονογράφηση Λιάνας Δενεζάκη, σας υπόσχονται ένα μαγικό αναγνωστικό ταξίδι!
    3. Φίλοι μου αγαπημένοι, η ιστορία μου αυτή έχει τόσα να μας  πει: για την αγάπη στην καρδιά, της καλοσύνης τη ματιά που όλα τα κακά σκορπά. Την ευγένεια μες στη ψυχή, τη  θέληση τη δυνατή και τα καλά που προκαλεί. Τους φίλους μας να έχουμε, μα πάντα να προσέχουμε. Γιατί μαθαίνουμε πολλά αν έχουμε τα μάτια μας συνέχεια ανοιχτά!
  1. Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η ΝΕΡΑΙΔΑ ΕΥΓΕΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΖΙΝΙ ΒΟΗΘΕΙΑ! /ΜΑΝΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

Άραγε, πόσο ξεχασμένη αρετή είναι η ευγένεια και πόσο αδικημένη αξία η αλληλοβοήθεια;
Πόσο δύσκολη είναι η γενναία επιλογ’η που αψηφά το φόβο και τις πεποιθήσεις των άλλων;
Η συγγραφέας και εκπαιδευτικός, Αγγελική Μάνου, έρχεται στις εκδόσεις Υδροπλάνο, με ένα ιδιαίτερο και προσεγμένο στη λεπτομέρεια παραμύθι, να μας θυμήσει όλα όσα στο πέρασμα του χρόνου ξεχάσαμε ή μας ξέχασαν! Μια ιστορία γραμμένη με ευφύνη και αγάπη για το παιδί. «Η Νεράιδα Ευγενία και το Tζίνι Βοηθεία!», σε εικονογράφηση Λιάνας Δενεζάκη, σας υπόσχονται ένα μαγικό αναγνωστικό ταξίδι!
Φίλοι μου αγαπημένοι,
η ιστορία μου αυτή
έχει τόσα να μας  πει:
για την αγάπη στην καρδιά,
της καλοσύνης τη ματιά
που όλα τα κακά σκορπά.
Την ευγένεια μες στη ψυχή,
τη  θέληση τη δυνατή
και τα καλά που προκαλεί.
Τους φίλους μας να έχουμε,
μα πάντα να προσέχουμε.
Γιατί μαθαίνουμε πολλά
αν έχουμε τα μάτια μας
συνέχεια ανοιχτά!
Όσα δεν μπορώ εγώ, όσα δεν μπορείς εσύ τα μπορούμε εγώ κι εσύ μαζί

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Αγγελική Μάνου γεννήθηκε στην Άρτα αλλά ζει κι εργάζεται στην Αθήνα. Είναι Νηπιαγωγός, Διδάκτωρ & Διπλωματούχος Πανεπιστημίου Αιγαίου και υπηρετεί στη Δημόσια Εκπαίδευση. Έργα της: «Διαπολιτισμική Συμβουλευτική στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση», εκδόσεις Παπαηλιού. Παραμύθια: «Η Νεράιδα Ευγενία και το Τζίνι Βοηθεία!», «Ο παππούς και η γιαγιά θέλουνε μια αγκαλιά», εκδόσεις Υδροπλάνο. Διηγήματα: «Απόδραση των Χριστουγέννων», μέρος του συλλογικού έργου «Επιβάτες των Χριστουγέννων», «Μια φορά κι έναν καιρό ήρθε Πάσχα με κορωνοϊό», μέρος του συλλογικού e-book, «Μέρες γιορτής σε καραντίνα», εκδόσεις Υδροπλάνο.
Πιστεύει πως «η ζωή, όχι μόνο των παιδιών αλλά και η δικιά μας, είναι γεμάτη ιστορίες και εικόνεςσαν αυτές των παραμυθιών, που ζωντανεύουν, κι άλλοτε είναι πιο ξέθωρες ενώ άλλοτε ζωηρεύουν, ανάλογα με τα βιώματα και τα συναισθήματά μας».
You May Also Like

Γιατί λέμε «Πλήρωσε τα μαλλιά της κεφαλής του» ;

Η συγκεκριμένη φράση προήλθε από τους σκληρούς φόρους που πλήρωναν οι Έλληνες…

12 αγαπημενοι Ελληνες ηθοποιοι μαζι με τα παιδια τους, σε ενα σπανιο φωτογραφικο αφιερωμα

Table of Contents Hide 12 αγαπημενοι Ελληνες ηθοποιοι μαζι με τα παιδια…

Βρες τις κρυμμένες γάτες: Το τεστ παρατηρητικότητας που ελάχιστοι λύνουν σε λιγότερο από 1 λεπτό

Table of Contents Hide Βρες τις κρυμμένες γάτες: Το τεστ παρατηρητικότητας που…

Τι έχεις στο υποσυνείδητο: Ψυχολογικό τεστ 8 ερωτήσεων βασισμένο στη θεωρία του Φρόιντ

Table of Contents Hide Το τεστ για την στάση που κρατάτε στη…

Φράγμα Πηνειού Ηλείας: Μαζικός τάφος ζώων – Εδώ και χρόνια πετούν ζωντανά ζώα για να πεθάνουν

Πετάνε ζωντανά ζώα στο φράγμα τα οποία δεν έχουν δυνατότητα διαφυγής, ώστε…

30 χρόνια φωτογράφιζε τους γονείς της να την αποχαιρετούν και η τελευταία φωτογραφία είναι η πιο συγκινητική

Table of Contents Hide 30 χρόνια φωτογράφιζε τους γονείς της να την…

Μπορείτε να δείτε τα κρυμμένα αντικείμενα μέσα στους κύκλους;

Μπορείτε να δείτε τα κρυμμένα αντικείμενα μέσα στους κύκλους;

Σαγκάη: Η γέφυρα σαν φίδι που δημιουργεί την εντύπωση ενός πλωτού κήπου (βίντεο)

Σαγκάη: Η γέφυρα σαν φίδι που δημιουργεί την εντύπωση ενός πλωτού κήπου…