Θεία Λειτουργία στη γραφική Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Κορομηλιάς

Στη γραφική αλλά και φορτωμένη με βαριά ιστορία Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Κορομηλιάς, λειτούργησε πανηγυρικά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ.Σεραφείμ, επ΄ ευκαιρία της μνήμης της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου
Νικολάου. Ο αριθμός των ιερέων αλλά και η προσευχητική διάθεση του πιστού λαού που παραβρέθηκε στον μικρό ναό, συνέτειναν στην ουράνια ευφορία που κατέκλυσε τον χώρο.

Μαζί με τις ευχές για τα κόλλυβα του εορτάζοντος Αγίου Νικολάου, που δοξολογικά ανέγνωσε ο Σεβασμιώτατος ποιμενάρχης μας, τελέσθηκε και το μνημόσυνο των σφαγιασθέντων τον καιρό του Μακεδονικού Αγώνος από τους Βούλγαρους κομιτατζήδες, Ιερομονάχου Ανθίμου και μοναχού Δαμιανού καθώς και όλων των μοναχών που εγκαταβίωσαν στην παλαίφατο αυτή Ιερά Μονή.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος, ξύπνησε τις μνήμες από τους αγώνες των προγόνων μας υπέρ Πίστεως και Πατρίδος και πολύ σοφά ανέλυσε το γεγονός ότι οποτεδήποτε βαρβαρικά φύλα ήθελαν να βλάψουν την πατρίδα μας, ξεκινούσαν το απεχθές έργο τους με καταστροφές και σφαγές των έμψυχων και άψυχων συμβόλων Ελλάδος μας. Εκκλησία και πατρίδα πάνε μαζί και σημείωσε εμφαντικά τον ρητορικό προβληματισμό για το εάν άραγε θα υπήρχε σήμερα έθνος των Ελλήνων χωρίς την επιστημονικά αποδεδειγμένη σκέπη της Εκκλησίας στη διάβα των δύσκολων αιώνων που προηγήθηκαν. Τέλος, ο Σεβασμιώτατος προέτρεψε να θυμόμαστε τις θυσίες, τα παλαίσματα και τα αγωνίσματα των προγόνων μας, σαν ασφαλή οδηγό των πράξεων που θα καθορίσουν το μέλλον μας.

 

 

You May Also Like

«Παπαρρόδεια 2023»: Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι Εκδηλώσεις Μνήμης της Μάχης του Δισπηλιού

Φέτος, συμπληρώθηκαν 82 χρόνια από την ηρωική αντίσταση ενάντια στους Γερμανούς εισβολείς στο Δισπηλιό Καστοριάς

Διαδικασία εισαγωγής μαθητών στην Α΄ τάξη του Μουσικού Γυμνασίου Καστοριάς για το σχολικό έτος 2023-2024

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς-κηδεμόνες πρέπει να υποβάλλουν από κοινού αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΑ ΠΑΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΗ 2Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

2η ΦΑΣΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΑΙΔΩΝ Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ. – Γ΄ΟΜΙΛΟΣ Α.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ Α΄ – Α.Ο. ΝΕΑΠΟΛΗΣ 87-19

Ανακοίνωση-απάντηση Συνδυασμού «Και θέλουμε Και μπορούμε» για το 4ο δημοτικό σχολείο Καστοριάς

Του υποψήφιου δημάρχου Καστοριάς, Τρύφωνα Πολυγιάννη