Η Ο.Λ.Μ.Ε. για τις προσλήψεις των αναπληρωτών «Απαράδεκτη προχειρότητα που έδειξαν οι Υπηρεσίες του Υπ. Παιδείας»

 

Είναι γνωστή η πάγια θέση της ΟΛΜΕ ότι πρέπει να δηλώνονται όλα τα κενά και οι προσλήψεις των αναπληρωτών συναδέλφων να γίνονται σε μία φάση, αρχές Σεπτέμβρη, ώστε όλες οι σχολικές μονάδες να λειτουργούν με το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό.

 

Αυτή η θέση μας συμβάλει τόσο στην αποτελεσματική λειτουργία των σχολείων από την αρχή της χρονιάς, όσο και στη δίκαιη τοποθέτηση των αναπληρωτών. Όμως με μεγάλη ανησυχία διαπιστώσαμε ότι φέτος, το σύστημα διορισμού των αναπληρωτών αγνόησε ή δεν συμπεριέλαβε πάρα πολλά κενά περιοχών με αποτέλεσμα αυτά να παραμένουν ακάλυπτα και να προκαλείται μεγάλη αναταραχή στις προσλήψεις των αναπληρωτών που αγνοήθηκαν οι δηλώσεις τους.

 

Η μη δήλωση όλων των κενών στο σύστημα έχει και μια άλλη πολύ σοβαρή παράμετρο, την ανθρώπινη. Οι αναπληρωτές συνάδελφοί μας, αυτοί που έχουν στηρίξει όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης τις σχολικές μονάδες, είναι πρωτίστως άνθρωποι. Σήμερα με ευθύνη των παραγόντων του Υπουργείου πολλοί από αυτούς είτε δεν είδαν το όνομά τους στη σχετική απόφαση είτε προσελήφθησαν σε άλλη περιοχή. Ενδεικτικά αναφέρουμε περιοχές όπως: Ηράκλειο Κρήτης, Πειραιάς, Χίος,  Οινούσσες, Ψαρά, Ανατ. Θεσσαλονίκης, κ.α.

 

Οι παραπάνω παραλείψεις αφορούν, όπως είναι σαφές, και τη Γενική Παιδεία και την Ειδική Αγωγή.

 

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ:

 

  • Διαμαρτύρεται για την απαράδεκτη προχειρότητα που έδειξαν οι Υπηρεσίες του Υπ. Παιδείας σε ένα μείζονος σημασίας ζήτημα όπως αυτό των προσλήψεων.
  • Απαιτεί να συγκεντρωθούν όλα τα κενά και να «τρέξει» άμεσα το σύστημα από την αρχή και για τις προσλήψεις στους πίνακες της Γενικής Παιδείας και της Ειδικής Αγωγής.

 

You May Also Like

Καπραβέλος: Ή θα εμβολιαστούμε όλοι μαζί ή θα ζήσουμε τραγωδίες – Πάμε προς τα βράχια

Καπραβέλος: Ή θα εμβολιαστούμε όλοι μαζί ή θα ζήσουμε τραγωδίες – Πάμε…

Μέσω του mobilefees.gov.gr οι αιτήσεις για την απαλλαγή των νέων, ηλικίας 15-29 ετών, από τα τέλη κινητής και καρτοκινητής τηλεφωνίας

Μέσω του mobilefees.gov.gr οι αιτήσεις για την απαλλαγή των νέων, ηλικίας 15-29…

Τσίπρας: Αφού έκοψε το ΕΚΑΣ ανακοίνωσε ψίχουλα σαν… ισοδύναμα

  Είπε ότι η συμφωνία με τους δανειστές «καλύπτει» το 94% των…

Τι αλλάζει σε μπαρ, εστιατόρια & καφετέριες (ωράριο, τραπέζια, αποστάσεις)

Τι αλλάζει σε μπαρ, εστιατόρια & καφετέριες (ωράριο, τραπέζια, αποστάσεις)

Απόστολος Λύτρας: Ομολόγησε τον ξυλοδαρμό της συζύγου του, δήλωσε ότι έχει ψυχολογικά και αφέθηκε ελεύθερος! Δείτε τις δηλώσεις του

Απόφαση έκπληξη εισαγγελέα και ανακρίτριας για τον άγριο ξυλοδαρμό της δικηγόρου – Στον Λύτρα επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος να μην πλησιάζει τη σύζυγό του

ΕΣΠΑ Παιδικοί Σταθμοί 2018 – 2019: Αναλυτικές οδηγίες από την Ε.Ε.Τ.Α.Α. για την συμπλήρωση της αίτησης

ΕΣΠΑ Παιδικοί Σταθμοί 2018 – 2019: Αναλυτικές οδηγίες από την Ε.Ε.Τ.Α.Α. για…

Τι είναι το ναρκωτικό «σίσα» που καταδίκασε σε κώμα την 16χρονη από το Βύρωνα

Ο καθηγητής Κώστας Παπαζήσης μιλά για τη νέα μάστιγα