Η 1η Διαδικτυακή Συνάντηση της Επιστημονικής Ομάδας για την Πράσινη Μετάβαση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας  πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου η 1η Διαδικτυακή συνάντηση εργασίας της Επιστημονικής Ομάδας για την Πράσινη Μετάβαση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Παρόντες στη συνάντηση  ήταν από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας ο Ιωάννης Μπακούρος, Καθηγητής τμήματος Περιφερειακής Ανάπτυξης, η Μαλαματή Λούτα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, ο Δημήτριος Στημονιάρης, Επίκουρος καθηγητής   τμήματος  Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών και ο Νικόλαος Χαρισίου, Επιστημονικός Συνεργάτης του Π.Δ.Μ. Από το ΕΚΕΤΑ/ Παράρτημα Πτολεμαΐδας ο Νίκος Μαργαρίτης και ο Διονύσης Γιαννακόπουλος, από την ΑΝΚΟ ο Αντώνης Δημητρίου, Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός και Αεροναυπηγός, από τη Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού  ο Θεόδωρος Θεοδωρόπουλος, υπάλληλος τμήμα κινήτρων περιφερειακής ανάπτυξης και από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης ο  Βασίλειος Μαχαιράς, συντονιστής της Δομής στήριξης RIS στη Δυτική Μακεδονία καθώς και η Κωνσταντίνα Τογκαρίδου, Ερευνήτρια Digital Communication Network Global department of sustainable development/environmental communication και μέλος του ερευνητικού κέντρου καινοτομίας coaltransitions.org – Εuropean Climate Pact Ambassador.

Στη συνάντηση τέθηκαν οι στόχοι της ομάδας, ο τρόπος λειτουργίας της αλλά και οι επόμενες κινήσεις για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία της. Η Αντιπεριφερειάρχης Πράσινου Μετασχηματισμού, Επιχειρηματικότητας και Μεταφορών και συντονίστρια της ομάδας, Ευφροσύνη Ντιό έθεσε υπόψη των μελών  την αναγκαιότητα δημιουργίας ενός οδικού χάρτη για την Πράσινη Μετάβαση στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Παράλληλα, τονίστηκε η αναγκαιότητα ενημέρωσης των επιχειρήσεων και των πολιτών της Περιφέρειας ενώ συζητήθηκε και ο τρόπος δημιουργίας ενός παρατηρητηρίου για την Πράσινη Μετάβαση προκειμένου να παρακολουθεί το όλο εγχείρημα.

Τα μέλη της ομάδας κατέθεσαν τις σκέψεις τους και συμφώνησαν να προχωρήσουν στην προτεραιοποίηση των προτάσεών τους προκειμένου το επόμενο χρονικό διάστημα να προκύψει ένα στρατηγικό κείμενο που θα αποτελέσει τον οδηγό του εγχειρήματος.

You May Also Like

Νίκος Παπαγεωργίου: Ένας άγνωστος ευεργέτης – Η ορφάνια, το γουνεμπόριο και η βράβευση από την Ακαδημία Αθηνών

Ο Νίκος Παπαγεωργίου είναι ένας από τους εθνικούς ευεργέτες, που η ζωή…

«Πρέσπες 2022»: Με αφιέρωμα στον Μ. Θεοδωράκη, Φραγκούλη, Ρεμπούτσικα, Σελεμίδου, Πάολα και Βιτάλη οι φετινές εκδηλώσεις

Το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων «Πρέσπες 2022» παρουσιάστηκε το πρωί της Τετάρτης…

Γιώργος Κασαπίδης: Φωτίζεται η Γέφυρα Ρυμνίου, αναβαθμίζεται η περιοχή

Ο συμβατικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 368.218,00 € (με Φ.Π.Α.) και…

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΎΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και της…

Αναβάθμιση της λειτουργίας της Στέγης Ποντιακού Ελληνισμού από την ΠΕ Κοζάνης

Αναβάθμιση της λειτουργίας της Στέγης Ποντιακού Ελληνισμού από την ΠΕ Κοζάνης

kozan.gr: Τι απάντησε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λ. Μαλούτας σε ερώτηση του Φ. Κεχαγιά σχετικά με τι εκδηλώσεις θα γίνουν στην Κοζάνη την περίοδο της Αποκριάς (Βίντεο)

Τι απάντησε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λ. Μαλούτας σε ερώτηση του Φ. Κεχαγιά…

Σύλληψη 41χρονου αλλοδαπού στη Φλώρινα, διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν Ένταλμα Σύλληψης και καταδικαστική απόφαση

Σύλληψη 41χρονου αλλοδαπού στη Φλώρινα, διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν  Ένταλμα Σύλληψης…