Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, συμμετείχε δυναμικά στην  33η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού PHILOXENIA 2017

 

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, συμμετείχε δυναμικά στην 33η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού PHILOXENIA που διοργανώθηκε από τις 10 – 12 Νοεμβρίου 2017 στη Θεσσαλονίκη από τη ΔΕΘ – HELEXPO, με στόχο την ανάδειξη της Δυτικής Μακεδονίας ως προορισμού εναλλακτικών τουριστικών “εμπειριών” δωδεκάμηνης διάρκειας στο εξειδικευμένο διεθνές εμπορικό κοινό που συμμετείχε σε αυτή.

 

Στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στην αποστολή της Περιφέρειας οι Δυτικομακεδόνες τουριστικοί επιχειρηματίες είχαν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν περί τις ογδόντα  Β2Β συναντήσεις με είκοσι έναν επιλεγμένους Hosted Buyers από χώρες όπως η Βουλγαρία,η Γερμανία, η Γαλλία, οι ΗΠΑ,  η Ρωσία, η Κύπρος,  το Ισραήλ, η Μεγάλη Βρετανία, η Σουηδία, η Ιταλία, η Ινδία, η Ολλανδία, η Νορβηγία,  η Πολωνία, το Βέλγιο, η Ελβετία και να προωθήσουν την Περιφέρεια μας ως ένα ξεχωριστό ταξιδιωτικό προορισμό που προσφέρει πολλαπλές “εμπειρίες” κάθε εποχή του χρόνου, για κάθε ηλικία και ενδιαφέρον.

 

Παράλληλα στη δεξίωση που παρέθεσε η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας σε τριάντα δύο επιλεγμένους Hosted Buyers, δόθηκε η δυνατότητα να αναδειχθεί η Δυτικομακεδονική φιλοξενία, το μοναδικό γαστρονομικό της απόθεμα και να αναλυθούν τα πολύ ελκυστικά τουριστικά προϊόντα και οι υπηρεσίες που διαχέονται σε όλη την επικράτεια της Περιφέρειας μας, τα οποία  αναδεικνύουν τον διαχρονικό πολιτιστικό της πλούτο και τη μοναδικότητα του φυσικού της περιβάλλοντος, ως τα πλέον ισχυρά συγκριτικά της πλεονεκτήματα.

 

Ενθουσιώδεις υπήρξαν οι κριτικές των φιλοξενούμενων Hosted Buyers, των εκθετών και των επισκεπτών της έκθεσης για τα απλά αλλά ποιοτικά προϊόντα της Δυτικής Μακεδονίας και τα τοπικά εδέσματα που δοκίμασαν κατά τη διάρκεια του τριημέρου, γεγονός που σε αυτό το στάδιο, καταδεικνύει την αναγκαιότητα εντατικής προβολής του τοπικού γαστρονομικού μας αποθέματος ως βασικής συνιστώσας των δράσεων τουριστικής προβολής της Δυτικής Μακεδονίας.

 

Σημαντική υπήρξε η συμβολή Δήμων Καστοριάς, Βοΐου, Νεστορίου και Δεσκάτης στην προβολή του χαρτοφυλακίου εναλλακτικών τουριστικών δραστηριοτήτων της Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και του Δήμου Αμυνταίου με την προβολή των εξαιρετικών οίνων της περιοχής.

 

Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της έκθεσης παρουσιάστηκε από το Δήμο Καστοριάς το έθιμο των Καστοριανών ‘Ραγκουτσαριών” το οποίο ενθουσίασε τους επισκέπτες.

Η ανταπόκριση των αγοραστών τουριστικών υπηρεσιών υπήρξε εξαιρετικά θερμή και προέκυψαν αρκετές κατ αρχήν συμφωνίες, γεγονός που αναμένεται να επιδράσει θετικά στο άνοιγμα νέων και στην περαιτέρω αξιοποίηση των υφιστάμενων αγορών.

Σε ότι αφορά τη συνέχεια της δράσης οι συμμετέχοντες στις Β2Β συναντήσεις, τουριστικοί πράκτορες από όλο τον κόσμο θα λάβουν σε ηλεκτρονική μορφή το διαθέσιμο υλικό τουριστικής προβολής της Π.Δ.Μ. (φωτογραφίες ,τουριστικούς οδηγούς, χάρτες και video) και άλλες πληροφορίες που μπορεί να τους ενδιαφέρουν.

 

 

 

You May Also Like

Γεωργία Ζεμπιλιάδου: “επεισόδιο 2ο: Ο αναρμόδιος Περιφερειάρχης που ξαφνικά έγινε αρμόδιος για την Μετάλλαξη του Κορωνοϊού στα Μινκ”

Table of Contents Hide Η μεγάλη συγκάλυψη για το τι πραγματικά συμβαίνει…

Η συμπερίληψη έγινε πράξη στην εκδήλωση του Δήμου Άργους Ορεστικού για την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού

Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους γι΄αυτή την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη αγάπη!

Ο Δήμος Καστοριάς βράβευσε έναν σπουδαίο αθλητή, τον ιστιοπλόο Μάρκο Σπυρόπουλο (Φωτογραφίες)

Ο Δήμος Καστοριάς βράβευσε έναν σπουδαίο αθλητή, τον ιστιοπλόο Μάρκο Σπυρόπουλο (Φωτογραφίες)

Π.Ε. Καστοριάς: Ορθές πρακτικές για τον περιορισµό της εξάπλωσης του Επιβλαβούς οργανισµού Clavibacter michiganensis subsp. michiganensis σε φυτά τοµάτας

Π.Ε. Καστοριάς: Ορθές πρακτικές για τον περιορισµό της εξάπλωσης του Επιβλαβούς οργανισµού…

Ζήσης Τζηκαλάγιας στη Βουλή: Για τον ΣΥΡΙΖΑ «αυτοσκοπός» όχι μόνον δεν είναι η άμυνα αλλά ούτε και το κοινωνικό κράτος

Ζήσης Τζηκαλάγιας στη Βουλή: Για τον ΣΥΡΙΖΑ «αυτοσκοπός» όχι μόνον δεν είναι…

Ο Δήμος Καστοριάς γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας με δωρεάν ιατρικές επισκέψεις, εξετάσεις και ενημέρωση

Ο Δήμος Καστοριάς γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας με δωρεάν  ιατρικές επισκέψεις,…

Καστοριά: Ορισμός Εξεταστικών Κέντρων για τις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ – ΕΠΑΛ 2020

  Καστοριά: Ορισμός Εξεταστικών Κέντρων για τις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ – ΕΠΑΛ…

Στα «τάρταρα» έχει φτάσει η οικοδομική δραστηριότητα στη χώρα – Μόλις 69 άδειες οικοδομών στη Δυτική Μακεδονία το πρώτο τετράμηνο

Αποκαρδιωτική παραμένει η κατάσταση στην αγορά κατοικίας και τον οικοδομικό κλάδο, που…

Ζήσης Τζηκαλάγιας: “Απαντώντας στην πρόκληση του Κ.Ν.ΦΙΛΗ:Η Αριστερά απεμπόλησε το δήθεν ηθικό της πλεονέκτημα-δεν σας χαρίζουμε τον πολιτισμό του τόπου μας”

Ζήσης Τζηκαλάγιας: “Απαντώντας στην πρόκληση του Κ.Ν.ΦΙΛΗ:Η Αριστερά απεμπόλησε το δήθεν ηθικό…