Τι οδήγησε την εταιρεία, που μέτρα περισσότερο από έναν αιώνα ζωής, σε κρίση – Τι βγαίνει στο σφυρί στις 27 Απριλίου 2022.

Στις 27 Απριλίου θα χτυπήσει το ηλεκτρονικό σφυρί για τις εγκαταστάσεις των ιστορικών γαλακτοζαχαροπλαστείων της Θεσσαλονίκης Χατζή, που μετρούν περισσότερο από έναν αιώνα ζωής στην αγορά.

Οι σοβαρές οικονομικές αρρυθμίες της θεσσαλονικιώτικης αλυσίδας εκδηλώθηκαν πριν τέσσερα χρόνια, όταν χτυπημένη από την οικονομική κρίση της περασμένης δεκαετίας, και τα ανοίγματα για επέκταση που είχαν μεσολαβήσει, βρέθηκε σε δυσχερή θέση.

Από το 2018 και μέχρι σήμερα, στο διάστημα, δηλαδή που μεσολάβησε, υπήρξαν προσπάθειες προκειμένου να βρεθεί πλειοδότης για τα εν λόγω ακίνητα χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα, που θα έβγαζε την εταιρεία απο τη δυσχερή θέση.

Τι βγαίνει σε πλειστηριασμό

Πρόκειται για αγροτεμάχιο συνολικής έκτασης 4.200 τ.μ., που βρίσκεται στην περιοχή της κοινότητας Λακκώματος, του δήμου Νέας Προποντίδας, στη Χαλκιδική, το οποίο είναι άρτιο και οικοδομήσιμο.

Στο συγκεκριμένο αγροτεμάχιο έχει ανεγερθεί και επεκτείνεται βιοτεχνικό κτήριο που στην τελική του μορφή περιλαμβάνει χώρους γραφείων για το προσωπικό, αποτελούμενο από ισόγειο εμβαδού 400 τ.μ, πρώτο όροφο 200 τ.μ. καθώς και βιοτεχνικό χώρο, ο οποίος αναπτύσσεται σε μια επιφάνεια 1.056 τ.μ. Τιμή πρώτης προσφοράς είναι οι 315.900 ευρώ. Η ώρα διεξαγωγής του πλειστηριασμού, όπως αυτή εμφανίζεται στην ιστοσελίδα του eauction.gr, είναι στις 10.00 το πρωί.

Επιπρόσθετα, σε πλειστηριασμό την ίδια ημέρα βγαίνει και ένα αγροτεμάχιο της εταιρείας, στην ίδια περιοχή, συνολικής επιφάνειας 3.100 τ.μ. με τιμή πρώτης προσφοράς στα 6.200 ευρώ.

Επισπεύδουσα είναι η εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων απο δάνεια και πιστώσεις, Intrum Hellas ενώ το ακίνητο φέρει μια σειρά από βάρη και προσημειώσεις από την Τράπεζα Πειραιώς.

Η πορεία της «Χατζής»

H αρχή για τα παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία, Χατζή, έγινε στη Βενιζέλου το 1908, με ιδρυτή τον Σουλειμάν Σουλειμάνοβιτς. Οι πελάτες σταματούσαν στο μικρό παρασκευαστήριο – πωλητήριο, για να αγοράσουν μπόζα, το πρώτο αναψυκτικό που εμφανίστηκε στα Βαλκάνια και ήταν φτιαγμένο απο καλαμπόκι, κεχρί, μαγιά και ζάχαρη.

Το κατάστημα πουλούσε επίσης και σιροπιαστά, γαλακτοκομικά, χαλβάδες.

Το 1969 οι παραγωγικές απαιτήσεις γίνονται μεγαλύτερες, γεγονός που οδηγεί στη μετεγκατάσταση της παραγωγής στην περιοχή του Ιπποκρατείου, ενώ την ίδια χρονιά γίνονται οι πρώτες διανομές προϊόντων στην πόλη με αυτοκίνητο.

Σχεδόν έναν αιώνα μετά από το άνοιγμα του πρώτου καταστήματος έρχεται το 1998 το δεύτερο κατάστημα, στην οδό Θεμιστοκλή Σοφούλη, ενώ ένα χρόνο αργότερα η εταιρεία μεταφέρει το εργαστήριο της σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στην Θέρμη. Σταδιακά προχωρά στο άνοιγμα και άλλων καταστημάτων, έχοντας παρουσία και στην Αθήνα και φτάνοντας, στην περίοδο της ακμής της να αριθμεί τα εννέα συνολικά καταστήματα (ιδιόκτητα και franchise).

 

 

Ρεπορτάζ: voria.gr

 

You May Also Like

Σαντορίνη: Έστριψε να φωτογραφήσει την καλντέρα και σκότωσε ένα 34χρονο

Ένα ακόμη δυστύχημα που μεγαλώνει τη λίστα με τους θανάτους στον δρόμο…

Θάνατος βρέφους στα Γρεβενά: «Δεν είχε κανένα πρόβλημα υγείας το μωρό μας» λέει η μητέρα

Σε κατάσταση σοκ οι γονείς του βρέφους 35 ημερών που πέθανε τις…

Φωτεινή Βασιλειάδου: Η “άγνωστη” κόρη της μεγάλης Γεωργίας Βασιλειάδου και η τεράστια ομοιότητα με τη μητέρα της

Φωτεινή Βασιλιάδου: Η κόρη της σπουδαίας ηθοποιού Γεωργίας Βασιλειάδου

Το εντυπωσιακό σπίτι στη Σαντορίνη που κάποτε ήταν σπηλιά.

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Kapsimalis Architects που βάση του έχει τη Σαντορίνη, καταφέρνει και αναδεικνύει…

Εβρος: Αφησαν στην τύχη του το φράγμα που θα έσωζε την Δαδιά

Ο αναπλ. Καθηγητής του τμήματος Περιβάλλοντος του Ιονίου Παν/μίου και μέχρι πριν…

Σάμος – Ελικόπτερο: Το χρονικό της μοιραίας υδροληψίας

Δύο νεκροί από το τετραμελές πλήρωμα του πυροσβεστικού ελικοπτέρου που έπεσε κοντά…

Ξενοδοχείο στη Λευκάδα έβαλε ένα γιοτ στην πισίνα και το νοικιάζει για διαμονή!

Οι παροχές που προσφέρει είναι ιδιωτική πισίνα, wifi αλλά και ό,τι άλλο…

Power Pass: Αναρτήθηκαν τα ποσά στην πλατφόρμα – Πότε θα γίνει η πληρωμή

Η ενίσχυση επεκτείνεται, ώστε να καλύψει και τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος που…

ΓΟΥΡΟΥΝΑ “ΚΑΝΕΙ ΜΠΑΝΙΟ” ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΥΛΟΥΣ ΤΗΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

ΓΟΥΡΟΥΝΑ “ΚΑΝΕΙ ΜΠΑΝΙΟ” ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΥΛΟΥΣ ΤΗΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

Παίρνουν με τα… αυγά οι Ολλανδοί τον Μπέζος επειδή θέλει να γκρεμίσει ιστορική γέφυρα για να περάσει το νέο του κότερο

Μπλοκαρισμένο στο ναυπηγείο όπου κατασκευάστηκε παραμένει το 127 μέτρων υπερπολυτελές γιοτ του…