Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης σχολιάζει την επίσκεψη κλιμακίου  της Ν.Δ. στην Κοζάνη: «Θεωρούν ότι είναι η κατάλληλη περίοδος για κομματικά οφέλη»

Την Παρασκευή δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ (τεύχος Α΄ αρ. φύλλου 75/2018) και κλιμάκιο από βουλευτές της ΝΔ, έσπευσε να επισκεφτεί την περιοχή της Κοζάνης, θεωρώντας ότι είναι κατάλληλη περίοδος για κομματικά οφέλη.

Παρακολουθήσαμε με απορία αλλά και αγανάκτηση:

α) να υπερασπίζονται την πώληση της μικρής (ΚΑΛΗΣ) ΔΕΗ. Μπορεί πλέον ο καθένας να συγκρίνει καθώς (τεύχος Α΄αρ. φύλλου 146/2014) πουλούσε: υδροηλεκτρικά, φυσικό αέριο, ορυχεία και μελλοντικά κοιτάσματα, και λιγνιτικές μονάδες, θέση που απορρίφθηκε και καταδικάστηκε απο την κοινωνία και τους εργαζόμενους στην επιχείρηση.

Έκαναν έτσι σαφές ότι η αρνητική τους ψήφος στη Βουλή, ήταν γιατί ήθελαν να πωληθούν περισσότερα, και κυρίως όμως, να τα πουλήσουν αυτοί. Τώρα εξάλλου αναζητούν – κατά τη δήλωσή τους – στρατηγικό επενδυτή και για την εναπομείνασα ΔΕΗ.

β) αυτούς που τόσα χρόνια στήριξαν την στρεβλή απελευθέρωση στην αγορά ενέργειας, με μέτρα πάντα εις βάρος της ΔΕΗ

γ) αυτούς που εγκλημάτησαν μη αξιοποιώντας την ευκαιρία το 2014 να εξαιρεθεί η ΔΕΗ από τα πρόστιμα των ρύπων γονατίζοντας έτσι σκοπίμως οικονομικά την επιχείρηση

δ) αυτούς που έκαναν τα αδύνατα δυνατά να την μικρύνουν, να την διαλύσουν και να εξυπηρετήσουν άλλα συμφέροντα στην ενέργεια.

ε) αυτούς που έκαναν την ΔΕΗ φοροεισπρακτικό μηχανισμό (Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.)) δημιουργώντας μεγάλη πληγή στην επιχείρηση με τους ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ\ΑΝΕΛ αναγκασμένη απο την τελεσίδικη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που ενσωματώθηκε στις μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας, προχώρησε σε ένα νομοθέτημα που ενώ είναι έξω απο τις πεποιθήσεις μας για την ενέργεια, προσπαθεί και καταφέρνει να προστατέψει το δημόσιο χαρακτήρα και τη βιωσιμότητα της ΔΕΗ, αλλά και τα συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας.

Τέλος η ΝΔ ας διατυπώσει ξεκάθαρα τη θέση της για την ενέργεια και όχι να κρύβεται πίσω από την αρνητική της ψήφο και να υπεκφεύγει να πει σαφώς ότι θέλουν να πουλήσουν και υδροηλεκτρικά και φυσικό αέριο και τη ΔΕΗ συνολικά.

You May Also Like

Το Σάββατο 30 Ιουνίου τα εγκαίνια του Κτηρίου Κοινωνικών Δομών του Δήμου Καστοριάς

  Το Σάββατο 30 Ιουνίου τα εγκαίνια του Κτηρίου Κοινωνικών Δομών του…

Αντέχει ακόμα ο Δήμος Νεστορίου

Για την οικονομική κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στο Δήμο Νεστορίου…

Σύσκεψη Υπο τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γ. Κασαπίδη στην Π.Ε. Φλώρινας για τον Προγραμματισμό Έργων

    Σύσκεψη Υπο τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γ. Κασαπίδη στην…

Σε φάση εξέλιξης η συνοριακή διάβαση στο Λαιμό του Δήμου Πρεσπών

Σε φάση εξέλιξης η συνοριακή διάβαση στο Λαιμό του Δήμου Πρεσπών

Πιθανή διακοπή υδροδότησης στο Άργος Ορεστικό, τη Δευτέρα 25/11/2019, λόγω προγραμματισμένων εργασιών της ΔΕΔΔΗΕ

Πιθανή διακοπή υδροδότησης στο Άργος Ορεστικό, τη Δευτέρα 25/11/2019, λόγω προγραμματισμένων εργασιών…

Συλλυπητήρια για τον πρόωρο χαμό του Αθανάσιου Δόλλα

Συλλυπητήρια για τον πρόωρο χαμό του Αθανάσιου Δόλλα

Δυτική Μακεδονία: Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων   Καιρικών φαινομένων  

Δυτική Μακεδονία: Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων   Καιρικών φαινομένων