Η Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου στο Άργος Ορεστικό

Τη Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου τίμησε και εόρτασε η Ιερά Μητρόπολη Καστορίας, στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Άργους Ορεστικού.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ καθιέρωσε τον εορτασμό της Συνάξεως της Θεοτόκου στον Ναό όπου φυλάσσεται η θαυματουργή ιερά εικόνα της Παναγίας της Γράμμουστας.

Έτσι, το πρωί τελέσθηκε ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ. Σεραφείμ και με τη συμμετοχή των Κληρικών του.

Κατά τη διάρκεια του Κοινωνικού ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Αθανάσιος Γιαννουσάς ανέγνωσε την επί τοις Χριστουγέννοις Πατριαρχική Απόδειξη, όπου μεταξύ άλλων ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος στηλιτεύει την καταπάτηση των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως αυτά περιγράφονται στην προ εβδομηκονταετίας υπογραφείσα Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του ανθρώπου (1948).

Στο τέλος της Θείας Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος τίμησε με το ανώτατο παράσημο της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας, τον Σταυρό της Παναγίας της Μαυριωτίσσης, τον Δήμαρχο Άργους Ορεστικού κ. Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου, για την πολύτιμη προσφορά του στην τοπική κοινωνία αλλά και για την πολυετή συμπαράσταση, συνεργασία, βοήθεια, προσφορά και συνεχή αγωνία του για το έργο της τοπικής Εκκλησίας.

Στην αντιφώνησή του ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού ευχαρίστησε φανερά συγκινημένος τον Σεβασμιώτατο για την ύψιστη αυτή τιμή και συμπλήρωσε πως δεν κάνει τίποτα περισσότερο από αυτό που πρέπει να κάνει και από αυτό που του επιτάσσει η συνείδησή του.

 

You May Also Like

Γρεβενά: Δωρεάν εξοπλισμός για την πρόσβαση σε τηλεοπτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας των μόνιμων κατοίκων των Περιοχών Εκτός Τηλεοπτικής Κάλυψης

  Γρεβενά: Δωρεάν εξοπλισμός για την πρόσβαση σε τηλεοπτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας…

Το τριετές Μνημόσυνο του Γέροντος Μωυσέως του Αγιορείτου

Το τριετές Μνημόσυνο του μακαριστού Γέροντος Μωυσέως του Αγιορείτου θα τελεσθεί στην…

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση μερικής κύρωσης του  Δασικού Χάρτη του προ-Καποδιστριακού ΟΤΑ Κοζάνης του Δήμου Κοζάνης

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση μερικής κύρωσης του  Δασικού Χάρτη…

Απολογισμός έργων και δράσεων Α’ εξάμηνου 2021 από την Π.Ε. Κοζάνης.

  Απολογισμός έργων και δράσεων Α’ εξάμηνου 2021 από την Π.Ε. Κοζάνης.

Καστοριά: Συνεχίζεται η Έκθεση φωτογραφίας «Άγιον Όρος: Κατ’ εικόνα του φωτογραφικού βλέμματος»

Καστοριά: Συνεχίζεται η  Έκθεση φωτογραφίας «Άγιον Όρος: Κατ’ εικόνα του φωτογραφικού βλέμματος»

Εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας στην Καστοριά [ΦΩΤΟ]

Εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας στην Καστοριά [ΦΩΤΟ]

Ζήσης Τζηκαλάγιας: Άριστης ποιότητας το νερό που παρέχεται μέσω ΔΕΥΑΚ

Ζήσης Τζηκαλάγιας: Άριστης ποιότητας το νερό που παρέχεται μέσω ΔΕΥΑΚ