Η Περιφερειακή Αρχή στα εγκαίνια του μεγαλύτερου έργου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας της Ελλάδος, παρουσία του Πρωθυπουργού.

 

Στα  Λιβερά Κοζάνης βρέθηκε την Τετάρτη 6 Απριλίου 2022, ο Πρωθυπουργός της Χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου συμμετείχε στην τελετή εγκαινίων  του μεγαλύτερου έργου ανανεώσιμων πηγών  ενέργειας (ΑΠΕ) στην Ελλάδα και στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

 

Πρόκειται για ένα φωτοβολταϊκό πάρκο, ισχύος 204 μεγαβάτ, που αποτελείται από 18 φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις. Η παραγόμενη ενέργεια του, θα καλύπτει τις ανάγκες 75.000 νοικοκυριών, ενώ θα συμβάλλει στη δραστική μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος στον πλανήτη, καθώς μειώνονται οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

 

Αποτελεί άλλη μια μεγάλη επένδυση για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, πολλών εκατομμυρίων ευρώ, και ανήκει στον Όμιλο  εταιρειών Ελληνικά Πετρέλαια. Έχει προσφέρει 350 θέσεις εργασίας στο κατασκευαστικό κομμάτι και 40 θέσεις μόνιμου προσωπικού.

 

Μεταξύ των επίσημων προσκεκλημένων που συμμετείχαν στην τελετή και είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον Πρωθυπουργό, ήταν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας Καλλιόπη Κυριακίδου, οι Αντιπεριφερειάρχες: Καστοριάς Δέσποινα Κοζατσάνη, Κοζάνης Αικατερίνη Δαδαμόγια, Φλώρινας Σωτήριος Βόσδου, η θ. Αντιπεριφερειάρχης Πράσινου Μετασχηματισμού, Επιχειρηματικότητας και Μεταφορών Ευφροσύνη Ντιό,                                                 ο θ. Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Λάμπρος Χατζηζήσης και ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικού Μενέλαος Μακρυγιάννης.

 

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Περιφερειάρχης έθεσε στον Πρωθυπουργό τον σεβασμό που πρέπει να υπάρχει προς τη γη- βοσκοτόπια, με τον κ. Μητσοτάκη να συμφωνεί απόλυτα στην παράλληλη συνύπαρξη ΑΠΕ και  γης, τονίζοντας ότι προς την κατεύθυνση αυτή η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε νομοθετικές παρεμβάσεις για την αδειοδοτική επιτάχυνση και τη χωροταξική τακτοποίηση των ΑΠΕ.

 

Ακολούθησε σύσκεψη με τους εκπροσώπους της γούνας, όπου ο Πρωθυπουργός άκουσε και κατανόησε την σοβαρότητα των συνεπειών της οδηγίας της Ε.Ε., που επιτάσσει την απαγόρευση εξαγωγών προϊόντων πολυτελείας, μεταξύ των οποίων και των προϊόντων γούνας.

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, παραδόθηκαν τα στοιχεία, ποσοτικοποιημένα ως προς τη ζημία που προκαλούν οι διεθνείς εξελίξεις στον κλάδο, όπως αυτά ζητήθηκαν από τον Πρωθυπουργό δια μέσω του Περιφερειάρχη κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα, και αποφασίστηκαν, κατά τη συνάντηση που πραγματοποίησαν με φορείς της γούνας στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Δέσποινας Κοζατσάνη, στις 31 Μαρτίου.

 

Ο Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε για άμεση εξέταση του αιτήματος τους, ώστε να γίνει το καλύτερο δυνατό για τον κλάδο.

 

You May Also Like

Νίκος Παπαγεωργίου: Ένας άγνωστος ευεργέτης – Η ορφάνια, το γουνεμπόριο και η βράβευση από την Ακαδημία Αθηνών

Ο Νίκος Παπαγεωργίου είναι ένας από τους εθνικούς ευεργέτες, που η ζωή…

«Πρέσπες 2022»: Με αφιέρωμα στον Μ. Θεοδωράκη, Φραγκούλη, Ρεμπούτσικα, Σελεμίδου, Πάολα και Βιτάλη οι φετινές εκδηλώσεις

Το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων «Πρέσπες 2022» παρουσιάστηκε το πρωί της Τετάρτης…

Γιώργος Κασαπίδης: Φωτίζεται η Γέφυρα Ρυμνίου, αναβαθμίζεται η περιοχή

Ο συμβατικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 368.218,00 € (με Φ.Π.Α.) και…

Σύλληψη 34χρονου ημεδαπού σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε απόφαση δικαστηρίου στη Φλώρινα

Σύλληψη 34χρονου ημεδαπού σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε απόφαση δικαστηρίου στη Φλώρινα

Σύλληψη 41χρονου αλλοδαπού στη Φλώρινα, διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν Ένταλμα Σύλληψης και καταδικαστική απόφαση

Σύλληψη 41χρονου αλλοδαπού στη Φλώρινα, διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν  Ένταλμα Σύλληψης…

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΎΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και της…

Καθημερινά ερχόμαστε σε επαφή με τους μικρούς μας φίλους για να φροντίσουμε οι μελλοντικοί μας φίλοι- οδηγοί να είναι εξοικειωμένοι με τον κ. Κοκ😃

Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας