Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ενισχύει τον Αγροδιατροφικό Πλούτο της περιοχής στηρίζοντας τις επιχειρήσεις του τόπου μας

Έντεκα επιχειρηματίες από 8 χώρες του εξωτερικού που δραστηριοποιούνται στον αγροδιατροφικό κλάδο, επισκέφτηκαν την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Οι επιχειρηματίες-αγοραστές με έκδηλο το ενδιαφέρον για τη σύναψη συνεργασιών, ήρθαν σε επαφή με 30 περίπου επιχειρήσεις της Περιφέρειάς μας.

Στο πλαίσιο των στοχευμένων συναντήσεων, έλαβαν χώρα πολλά και διαφορετικά δρώμενα, όπως επισκέψεις στις εγκαταστάσεις παραγωγής των προϊόντων, γευσιγνωσίες βασισμένες σε τοπικές συνταγές, ενώ οι υψηλές προδιαγραφές  του αγροδιατροφικού πλούτου  παρουσιάστηκαν σε κατάλληλα διαμορφωμένη αίθουσα του ξενοδοχείου Παντελίδης.

Η ανάπτυξη της πρωτοβουλίας αυτής πραγματοποιήθηκε από το Επιμελητήριο Κοζάνης, δίνοντας αφενός μια νότα αισιοδοξίας και οράματος στις τοπικές επιχειρήσεις και αφετέρου παρέχοντας τη δυνατότητα στην Περιφερειακή Αρχή να σχεδιάσει δράσεις που αφορούν στον αγροδιατροφικό πλούτο της περιοχής.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πράσινου Μετασχηματισμού, Επιχειρηματικότητας και Μεταφορών, Ευφροσύνη Ντιό, αναφορικά με το Διεθνές Forum Αγροδιατροφικών Προϊόντων του Νομού Κοζάνης, τόνισε πως «με την προσήλωση και τη συνέπεια των φορέων και της Περιφερειακής Αρχής, τη συμμετοχή, το μεράκι και την οργάνωση των εκθετών, μπορούμε να δώσουμε προστιθέμενη αξία στα προϊόντα μας. Παράλληλα, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα στον τομέα της Αγροδιατροφής, δίνουν τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να παράγουν προϊόντα ανταγωνιστικά, πολύ καλής ποιότητας και εξαγώγιμα. Η αύξηση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων και οι δράσεις προβολής των τοπικών προϊόντων, συμβάλλουν καθοριστικά στην τόνωση της επιχειρηματικότητας».

 

You May Also Like

Νίκος Παπαγεωργίου: Ένας άγνωστος ευεργέτης – Η ορφάνια, το γουνεμπόριο και η βράβευση από την Ακαδημία Αθηνών

Ο Νίκος Παπαγεωργίου είναι ένας από τους εθνικούς ευεργέτες, που η ζωή…

«Πρέσπες 2022»: Με αφιέρωμα στον Μ. Θεοδωράκη, Φραγκούλη, Ρεμπούτσικα, Σελεμίδου, Πάολα και Βιτάλη οι φετινές εκδηλώσεις

Το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων «Πρέσπες 2022» παρουσιάστηκε το πρωί της Τετάρτης…

Γιώργος Κασαπίδης: Φωτίζεται η Γέφυρα Ρυμνίου, αναβαθμίζεται η περιοχή

Ο συμβατικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 368.218,00 € (με Φ.Π.Α.) και…

Σύλληψη 34χρονου ημεδαπού σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε απόφαση δικαστηρίου στη Φλώρινα

Σύλληψη 34χρονου ημεδαπού σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε απόφαση δικαστηρίου στη Φλώρινα

Σύλληψη 41χρονου αλλοδαπού στη Φλώρινα, διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν Ένταλμα Σύλληψης και καταδικαστική απόφαση

Σύλληψη 41χρονου αλλοδαπού στη Φλώρινα, διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν  Ένταλμα Σύλληψης…

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΎΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και της…

Αναβάθμιση της λειτουργίας της Στέγης Ποντιακού Ελληνισμού από την ΠΕ Κοζάνης

Αναβάθμιση της λειτουργίας της Στέγης Ποντιακού Ελληνισμού από την ΠΕ Κοζάνης