Θ. Καρυπίδης: «Επιτέλους Κυρία Ζεμπιλιάδου, ο πανικός σας είναι εμφανής!  Σταματήστε να εκτίθεστε κι άλλο!

 

«Η ΕΛΠΙΔΑ πεθαίνει πάντα τελευταία», λέει το γνωστό απόφθεγμα ανωνύμου, αλλά ένας επώνυμος που ανήκε στους τρεις μεγάλους θεατρικούς συγγραφείς στη Γαλλία του 17ου αιώνα ο Ρακίνας ή Ζαν Ρασίν, είπε το αμίμητο «Η μόνη μου ελπίδα είναι η απελπισία μου».

Αυτό μπορεί να αποδώσει με γλαφυρότητα την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ένας αντιπολιτευτικός φορέας όταν φτάνει στην ακραία μηδενιστική τακτική, της προσπάθειας ανατροπής μιας υπαρκτής κατάστασης και τον χαρακτηρισμό πραγματικών γεγονότων ως μη υφιστάμενων.

Η αλήθεια είναι μόνο μία και ισχύει ως νόμος του κράτους, από την 1η Ιανουαρίου 2018: Ειδικό τιμολόγιο με φθηνό ρεύμα 30% περίπου, για όλα τα νοικοκυριά της Δυτικής Μακεδονίας.

Η κ. Ζεμπιλιάδου γνωρίζει πολύ καλά την απάντηση στο θέμα που προβάλλει και ξαναπροβάλλει, ότι δηλαδή το ειδικό τιμολόγιο ισχύει μόνο για ένα χρόνο, που ακόμη και η ίδια η αξιωματική αντιπολίτευση που το προέβαλε πρώτη, το έχει παροπλίσει, αντιλαμβανόμενη ότι δεν ευσταθεί.

Κάθε χρόνο γίνεται προϋπολογισμός, για τα πάντα. Για τις αμοιβές των δημοσίων υπαλλήλων, για τις δαπάνες των σχολικών κτιρίων, για τα νοσοκομεία κλπ. Αυτός ο προϋπολογισμός ισχύει μόνο για την χρονιά στην οποία αναφέρεται και κάθε έτος ψηφίζεται νέος που όμως περιλαμβάνει πάλι και τα νοσοκομεία, και τα σχολεία και τους υπαλλήλους κοκ!

Άρα όπως είπε και ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σταθάκης, ο μόνος τρόπος να μην ισχύσει κάποια στιγμή το ειδικό τιμολόγιο, είναι να ακυρώσει τον νόμο που ψήφισε η σημερινή κυβέρνηση, μια άλλη κυβέρνηση (π.χ. αυτή που θα επιθυμούσατε εσείς κ. Ζεμπιλιάδου) με νέο νόμο. Όσον αφορά για την έκπτωση στις επιχειρήσεις, να σας το υπενθυμίσουμε και αυτό, ότι έχει ανακοινωθεί και έρχεται την Άνοιξη.

Ατυχής εξακολουθεί επίσης να είναι η σύγκριση που κάνει η κ. Ζεμπιλιάδου της συγχρηματοδότησης έργων του ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020 από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης με το ποσό που δεσμεύτηκε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) για την πάγια ετήσια κάλυψη του κόστους που επιφέρει το «ειδικό τιμολόγιο».

Συγκρίνει δύο διαφορετικά ποσά και τα βρίσκει ίσα. Συγκρίνει δύο ανόμοια πράγματα και καταλήγει σε συμπεράσματα με τον τρόπο που η ίδια τα ερμηνεύει.

Επιτέλους Κυρία Ζεμπιλιάδου, ο πανικός σας είναι εμφανής! Σταματήστε να εκτίθεστε κι άλλο!

Ακούμε από πολλούς και το δεχόμαστε, ότι είστε ένα ικανό στέλεχος του Δημόσιου τομέα και ότι γνωρίζετε το αντικείμενο σας. Αν όμως, με τον ίδιο τρόπο που προσπαθείτε να μας πείσετε πως είστε «ελέφαντας» που ισοπεδώνει τα τσουβάλια «ψέματα» του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρου Καρυπίδη, αν επαναλαμβάνουμε, με τον ίδιο τρόπο έχετε πείσει μέχρι τώρα ότι είστε το «super duper» επαγγελματικό στέλεχος που χωρίς εσάς η θάλασσα γίνεται έρημος, θα αρχίσουμε να αμφιβάλουμε και για την «genius» επαγγελματική σας φήμη.

 

You May Also Like

Όχι στην άναρχη ανάπτυξη των Α.Π.Ε. στη Δυτική Μακεδονία από το Περιφερειακό Συμβούλιο

  Όχι στην άναρχη ανάπτυξη των Α.Π.Ε. στη Δυτική Μακεδονία από το…

Συνελήφθησαν τρία άτομα σε περιοχή της Καστοριάς για απόπειρα κλοπής σε μονοκατοικία

Έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικό που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας και συνελήφθησαν μετά από…

Ερώτηση και άλλες προσωπικές ενέργειες της Μαρίας Αντωνίου για την αποκατάσταση ζημιών στις κτιριακές εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Καστοριάς

Ερώτηση και άλλες προσωπικές ενέργειες της Μαρίας Αντωνίου  για την αποκατάσταση ζημιών…

Πλήθος αντικειμένων μεγάλης αρχαιολογικής αξίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε οικία σε περιοχή των Γρεβενών

Κατασχέθηκαν αρχαία αντικείμενα ιδιαίτερης αρχαιολογικής, καλλιτεχνικής και επιστημονικής αξίας, των γεωμετρικών έως…

Πρόσθετα περιοριστικά μέτρα για τα Super Market των Π.Ε. Καστοριάς και Κοζάνης ζητάει με έγγραφό του από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας , ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας

Πρόσθετα περιοριστικά μέτρα για τα Super Market των Π.Ε. Καστοριάς και Κοζάνης…

Δήμος Καστοριάς: Απογραφή Ζωικού Πληθυσμού εκμεταλλεύσεων αιγοπροβάτων και χοίρων

Για το έτος 2023- Κοινοποίηση απογραφής έως και την 15η Δεκεμβρίου

Εξαρθρώθηκε από το Τ.Α. Γρεβενών εγκληματική ομάδα που διέπραττε κλοπές από καταστήματα «σούπερ μάρκετ», σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας

Εξαρθρώθηκε από το Τ.Α. Γρεβενών εγκληματική ομάδα  που διέπραττε κλοπές από καταστήματα…

Μεγάλη φωτιά σε καμινάδα σπιτιού, στην οδό Γράμμου (απέναντι από το Γηροκομείο).

Μεγάλη φωτιά σε καμινάδα σπιτιού, στην οδό Γράμμου (απέναντι από το Γηροκομείο).

Δράσεις Φεβρουαρίου του Κέντρου Συμβουλευτικής Γυναικών του Δήμου Καστοριάς

Δράσεις Φεβρουαρίου του Κέντρου Συμβουλευτικής Γυναικών του Δήμου Καστοριάς