Η Περιφέρεια επικοινωνεί και ενημερώνει

Του Θανάση Μπατσόπουλου

Στο πλαίσιο του σεβασμού της Διοίκησης της Περιφέρειας προς τους φορείς και τους πολίτες, πραγματοποίησε άλλη μια ημερίδα στην Καστοριά, όχι μόνον να δώσει την ευκαιρία στους φορείς και ιδιαίτερα στους τρεις Δημάρχους του Νομού να εκθέσουν τα πεπραγμένα, αλλά και να απαιτήσουν για τα έργα που εκκρεμούν.

Όχι μόνον οι πολίτες να καταθέσουν τους δικούς τους προβληματισμούς, αλλά να ενημερώσει για τα συγχρηματοδοτούμενα και αναπτυξιακά  προγράμματα για τους Δήμους και να εξηγήσει συν τω χρόνω τους λόγους που κάποια πολύ σημαντικά έργα σκοντάφτουν από λάθος επιλογές του παρελθόντος και αποτελούν την αιτία αυτές οι επιλογές για καινούργιες χρονοβόρες διαδικασίες για την υλοποίησή τους και για τις οποίες όμως έχουν ξεκινήσει επίμονες και επίπονες προσπάθειες για την σμίκρυνση του χρόνου υλοποίησής τους.

Δεν θα πρέπει λοιπόν σε καμιά περίπτωση να υπάρχει δισταγμός για να χαρακτηρισθεί αυτή η δημοκρατική κατά τα άλλα συμπεριφορά της Περιφερειακής Διοίκησης και του Περιφερειάρχη όχι μόνον σαν πρωτόγνωρη αλλά το ότι είναι μια επιλογή  προς τη σωστή κατεύθυνση που θα πρέπει να τηρείται απαρέγκλιτα όχι μόνον από την Περιφέρεια,  αλλά και από όλους τους φορείς που εκλέγονται για να υπηρετήσουν  τα συμφέροντα των πολιτών.

Θα λέγαμε όμως συν τω χρόνω πως τέτοιες εκδηλώσεις δίνουν με ξεκάθαρο τρόπο όλες τις απαραίτητες πληροφορίες στα ΜΜΕ και Κοινωνικής  Δικτύωσης για τη σωστή ενημέρωση από την πλευρά τους προς τους πολίτες ,αλλά και στους ίδιους τα σχόλιά τους, που είναι υποχρέωσή τους  να στηρίζονται στην αλήθεια των γεγονότων και όχι σε διαθέσεις που παραπληροφορούν.

Επίσης θα λέγαμε πως δεν αρκεί να αρκεστούν μόνον από τις απαντήσεις που πήραν  από τη συνέντευξη που παρεχώρησε ο Περιφερειάρχης για προβλήματα της επικαιρότητας όπως για την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης της Πόλης με 10.000.000 ευρώ για τις 400.000 ευρώ για την αντιμετώπιση των υποχρεώσεων για τους νηπιακούς σταθμούς, την επιδότηση ρεύματος – χωρίς εξαίρεση- στις οικογένειες της Δυτική Μακεδονίας,  το φυσικό αέριο, το Φράγμα Νεστορίου με το αρδευτικό, τη λίμνη και τους γουνοποιούς.

Θα πρέπει να ενημερωθούν απαραίτητα,  μελετώντας προσεκτικά όλη την ομιλία του Περιφερειάρχη που θα τους αποσταλεί από το γραφείο τύπου της Περιφέρειας μέσα από την οποία θα αντλήσουν λεπτομέρειες  για όλα τα θέματα έτσι ώστε τα σχόλιά τους  να μην αμφισβητούνται.

Και τούτο, ας μην το ξεχνάμε, γιατί στο πρόσφατο παρελθόν έχουν γίνει αναφορές και σχόλια που σε καμιά περίπτωση δεν προάγουν την  δημοσιογραφική δεοντολογία.

Ευτυχώς από λίγους…

 

You May Also Like

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;) στην Καστοριά Του Γιώργου Τ. Αλεξίου

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;)…

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις από την ΠΔΜ – Τμήμα Μηχανολογικού Εξοπλισμού της Π.Ε. Καστοριάς που αφορούν, κοπή κλαδιών, χόρτων και καθαρισμό βλάστησης

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με το ανθρώπινο…

Μπουζέρια: “παγκόσμιο” πρωτάθλημα τσιπουρο-γευσιγνωσίας

Τα ”Μπουζέρια”, η τρελογιορτή των Τσιπουράδων, σας προσκαλεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τσιπουρογευσιγνωσίας όλο τον κόσμο

Εργαστήριο Παραδοσιακής Δόμησης στα Κορέστεια Καστορίας

Πρόσκληση Συμμετοχής ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΣΤΑ ΚΟΡΕΣΤΙΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ…