Η τοποθέτηση της Μαρίας Αντωνίου σε Επιτροπή της Βουλής για την παραγωγή του Φαρμάκου στην Ελλάδα ως πεδίο Έρευνας και Καινοτομίας

 

Η παραγωγή του Φαρμάκου στην Ελλάδα ως πεδίο Έρευνας και Καινοτομίας ήταν το θέμα της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας, που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή της Μαρίας Αντωνίου, η οποία είναι Μέλος της.

 

Τα κύρια σημεία της ομιλίας της:

 

Η κλινική έρευνα στην Ελλάδα αποτελεί μία από τις κύριες δραστηριότητες της φαρμακοβιομηχανίας, αλλά και μία από τις πλέον παραγωγικές επενδύσεις με υψηλή προστιθέμενη αξία για την πραγματική οικονομία της χώρας. Οι επιδόσεις της χώρας όμως είναι εξαιρετικά χαμηλές. Η τεράστια αυτή υστέρηση γίνεται αντιληπτή, όταν μελετήσει κανείς προσεκτικά τα στοιχεία, τους αριθμούς και το              τι γίνεται στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Κύριοι λόγοι, η γραφειοκρατία,                     η πολυπλοκότητα των κλινικών δοκιμών, το μη ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς, που είναι ασταθές και απρόβλεπτο, η αποσπασματικότητα και πολυπλοκότητα του θεσμικού και νομικού πλαισίου.

 

Θα πρέπει να δοθούν κίνητρα στις φαρμακευτικές επιχειρήσεις να αυξήσουν τις επενδύσεις στον τομέα έρευνας για να αξιοποιηθεί το μεγάλο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της χώρας που είναι το εξειδικευμένο προσωπικό υψηλής ποιότητας και εξειδίκευσης.

 

Θα πρέπει να χαραχθεί με τη συνεργασία όλων των κομμάτων και σε συνεννόηση με τους αρμόδιους φορείς εθνική στρατηγική που θα αναπτύξει και θα προωθήσει περαιτέρω τη κλινική έρευνα στη χώρα ακολουθώντας το παράδειγμα των άλλων χωρών.

 

You May Also Like

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις από την ΠΔΜ – Τμήμα Μηχανολογικού Εξοπλισμού της Π.Ε. Καστοριάς που αφορούν, κοπή κλαδιών, χόρτων και καθαρισμό βλάστησης

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με το ανθρώπινο…

Πυρκαγιά σε αγροτική περιοχή κοντά στην Κορησό

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε χωρίς να γνωρίζει ακόμη κανείς τα αίτιά της την…

Τραγωδία με τροχαίο στην Ιόνια Οδό: Νεκρό ζευγάρι μπροστά τα μάτια του δεκάχρονου παιδιού τους

Σοβαρό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στην Ιόνια Οδό, κοντά στα διόδια Τερόβου στο ρεύμα…

Εργαστήριο Παραδοσιακής Δόμησης στα Κορέστεια Καστορίας

Πρόσκληση Συμμετοχής ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΣΤΑ ΚΟΡΕΣΤΙΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ…

Νίκος Παρούσης: Ο ήρωας πιλότος που θυσιάστηκε για να σώσει εκατοντάδες παιδιά από βέβαιο θάνατο

Table of Contents Hide Έντρομοι είδαν το ΜιράζΑνέφερε βλάβη στο πηδάλιο«Πάνω από…

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;) στην Καστοριά Του Γιώργου Τ. Αλεξίου

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;)…