Η τέχνη του κεφτέ- Tα μυστικά για να σας βγει ζουμερός και αφράτος

Είναι το εθνικό μας σνακ και ένα από τα πρώτα φαγητά που συνδέσαμε με το τάπερ. Ο τηγανητός κεφτές κάνει στόματα να ανοίγουν, μάτια να κλείνουν από απόλαυση και πιρούνια να δίνουν μάχη για τον τελευταίο. Σας αποκαλύπτουμε τα μυστικά του.

Τον βλέπουμε να κυκλοφορεί σε παιδικά πάρτι, αλλά και σε κυριακάτικα τραπέζια. Τρώγεται και σαν σνακ, και σαν υλικό μέσα σε σάντουιτς, αλλά και σαν κυρίως πιάτο με ρύζι ή μακαρόνια (ποιος δεν έχει νιώσει τις αισθήσεις του στα ύψη τρώγοντας μακαρόνια με κόκκινα σάλτσα και κεφτέδες;).

Ο κεφτές ή αλλιώς τα κεφτεδάκια είναι ένα από τα πιο απολαυστικά και εύκολα μας φαγητά, αλλά ταυτόχρονα κι ένα από τα πιο δύσκολα να πετύχει κανείς στην υφή.

Οι περισσότερες παραδοσιακές μαγείρισσες έχουν τα δικά τους μυστικά για να τον πετύχουν όπως ακριβώς πρέπει: τραγανό στην κρούστα, ζουμερό στο εσωτερικό. «Κλέψαμε» μερικά από αυτά για τη μέρα που θα θελήσετε να κάνετε τη δική σας ηρωική προσπάθεια.

Η βασική συνταγή είναι η εξής: 1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος, 1-2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί, 1 αυγό, αλάτι, πιπέρι, 1/2 ντομάτα, 1 κρεμμύδι, 3-4 σκελίδες σκόρδο, 1 κ.γ. ρίγανη, 1/2 ματσάκι μαϊντανός, 1/2 ματσάκι δυόσμος, 1 κουτ. γλυκού ξίδι, αλεύρι για το πανάρισμα και λάδι για το τηγάνισμα.

Τα ανακατεύετε όλα αυτά σε ένα μεγάλο μπολ. Πλάθετε, τα περνάτε από το αλεύρι και ύστερα τα τηγανίζετε. Πάμε τώρα να δούμε τα επιμέρους. Δηλαδή τις λεπτομέρειες στο ζύμωμα και το τηγάνισμα που θα κάνουν τη διαφορά.

1. Ζυμώστε αρκετά. Όσο περισσότερο, τόσο πιο αφράτα. Ο ιδανικός χρόνος είναι 10 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει ο κιμάς και να μοιραστούν ομοιόμορφα τα υλικά.

2. Χρησιμοποιήστε μερικές κουταλιές της σούπας σόδα-αναψυκτικό. Χάρη στο ανθρακικό που περιέχει, μαλακώνει τις ίνες του κρέατος και αφρατεύει το μίγμα.

3.  Μουσκέψτε το ψωμί. Έτσι η υγρασία απλώνεται ομοιόμορφα σε όλο το μείγμα και δεν χάνεται στο τηγάνισμα.

4. Ραντίστε με νερό. Την ώρα που το ζυμώνετε ρίξτε μερικές σταγόνες νερό για πιο μαλακό αποτέλεσμα.

5. Το μείγμα που θα προκύψει πρέπει να είναι αρκετά νωπό ώστε να κολλάει ελαφρώς στα χέρια, αλλά να μπορεί να σχηματιστεί σε μπαλάκια.

6.  Αφού ζυμώσετε αφήστε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα. Έτσι τα αρώματα θα ενσωματωθούν καλύτερα στη γεύση του.

You May Also Like

Πανεύκολα μπισκότα βρώμης με μπανάνα!

Πανεύκολα μπισκότα βρώμης με μπανάνα!

Αυτά τα κουλούρια δεν είναι σαν τα άλλα… είναι γιαουρτιού χωρίς ίχνος ζάχαρης

Αυτά τα κουλούρια δεν είναι σαν τα άλλα… είναι γιαουρτιού χωρίς ίχνος…

Εσάς έφτιαχνε η γιαγιά σας ρυζόγαλο με άνθος αραβοσίτου ; Δείτε μία συνταγή εγγύηση για το γευστικό της αποτέλεσμα που θα σας ταξιδέψει !

Δείτε μία συνταγή εγγύηση για το γευστικό της αποτέλεσμα που θα σας…

Τυρόπιτα χωρίς φύλλο -Αφράτη και πανεύκολη, γίνεται στο πι και φι

Μια τυρόπιτα είναι ό,τι πρέπει για να ξεκινήσουμε δυναμικά την ημέρα μας.

Γιαουρτογλυκό με φράουλες

Γιαουρτογλυκό με φράουλες

Το πιο εύκολο και νόστιμο γλυκό με φρυγανιές.. φτιάξτο και θα με θυμηθείς!

Το πιο εύκολο και νόστιμο γλυκό με φρυγανιές.. φτιάξτο και θα με…

Γλυκό Oreo με μόνο 3 υλικά: Πανεύκολο και γρήγορο, θα ξετρελαθείς

Δευτερούλα σήμερα και τι καλύτερο από ένα εύκολο και λαχταριστό γλυκάκι που θα μας…

ΑΦΡΑΤΟ, ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΠΑΓΩΤΟ ΒΑΝΙΛΙΑΣ ΜΕ ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ ΓΑΛΑ

ΑΦΡΑΤΟ, ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΠΑΓΩΤΟ ΒΑΝΙΛΙΑΣ ΜΕ ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ ΓΑΛΑ

Μελάσα: Τα τεράστια οφέλη της και δύο μοναδικές συνταγές

Table of Contents Hide Μελάσα: Τα τεράστια οφέλη της και δύο μοναδικές…

Πέννες στο φούρνο, ψημμένες σε μια αφράτη πικάντικη κρέμα τυριών με 3 λαστιχωτά τυριά που λιώνουν στο στόμα. Μια εύκολη συνταγή!

Πέννες στο φούρνο, ψημμένες σε μια αφράτη πικάντικη κρέμα τυριών με 3…