Τι είπε ο υπουργός Υγείας σε δηλώσεις του μετά από σύσκεψη στην οποία συμμετείχε

Της Λεμονιάς Βασβάνη

«Έχουμε έρθει προληπτικά» και «δεν τίθεται καμία κουβέντα για περαιτέρω μέτρα» είπε ο υπουργός Υγείας, Θ. Πλεύρης, σε δηλώσεις που έκανε από τη Θεσσαλονίκη, όπου συμμετέχει σε σύσκεψη στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Δείτε τις δηλώσεις του Θ. Πλεύρη:

 

Αναλυτικά, μιλώντας από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας όπου γίνεται συνάντηση με δημάρχους του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι «δεν τίθεται καμία κουβέντα για περαιτέρω μέτρα, αυτή τη στιγμή είμαστε εδώ για να ενημερώσουμε τόσο τους διοικητές των Νοσοκομείων, όσο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση για κάποια νούμερα τα οποία θεωρούμε ότι χρειάζονται μια προσοχή και αυτό σχετίζεται με την αύξηση των νοσηλείών και των κρουσμάτων και να διαχειριστούμε με τον καλύτερο τρόπο την πανδημία».

Ο υπουργός συνοδεύεται από την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, Μ. Γκαγκα, και η επίσκεψη έχει στόχο την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας. «Ξεκαθαρίζουμε εξ’ αρχής ότι έχουμε έρθει προληπτικά.  Στόχος μας είναι να αυξηθεί ο αριθμός των εμβολιασμών που σε κάποιες περιοχές της Β. Ελλάδας είναι χαμηλότερες από τον μέσο όρο της Επικράτειας και παράλληλα να υπάρχει και η τήρηση των μέτρων» ανέφερε ο υπουργός.

Πρόσθεσε ότι υπάρχουν άνθρωποι που ανησυχούν. «Απευθυνόμαστε και σε αυτούς για να τους πείσουμε. Υπάρχουν και κάποιοι άλλοι άνθρωποι που φαντάζονται διαφορετικά θέματα, όμως εκεί δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο». Σχετικά με την υποχρεωτικοτητα είπε ότι σταματά στην παρούσα φάση στους υγειονομικούς και δεν τίθεται θέμα επέκτασης. «Είμαστε εδώ για να κάνουμε συζήτηση ώστε να έχουμε την καλύτερη δυνατή προστασία και να πείσουμε τον κόσμο να εμβολιαστεί» κατέληξε.

«Το 2021 δεν είναι 2020, υπάρχουν τα εμβόλια και πρέπει να αποφύγουμε οποιαδήποτε περαιτέρω έξαρση για να μην έχουμε προβλήματα στην οικονομία και στην κοινωνία» ανέφερε από την πλευρά του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, αναφέρθηκε στην περσινή χρονιά και στη σύσκεψη που είχε γίνει λίγο πριν την 28η Οκτωβρίου τονίζοντας ότι «κάτι μπορεί να ξέφυγε» και σχολίασε πως «δεν υπήρχαν τότε τα εμβόλια ενώ φέτος υπάρχουν». Ακόμη, πρόσθεσε πως «υπάρχει μικρό ποσοστό εμβολιασμού» και ότι ο σκοπός είναι να βρεθεί η καλύτερη λύση αυτού του προβλήματος.

Δείτε τις φωτογραφίες του TyposThes:

plevirs_thessaloniki.jpg
plevirs_thessaloniki_2.jpg
plevirs_thessaloniki_3.jpg
plevirs_thessaloniki_4.jpg
You May Also Like

Πώς θα ανοίξουν εστιατόρια, καφέ και μπαρ – Χωρίσματα, αντισηπτικά και μάσκες

Table of Contents Hide Πώς θα ανοίξουν εστιατόρια, καφέ και μπαρ –…

«Η ύπαρξη δεικτών –τηλεόραση – μεγάφωνο, δεν υποχρεώνει τον καταστηματάρχη της ΕΣΤΙΑΣΗΣ & ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ – ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ να πληρώνει πνευματικά δικαιώματα»

Ανακοίνωση από τη Γραμματεία ΠΑΝΣΕΚΤΕ

Κ. Μητσοτάκης: Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για όλους από 1/1/2023

Κ. Μητσοτάκης: Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για όλους από 1/1/2023

Ενοχλημένη η Αθήνα από τα μπρος πίσω των Σκοπίων

«Δυστυχώς κάποιοι επιμένουν να παίζουν παιχνίδια», τονίζει κυβερνητικός αξιωματούχος, κληθείς να σχολιάσει…

Βορίδης: «Η συμπεριφορά του Πολάκη μου θύμισε τον Κασιδιάρη»

Στο περιστατικό με τον Παύλο Πολάκη στη Βουλή αναφέρθηκε ο Μάκης Βορίδης.

Απαγόρευση κυκλοφορίας:  669 πρόστιμα για άσκοπες μετακινήσεις την Μ. Τετάρτη –40.703 συνολικά

Απαγόρευση κυκλοφορίας:  669 πρόστιμα για άσκοπες μετακινήσεις την Μ. Τετάρτη –40.703 συνολικά

Θετικό το πρώτο δείγμα ντόπινγκ Ελληνα διεθνή στο ματς με Γεωργία!

Tο πρώτο δείγμα βρέθηκε θετικό κι αναμένεται η εξέταση του δεύτερου δείγματος.

Κωστής Πολύζος: Ισόβια για μάνα και πατριό – «Τον στραγγάλισαν», λέει ο εισαγγελέας

Κωστής Πολύζος: Ισόβια για μάνα και πατριό – «Τον στραγγάλισαν», λέει ο…