Η Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου στο Άργος Ορεστικό

Τη Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου τίμησε και εόρτασε η Ιερά Μητρόπολη Καστορίας, στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Άργους Ορεστικού.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ καθιέρωσε τον εορτασμό της Συνάξεως της Θεοτόκου στον Ναό όπου φυλάσσεται η θαυματουργή ιερά εικόνα της Παναγίας της Γράμμουστας.

Έτσι, το πρωί τελέσθηκε ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ. Σεραφείμ και με τη συμμετοχή των Κληρικών του.

Κατά τη διάρκεια του Κοινωνικού ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Αθανάσιος Γιαννουσάς ανέγνωσε την επί τοις Χριστουγέννοις Πατριαρχική Απόδειξη, όπου μεταξύ άλλων ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος στηλιτεύει την καταπάτηση των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως αυτά περιγράφονται στην προ εβδομηκονταετίας υπογραφείσα Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του ανθρώπου (1948).

Στο τέλος της Θείας Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος τίμησε με το ανώτατο παράσημο της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας, τον Σταυρό της Παναγίας της Μαυριωτίσσης, τον Δήμαρχο Άργους Ορεστικού κ. Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου, για την πολύτιμη προσφορά του στην τοπική κοινωνία αλλά και για την πολυετή συμπαράσταση, συνεργασία, βοήθεια, προσφορά και συνεχή αγωνία του για το έργο της τοπικής Εκκλησίας.

Στην αντιφώνησή του ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού ευχαρίστησε φανερά συγκινημένος τον Σεβασμιώτατο για την ύψιστη αυτή τιμή και συμπλήρωσε πως δεν κάνει τίποτα περισσότερο από αυτό που πρέπει να κάνει και από αυτό που του επιτάσσει η συνείδησή του.

 

You May Also Like

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;) στην Καστοριά Του Γιώργου Τ. Αλεξίου

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;)…

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις από την ΠΔΜ – Τμήμα Μηχανολογικού Εξοπλισμού της Π.Ε. Καστοριάς που αφορούν, κοπή κλαδιών, χόρτων και καθαρισμό βλάστησης

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με το ανθρώπινο…

Μπουζέρια: “παγκόσμιο” πρωτάθλημα τσιπουρο-γευσιγνωσίας

Τα ”Μπουζέρια”, η τρελογιορτή των Τσιπουράδων, σας προσκαλεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τσιπουρογευσιγνωσίας όλο τον κόσμο

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Εργαστήριο Παραδοσιακής Δόμησης στα Κορέστεια Καστορίας

Πρόσκληση Συμμετοχής ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΣΤΑ ΚΟΡΕΣΤΙΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ…