«Προτείνουμε έναν ειλικρινή και ουσιαστικό διάλογο για την Εκπαίδευση χωρίς φρούδες εξαγγελίες και πυροτεχνήματα κρότου λάμψης»

 Κατά την ομιλία της  η Μαρίας Αντωνίου στην Ολομέλεια της Βουλής για  το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, σχετικά με  τις αλλαγές στην εκπαίδευση, επεσήμανε χαρακτηριστικά πως «Ακόμα ένας αντισυνταγματικός νόμος από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ, σε σειρά ανάλογων νομοσχεδίων, πρόχειρα και γραμμένα κυριολεκτικά στο πόδι, που στη συνέχεια σπεύδουν να διορθώσουν» και συνέχισε  λέγοντας χαρακτηριστικά, «ράβε, ξήλωνε, δουλειά να μη σου λείπει».  

Μπαίνοντας στην ουσία η Μαρία Αντωνίου σημείωσε πως πρόκειται για «ένα νομοσχέδιο, το οποίο μέσα σε ελάχιστες ημέρες δέχτηκε τη σκληρή κριτική όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας, για το πλήθος των προβληματικών του ρυθμίσεων».

Εστιάζοντας στις κυριότερες από αυτές ανέφερε ότι «είναι πρόχειρο και αποσπασματικό, εισάγει ένα ελεγχόμενο και διαβλητό σύστημα επιλογής Διευθυντών, επιμένει στην ιδεοληπτική έκφραση γνώμης για τους υποψήφιους Διευθυντές, μειώνει τη βαρύτητα των επιστημονικών προσόντων, αγνοεί σημαντικές και απαραίτητες για το Διευθυντή ικανότητες, προτάσσει τη μη αξιολογημένη αρχαιότητα ως ισχυρότερη της επιστημονικής κατάρτισης και των τυπικών προσόντων».

Κλείνοντας την ομιλία της η Μαρία Αντωνίου τόνισε ότι «εμείς ως Νέα Δημοκρατία προτείνουμε έναν ειλικρινή και ουσιαστικό διάλογο με την εκπαιδευτική κοινότητα που να μπορεί να οδηγήσει στη διαμόρφωση ενός αξιοκρατικού και αδιάβλητου συστήματος επιλογής στελεχών εκπαίδευσης που θα αποτελούν το παράδειγμα για τους μαθητές. Μόνο έτσι μπορούμε να αναβαθμίσουμε την εκπαίδευση. Χωρίς φρούδες εξαγγελίες και πυροτεχνήματα κρότου λάμψης».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Μαρία Αντωνίου: Πρόγραμμα Περιοδείας 4/5

Στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας κι ενόψει των Εθνικών Εκλογών της 21ης Μαΐου

«Παπαρρόδεια 2023»: Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι Εκδηλώσεις Μνήμης της Μάχης του Δισπηλιού

Φέτος, συμπληρώθηκαν 82 χρόνια από την ηρωική αντίσταση ενάντια στους Γερμανούς εισβολείς στο Δισπηλιό Καστοριάς

Διαδικασία εισαγωγής μαθητών στην Α΄ τάξη του Μουσικού Γυμνασίου Καστοριάς για το σχολικό έτος 2023-2024

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς-κηδεμόνες πρέπει να υποβάλλουν από κοινού αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΑ ΠΑΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΗ 2Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

2η ΦΑΣΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΑΙΔΩΝ Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ. – Γ΄ΟΜΙΛΟΣ Α.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ Α΄ – Α.Ο. ΝΕΑΠΟΛΗΣ 87-19