Η Xiaomi μόλις πέρασε την Apple στην Ευρώπη!

Τα reports για το πρώτο τρίμηνο του 2021 μόλις έκαναν το επίσημο ντεμπούτο τους και όλα αποτυπώνουν με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο, ότι η Xiaomi βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την Apple για τη δεύτερη θέση στη παγκόσμια αγορά smartphone συσκευών.

Σύμφωνα με στοιχεία της Canalys για το πρώτο τρίμηνο του Q1, η Xiaomi ξεπέρασε την Apple στην Ευρώπη και έλαβε τη δεύτερη θέση στην περιοχή, πίσω από την Samsung. Πιο συγκεκριμένα, η Xiaomi κατέχει το 23% του μεριδίου αγοράς, σε σύγκριση με το 19% της Apple. Η εταιρεία αναλύσεων πρόσθεσε επίσης ότι η Xiaomi είδε ανάπτυξη 85% χρόνο με χρόνο σε σχέση με την Apple της οποίας το αντίστοιχο ποσοστό άγγιξε το 22%.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Xiaomi αποτελεί μια καινούργια εταιρεία στην Ευρώπη και κυρίως προσφέρει value for money budget συσκευές, οι οποίες αυξάνουν εκθετικά το μερίδιο. Την ίδια στιγμή, η Apple έχει μακροχρόνια παρουσία στην αγορά και κυρίως εμμένει στις premium συσκευές. Το κινεζικό brand σπρώχνει περισσότερες premium συσκευές στην αγορά, και θα έχει ενδιαφέρον να διαπιστώσουμε πως ακριβώς θα εξελιχθεί η κατάσταση.

 

Η Canalys επίσης ξεκαθαρίζει ότι η Xiaomi βρίσκεται και πάλι πίσω από την Apple, όταν μιλάμε για την δυτική Ευρώπη, με 17% μερίδιο, έναντι 25% της Apple. Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο από την ανάλυση αυτή, είναι ότι η Huawei βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση.

ΠΗΓΗ:https://techmaniacs.gr/

You May Also Like

Bitcoin πονάς: Τα Τρίκαλα λανσάρουν το δικό τους νόμισμα ονόματι Tricoin

Οκ, δεν είναι κρυπτονόμισμα, αλλά μπορείτε να νοικιάσετε θέσεις πάρκινγκ με αυτό

Τι είναι η μπλε κουκίδα που θα βλέπουμε όλο το Μάιο στον νυχτερινό ουρανό;

Στην Ελλάδα είναι εύκολα ορατός τα καλοκαιρινά βράδια μέχρι και τον Νοέμβριο.

Πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας: Ολοκλήρωση του ερευνητικού έργου «Αυγείας»

Bελτιστοποιεί τη χρήση του ανακτημένου νερού εξόδου Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων με εύκολο και ασφαλή τρόπο

Πανάρχαια άστρα «τέρατα» εντόπισε το James Webb (Βίντεο)

Το διαστημικό τηλεσκόπιο βρήκε άστρα χιλιάδες φορές μεγαλύτερα από τον Ήλιο στα βάθη του Σύμπαντος

«Καμπανάκι» ΠΟΥ για τους κινδύνους από τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στην υγεία

Για τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στη δημόσια υγεία προειδοποίησε ο ΠΟΥ.

Νέος ιός προσβάλει κινητά και «αποσπά» φωτογραφίες και emails

Ένα κακόβουλο λογισμικό, το οποίο έχει σχεδιαστεί ώστε να προσβάλει smartphones που…

Επιστρέφει για 2η χρονιά ο διαγωνισμός καινοτομίας Trophy- Τροφή Challenge – Οι αιτήσεις  άνοιξαν!

  Επιστρέφει για 2η χρονιά ο διαγωνισμός καινοτομίας Trophy– Τροφή Challenge –…

Η βρεφική κούνια που προσομοιώνει βόλτες με το αυτοκίνητο

Η βρεφική κούνια που προσομοιώνει βόλτες με το αυτοκίνητο

Έτσι θα είναι το ταξίδι στα όρια της ατμόσφαιρας με την Blue Origin του Jeff Bezos [Video]

Κάποτε οι δισεκατομμυριούχοι ξόδευαν τα λεφτά τους σε ομάδες NBA, MLB, Formula…