Θ. Καράογλου: «Φέτος κάνουμε ρεβεγιόν με προσοχή, ώστε το γιορτινό τραπέζι να μην γίνει εστία υπερμετάδοσης του κορωνοϊού»

Ξεκάθαρος πως στην παρούσα φάση δεν τίθεται κανένα θέμα χαλάρωσης των μέτρων, αλλά αυστηροποίησης τους ήταν ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρος Καράογλου, προς τις Αρχές και τους φορείς της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχε σήμερα μαζί τους.

Ενόψει του επικείμενου εμβολιασμού κατά του Covid-19 στην Ελλάδα, ο κ. Καράογλου προέτρεψε τους συμμετέχοντες να δώσουν το καλό παράδειγμα,  λειτουργώντας ως πολλαπλασιαστές του μηνύματος ότι η “απελευθέρωση” από τον κορωνοϊό προϋποθέτει τον εμβολιασμό. “Σας καλώ να γίνετε θετικό πρότυπο για τους συμπολίτες σας” τόνισε, ζητώντας από τις Αρχές και τους φορείς της Π.Ε. Φλώρινας να προετοιμαστούν κατάλληλα ώστε να αποφευχθεί έξαρση του ιού τις ημέρες των εορτών. “Τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Σε διαφορετική περίπτωση το τρίτο κύμα της πανδημίας μπορεί να είναι πιο σφοδρό. Εάν τις επόμενες ημέρες επιδεινωθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα, τα μέτρα θα επαναξιολογηθούν“, εξήγησε.

Σχετικά με τη στάση ευθύνης που πρέπει να επιδείξουμε τις εορταστικές ημέρες ανέφερε πως “φέτος θα κάνουμε ρεβεγιόν με προσοχή! Θα ανταλλάξουμε ευχές με συγγενείς και φίλους από απόσταση, ώστε του χρόνου να ευχηθούμε “καλά Χριστούγεννα” και “ευλογημένη νέα χρονιά” όλοι μαζί, δίχως κενές θέσεις στο εορταστικό τραπέζι. Τα σπίτια μας δεν πρέπει να γίνουν εστίες υπερμετάδοσης του ιού” πρόσθεσε, στέλνοντας το μήνυμα της ευλαβικής τήρησης των μέτρων.

Στη σημερινή τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας κ. Γιάννης Κιοσές, ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης, ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Άνθιμος Μπιτάκης, ο Δήμαρχος Πρεσπών κ. Παναγιώτης Πασχαλίδης, ο Διοικητής της 3ης Υ.Π.Ε. κ. Παναγιώτης Μπογιατζίδης, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας κ. Χρήστος Παπούλκας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου  Φλώρινας κ. Σάββας Σαπαλίδης και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Φλώρινας κ. Γιάννης Μουμουλίδης.

 

You May Also Like

Εξιχνιάστηκε κλοπή που διαπράχθηκε σε βάρος 60χρονης ημεδαπής στην Κοζάνη

Εξιχνιάστηκε κλοπή που διαπράχθηκε σε βάρος 60χρονης ημεδαπής στην Κοζάνη

Τα σύμβολα του Πάθους του Χριστού στο χωριό Αυγή Καστοριάς (19ος αιών)

Τα σύμβολα του Πάθους του Χριστού στο χωριό Αυγή Καστοριάς (19ος αιών)

Συνεχίζεται επιτυχώς από το Δήμο Καστοριάς η λειτουργία του Κέντρου διά βίου Μάθησης

Συνεχίζεται επιτυχώς από το Δήμο Καστοριάς η λειτουργία του Κέντρου διά βίου…

Το πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας Ορίζοντες – 29/03/2019

Το πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας Ορίζοντες – 29/03/2019

Σύνδεσμος Ελλήνων Γουνοποιών: Ραντεβού στα γουναράδικα όχι όμως μεταφορικά αλλά κυριολεκτικά

Σύνδεσμος Ελλήνων Γουνοποιών: Ραντεβού στα γουναράδικα όχι όμως μεταφορικά αλλά κυριολεκτικά

Φέτος που τα μέτρα κατά του κορονοϊού έχουν περιοριστεί, ο χώρος του service park του Rally Greece Offroad είναι ανοιχτός για το κοινό.

Ελάτε όλες τις μέρες στον χώρο της εμποροπανήγυρης και ζήστε από κοντά…

Καστοριά: Σύλληψη ημεδαπού σε περιοχή της Καστοριάς για μεταφορά δυο μη νόμιμων μεταναστών

Καστοριά: Σύλληψη ημεδαπού σε περιοχή της Καστοριάς για μεταφορά δυο μη νόμιμων…

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συναυλία που διοργάνωσε ο οργανισμός «Kέλετρον Αγάπη για το Παιδί»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συναυλία που διοργάνωσε ο οργανισμός «Kέλετρον Αγάπη…