Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς για το θέμα της μεταστέγασης της Δ.Ο.Υ. σε ιδιωτικό κτίριο

Τα τελευταία 3,5 χρόνια μια χούφτα, ρομαντικών ίσως, ενεργών πολιτών του τόπου μας δώσαμε έναν μοναχικό και δύσκολο αγώνα να προασπίσουμε το δημόσιο συμφέρον, κόντρα σε ποικιλώνυμα συμφέροντα και πολιτικές ή προσωπικές σκοπιμότητες. Και λέμε μοναχικό γιατί ακόμα και σήμερα που η Εφορία Καστοριάς έχει μεταστεγαστεί στο  κτίριο του ιδιώτη η συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ, των θεσμικών παραγόντων και των δημοσιολογούντων, κατά παράδοξο τρόπο, δεν αναφέρονται στις πραγματικές και σοβαρές διαστάσεις της υπόθεσης που την καθιστούν σκάνδαλο, παρά μόνο περιορίζονται στον σχολιασμό της, όντως υπαρκτής, μη λειτουργικότητας της τοποθεσίας και του κτιρίου (απόσταση, έλλειψη πάρκινγκ κτλ)! Και η ιδιότυπη αυτή αποσιώπηση αναδεικνύεται ακόμα πιο έντονα όταν αναφορές στις σχετικές καταγγελίες γίνονται σε γνωστά πανελλήνια μέσα ενημέρωσης (βλ. Εφημ. Documento) και όχι σε τοπικά ΜΜΕ !

 

Θέλουμε, λοιπόν, να υπενθυμίσουμε πως η μεταστέγαση της Εφορίας Καστοριάς σε ιδιωτικό κτίριο είναι σκάνδαλο και έπρεπε να ακυρωθεί ο σχετικός διαγωνισμός γιατί:

 

Α) Πριν την διενέργεια του διαγωνισμού προηγήθηκε εγκύκλιος του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη στην οποία καθιστούσε σαφές πως έπρεπε να διακοπεί κάθε διαδικασία ενοικίασης και μετεγκατάστασης υπηρεσιών σε όλη την επικράτεια.

Β) Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 16 του Ν. 3130/13 η επιτροπή στέγασης έπρεπε να χαρακτηρίσει άγονη την διαδικασία του διαγωνισμού -τουλάχιστον σε πρώτη φάση- με ασύμφορο αποτέλεσμα διότι δεν μετείχε στο διαγωνισμό ικανός αριθμός μειοδοτών προς ανάπτυξη του ανταγωνισμού. Στην περίπτωσή μας, όπως είναι γνωστό, υπήρξε ένας και μοναδικός μειοδότης!

Γ) Το κτίριο με το οποίο συμμετείχε ο ιδιώτης στον διαγωνισμό, την περίοδο που αυτός διενεργήθηκε, έβριθε πολεοδομικών παρανομιών σύμφωνα με τον έλεγχο που διενήργησε η πολεοδομία Καστοριάς εκ των υστέρων έπειτα από δική μας καταγγελία, και ως εκ τούτου έπρεπε να τεθεί αυτομάτως εκτός διαγωνισμού.

Δ) Σύμφωνα με τους όρους της Διακήρυξης του διαγωνισμού το ακίνητο που θα στεγάζει την ΔΟΥ πρέπει να είναι στο κέντρο της πόλης, πράγμα που δεν τηρήθηκε.

 

Ε) Και όλα αυτά, όμως, να μην ίσχυαν, σύμφωνα με τον Ν. 3130/13, από την στιγμή που παραχωρήθηκε χώρος σε δημόσιο κτίριο για την στέγαση της υπηρεσίας μετά την παραχώρηση από τον τέως Περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας κ. Καρυπίδη 1.400 τετρ. μέτρων στο κτίριο της Αντιπεριφέρειας Καστοριάς, έπρεπε να μεταφερθεί εκεί, πόσο μάλλον όταν το κτίριο αυτό ανήκει …στο ίδιο το Υπουργείο Οικονομικών! Σύμφωνα με τον συγκεκριμένο νόμο, ακόμα και αν υπάρχει σύμβαση εκμίσθωσης με ιδιώτη, αν βρεθεί δημόσιο κτίριο για να στεγάσει την υπηρεσία, τότε αυτόματα λύνεται η μίσθωση χωρίς υποχρέωση αποζημίωσης!!!

