Η Υφυπουργός Τουρισμού στον Δήμο Νεστορίου

 

Τον Δήμο Νεστορίου επισκέφτηκε η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Π.Ε. Καστοριάς. Την Υφυπουργό υποδέχτηκαν ο Δήμαρχος Νεστορίου Χρήστος Γκοσλιόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι, ο Πρόεδρος και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Στη σύσκεψη που ακολούθησε και στην οποία συμμετείχαν επίσης, ο Βουλευτής Καστοριάς Ζήσης Τζηκαλάγιας, η επικεφαλής του γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου, ο Πρόεδρος Βασίλης Βελλίδης και μέλη της ΔΕΕΠ Ν.Δ. Καστοριάς, συζητήθηκαν εκτενώς τα τοπικά ζητήματα που άπτονται του χαρτοφυλακίου του Υπουργείου Τουρισμού.

Ο Δήμαρχος Νεστορίου περιέγραψε τα χαρακτηριστικά (μορφολογικά, ιστορικά, κοινωνικοοικονομικά) του Δήμου και ανέλυσε εκτενώς τόσο τα δεδομένα του τοπικού τουριστικού κλάδου (υποδομές, εκδηλώσεις, αξιοθέατα, καταλύματα, επιχειρήσεις κ.α.), όσο και τις προοπτικές που διαθέτει η ευρύτερη περιοχή για περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη. Στην κατεύθυνση αυτή κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις προς την Υφυπουργό Τουρισμού και ζήτησε την υιοθέτησή τους. Ειδικότερα :

  1. Έκδοση τουριστικού οδηγού και αντίστοιχου φυλλαδίου για τις δράσεις προβολής του Δήμου (π.χ. εκθέσεις) και για τους επισκέπτες.
  2. Εκπόνηση πρωτοβουλιών προώθησης του τουριστικού προϊόντος της περιοχής (παραγωγή dvd, διαδίκτυο, ψηφιακές εφαρμογές κ.α.).
  3. Σήμανση των ήδη χαρτογραφημένων μονοπατιών του Γράμμου, επιπλέον των υφιστάμενων 5 μονοπατιών και δημιουργία δικτύου νέων μονοπατιών γύρω από οικισμούς του Δήμου.
  4. Ταχύτερη υλοποίηση των προβλεπόμενων διαδικασιών του Υπουργείου Τουρισμού για την άμεση αδειοδότηση του ορεινού Καταφυγίου στην περιοχή Αλεβίτσα Δ.Ε. Ακριτών, το οποίο πρόκειται να υποβληθεί στο ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας.
  5. Κατασκευή δεύτερου ορεινού Καταφυγίου στον Γράμμο και συγκεκριμένα κοντά στη λίμνη Γκιστόβα.
  6. Προμήθεια – κατασκευή υπαίθριου λυόμενου μικρού θεάτρου 100 περίπου θέσεων με σκηνή για τη θέση «Κάστρο» Νεστορίου.
  7. Δημιουργία υποδομών ευρείας χρήσεως στο χώρο του River Party για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.
  1. Εξοπλισμό του Κέντρου Ενημέρωσης Γράμμου για την πληρέστερη ενημέρωση των επισκεπτών και τη χρησιμοποίηση του ως κέντρο πληροφόρησης που θα σχετίζεται με την ασφάλεια των ορειβατών.

Μετά το πέρας της σύσκεψης, η Υφυπουργός Τουρισμού περιηγήθηκε στο Νεστόριο και επισκέφθηκε τοπική ξενοδοχειακή μονάδα, από όπου είχε τη δυνατότητα να δει ολόκληρο τον οικισμό και να διαπιστώσει την φυσική ομορφιά της ευρύτερης περιοχής, αποδεχόμενη παράλληλα την πρόσκληση του Δημάρχου να την επισκεφθεί και κατά τους θερινούς μήνες.

You May Also Like

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;) στην Καστοριά Του Γιώργου Τ. Αλεξίου

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;)…

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις από την ΠΔΜ – Τμήμα Μηχανολογικού Εξοπλισμού της Π.Ε. Καστοριάς που αφορούν, κοπή κλαδιών, χόρτων και καθαρισμό βλάστησης

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με το ανθρώπινο…

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Μπουζέρια: “παγκόσμιο” πρωτάθλημα τσιπουρο-γευσιγνωσίας

Τα ”Μπουζέρια”, η τρελογιορτή των Τσιπουράδων, σας προσκαλεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τσιπουρογευσιγνωσίας όλο τον κόσμο