Αυτές είναι οι μόνες βόμβες που πρέπει να υπάρχουν στον κόσμο. Εξαιρετική πρωτοβουλία, θα θέλατε να εγκριθεί παγκοσμίως;

Η αποψίλωση  είναι επί του παρόντος ένα μεγάλο πρόβλημα για το περιβάλλον , και για εμάς, ακόμη και αν δεν θέλουμε να το δούμε. Ο πλανήτης μας υποφέρει πολύ από διάφορους παράγοντες. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τη μεγάλη ρύπανση που εκπέμπουν οι άνθρωποι καθημερινά με διαφορετικά πράγματα όπως οι βιομηχανίες, οι μεταφορές που εκπέμπουν αέρια που είναι τοξικά για την ατμόσφαιρα και επηρεάζονται ακόμη και από τα μεγάλα ποσά σκουπιδιών

Με τις μεγάλες αλλαγές που δέχεται η φύση, πολλοί άνθρωποι έχουν ήδη στείλει προειδοποίηση ότι εάν συνεχιστεί αυτό, στο τέλος δεν θα τελειώσει η μεγάλη καταστροφή που δημιουργείται.

Είναι σαφές ότι αυτό δεν είναι εύκολο έργο και ότι το έργο θα είναι πολύ περίπλοκο, αλλά είναι κάτι απαραίτητο και όλες οι χώρες πρέπει να το γνωρίζουν.

Από την πλευρά της, φαίνεται ότι η Ταϊλάνδη έχει βρει έναν αποτελεσματικό τρόπο για την καταπολέμηση της αποψίλωσης σε αυτή τη χώρα. Η καινοτόμος ιδέα φαίνεται να είναι πολύ αποτελεσματική, απλή και γρήγορη.

Έτσι τα δάση της Ταϊλάνδης έχουν βομβαρδιστεί από πολυάριθμα στρατιωτικά αεροσκάφη, αλλά στην περίπτωση αυτή δεν ήταν ένας καταστρεπτικός βομβαρδισμός αλλά πολύ διαφορετικός, δεδομένου ότι χρησιμοποίησαν βόμβες γεμάτες σπόρους για να προσπαθήσουν να φυτέψουν δέντρα στις περιοχές που ήταν περισσότερο αποφορτισμένες.

Το κυριότερο από όλα, η κυβέρνηση αυτής της ασιατικής χώρας έχει καταστήσει σαφές ότι το έργο αυτό είναι μακροπρόθεσμο δεδομένου ότι θα πραγματοποιηθεί για τα επόμενα 5 χρόνια, μεταξύ των οποίων θα διεξαχθούν λεπτομερείς μελέτες για τον τρόπο με τον οποίο εξελίσσονται οι φυτευμένοι σπόροι. Επιπλέον, εκτιμάται ότι το 2020 θα αρχίσουν να εμφανίζονται τα αποτελέσματα.

Η πρώτη περιοχή που βομβαρδίστηκε με σπόρους ήταν το Φιτσανουλούκ και έκτοτε έχουν προστεθεί περισσότερες άλλες περιοχές . Οι σπόροι που ρίχνονται στον αέρα, εκτός από την προετοιμασία τους ώστε σε αρκετά χρόνια να γίνουν γιγαντιαία δέντρα που κοσμούν τα όμορφα δάση αυτών των εδαφών, είναι ένα μείγμα σπόρων τοπικών δένδρων με κομποστ, πηλό και χώμα , που διευκολύνει τη βλάστηση και είναι πιο αποτελεσματική.

Αυτή η υπέροχη ιδέα δημιουργήθηκε από τον Φουκουόκα , έναν Ιάπωνα ο οποίος εδώ και χρόνια έχει τελειοποιήσει τον δρόμο για την ανάκτηση των δασών που έχουν ξεριζωθεί .

Κάτι που έχει επιτευχθεί αναμφισβήτητα, δεδομένου ότι η μέθοδος αυτή πρόκειται να καλύψει μια μεγάλη έκταση γης με σπόρους και ένα εκατομμύριο δέντρα φυτεύονται κάθε μέρα . Είναι εκπληκτικό!

 

 

 

 

 

Πηγή: EcoCosas.com

You May Also Like

Δεν παραδίδουν τη σορό του Ναβάλνι οι Αρχές

«Θέλουν να καλύψουν τα ίχνη τους», λένε οι συγγενείς του

Μήνυση δισεκατομμυρίων κατά του TikTok για χρήση δεδομένων ανηλίκων

Μήνυση δισεκατομμυρίων κατά του TikTok για χρήση δεδομένων ανηλίκων

Μέρκελ: Έτοιμη για τέταρτη τετραετία

Η καγκελάριος της Γερμανίας δηλώνει έτοιμη να κυβερνήσει ενώ αναλαμβάνει την ευθύνη…

Ντόναλντ Τραμπ και Μελάνια θετικοί στον κορονοϊό

Ντόναλντ Τραμπ και Μελάνια θετικοί στον κορονοϊό

Ο διάσημος φωτογράφος του National Geographic Paul Nicklen αποτυπώνει την αγάπη του για τις πολικές περιοχές

Μέσα από το έργο του έχουν προκύψει πρωτοφανή τεκμήρια για τη ζωή σπάνιων ειδών όπως η φώκια λεοπάρδαλη

Aπέρριψε η Βουλή της Λιβύης τη συμφωνία με την Τουρκία: Είναι παράνομη

  Aπέρριψε η Βουλή της Λιβύης τη συμφωνία με την Τουρκία: Είναι…

Στο πλευρό του Μακρόν η Ευρώπη μετά τις προκλήσεις Ερντογάν

Στο πλευρό του Μακρόν η Ευρώπη μετά τις προκλήσεις Ερντογάν

Μπόρις Τζόνσον : Δείτε τη στιγμή που βγαίνει από την εντατική και τον χειροκροτούν

Μπόρις Τζόνσον : Δείτε τη στιγμή που βγαίνει από την εντατική και…

Ισοπεδώθηκε η Βηρυτός: Διαλύθηκαν 300.000 κτίσματα, 250.000 οι άστεγοι – Σοκαριστικά πλάνα από drone

Ισοπεδώθηκε η Βηρυτός: Διαλύθηκαν 300.000 κτίσματα, 250.000 οι άστεγοι – Σοκαριστικά πλάνα…

Φύλακας σε γκαλερί βαριόταν και ζωγράφισε πίνακα 1 εκατ. δολαρίων

Ένας φύλακας κατέστρεψε έναν πίνακα τεράστιας αξίας την πρώτη του ημέρα στη…