 

Μπορεί μέχρι τώρα να έχουμε πληρώσει το τίμημα της προάσπισης του δημόσιου συμφέροντος με ανοίκειες προσωπικές επιθέσεις, έμμεσες απειλές, ασύστολες συκοφαντίες και “ΚΥΠατζίδικες” τακτικές δολοφονίας χαρακτήρων για να απαξιώσουν τον αγώνα και την δράση μας αλλά δηλώνουμε δημόσια πως όλα αυτά δεν μας πτοούν. Όχι μόνο δεν λακίζουμε από τον αγώνα μας, όπως κάποιοι θα επιθυμούσαν, αλλά συνεχίζουμε δυναμικά την προσπάθειά μας για να αναδειχτούν οι σκανδαλώδεις πτυχές αυτής της δυσώδους υπόθεσης και να λογοδοτήσουν στην δικαιοσύνη όσοι εμπλέκονται σε αυτήν. Υποσχόμαστε πως σύντομα θα έχουμε εξελίξεις.

 

You May Also Like

Τραγωδία με τροχαίο στην Ιόνια Οδό: Νεκρό ζευγάρι μπροστά τα μάτια του δεκάχρονου παιδιού τους

Σοβαρό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στην Ιόνια Οδό, κοντά στα διόδια Τερόβου στο ρεύμα…

Νίκος Παρούσης: Ο ήρωας πιλότος που θυσιάστηκε για να σώσει εκατοντάδες παιδιά από βέβαιο θάνατο

Table of Contents Hide Έντρομοι είδαν το ΜιράζΑνέφερε βλάβη στο πηδάλιο«Πάνω από…

Τοξικά απορρίμματα στις αχανείς χωματερές της Αφρικής

Αφού πέσει η νύχτα και οι δρόμοι της αγοράς Καριακού στο Νταρ…

Νέα κινητοποίηση τη νύχτα για την αρκούδα με τα μικρά της

Η αρκούδα με τα τρία αρκουδάκια επανεμφανίστηκε τη νύχτα στη Λεωφόρο των…

Νίκος Χορταρέας: Η τηλεμαντεία, η φοροδιαφυγή, η Ferrari, ο θάνατος της μητέρας του και η στροφή στον Θεό

Table of Contents Hide Τα σκάνδαλα και η φοροδιαφυγήΗ ενασχόληση με το…

Του έδωσαν συγχαρητήρια και μετά τον εκτέλεσαν – Ο Έλληνας λοχίας που κατατροπωσε πάνω από 200 Γερμανούς

Ελληνική αντίσταση:  Η αντίσταση που τα Ελληνικά στρατεύματα έφεραν κατά την διάρκεια του…

Τι περιλαμβάνει το σχέδιο SOS της Ελλάδας για την ενέργεια – Ο Κ. Σκρέκας στην «Κ»

Table of Contents Hide Μέτρα υποχρεωτικού χαρακτήρα για νοικοκυριά, βιομηχανία, φορείς –…

Γυναικοκτονία στο Ρέθυμνο: Αuτή είναι η μητέρα που δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της επειδή του ζήτησε να χωρίσουν

Μία ακόμη γυναικοκτονία σημειώθηκε στις 10.30 το πρωί της Κυριακής με θύμα…

Το πανηγύρι που κατέληξε σε τpαγωδία με 26 νεκρούς: Οι πιστοί που πήγαιναν να προσκυνήσουν και το μοιpαίο λάθος

Η ανείπωτη τραγωδία το 1963 στη λίμνη Αμβρακία με 26 νεκρούς! Το…