Η υποδοχή της Παναγίας Οδηγητρίας του Μικροκάστρου και βράβευση Πρωτοψάλτου

Την Ιερά Εικόνα της Παναγίας Οδηγητρίας του Μικροκάστρου υποδέχθηκαν στην Εράτυρα το απόγευμα της Κυριακής 1 Σεπτεμβρίου 2019, οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιος και Καστορίας κ. Σεραφείμ, ο ιερός Κλήρος και οι κάτοικοι της Εράτυρας.

Την Ιερά Εικόνα της Θεομήτορος συνόδευσαν από την Ιερά Μονή Παναγίας Μικροκάστρου προς την Εράτυρα ιππείς από τον ομώνυμο σύλλογο Σιατίστης. Στην είσοδο του Χωριού σχηματίσθηκε ιερά πομπή κατά την εκκλησιαστική τάξη, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Σιατίστης προς τον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Γεωργίου, όπου η Ιερά Εικόνα τοποθετήθηκε σε προσκυνητάριο στο κέντρο του Ιερού Ναού.

Της Ακολουθίας του Εσπερινού προέστη ο οικείος Ποιμενάρχης, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιος συγχοροστατούντος από του παραθρονίου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ. Ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμανδρίτης Νικόλαος Αλεξίου προσεφώνησε τον οικείο Ποιμενάρχη και τον φιλοξενούντα Μητροπολίτη Καστορίας.

Στο τέλος της Ακολουθίας του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ τίμησε τον Πρωτοψάλτη κ. Χρήστο Τριανταφύλλου, τον επί σειρά ετών διακονήσαντα το ιερό αναλόγιο, με τον Σταυρό του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Μηνά, διά χειρών του οικείου Ποιμενάρχου. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας επέδωσε το Ευεργετήριον Γράμμα και ο τιμώμενος Πρωτοψάλτης ευχαρίστησε τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες για την μεγάλη τιμή.

15

You May Also Like

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις από την ΠΔΜ – Τμήμα Μηχανολογικού Εξοπλισμού της Π.Ε. Καστοριάς που αφορούν, κοπή κλαδιών, χόρτων και καθαρισμό βλάστησης

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με το ανθρώπινο…

Εργαστήριο Παραδοσιακής Δόμησης στα Κορέστεια Καστορίας

Πρόσκληση Συμμετοχής ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΣΤΑ ΚΟΡΕΣΤΙΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ…

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;) στην Καστοριά Του Γιώργου Τ. Αλεξίου

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;)…

Τραγωδία με τροχαίο στην Ιόνια Οδό: Νεκρό ζευγάρι μπροστά τα μάτια του δεκάχρονου παιδιού τους

Σοβαρό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στην Ιόνια Οδό, κοντά στα διόδια Τερόβου στο ρεύμα…

Νίκος Παρούσης: Ο ήρωας πιλότος που θυσιάστηκε για να σώσει εκατοντάδες παιδιά από βέβαιο θάνατο

Table of Contents Hide Έντρομοι είδαν το ΜιράζΑνέφερε βλάβη στο πηδάλιο«Πάνω από…