Ιατρείο Εργαζομένων ίδρυσε ο Δήμος Κοζάνης – Δωρεάν υπηρεσίες υγείας για τους υπαλλήλους

Ένα χρόνιο αίτημα των εργαζομένων ικανοποιεί η δημοτική αρχή, στεγάζοντας στο δικό του χώρο το ιατρείο, που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των υπαλλήλων του Δήμου Κοζάνης ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας.

Το Ιατρείο Εργαζομένων στεγάζεται πλέον στο κτήριο της Τεχνικής Υπηρεσίας (Πλατείας 28ης Οκτωβρίου 7), στον 2ο όροφο, και θα λειτουργεί καθημερινά 8.30-13.30. Το ιατρείο  έχει στελεχωθεί με 3 νοσηλεύτριες, ενώ ο ιατρός εργασίας είναι διαθέσιμος τηλεφωνικά καθ’ όλη τη διάρκεια του εικοσιτετράωρου.

Ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας επεσήμανε πως «Αποστολή της αυτοδιοίκησης, αποστολή του Δήμου Κοζάνης είναι να παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στους πολίτες. Απαραίτητη προϋπόθεση γι’ αυτό είναι το προσωπικό που παρέχει αυτές τις υπηρεσίες να είναι υγιές. Αυτό λοιπόν προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε με την παρουσία του γιατρού εργασίας και την ίδρυση του ιατρείου για τους εργαζόμενους του Δήμου Κοζάνης».
Ο ιατρός εργασίας Ευθύμιος Θανασιάς τόνισε πως «το ιατρείο έχει σαν αποστολή να διασφαλίζει την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων, για να είναι συμβατά τα εργασιακά τους  καθήκοντα και η υγεία τους».

«Η δημοτική αρχή  δείχνοντας ιδιαίτερη ευαισθησία προς τους εργαζομένους,  διασφάλισε ότι ο κάθε ένας έχει πρόσβαση στο ιατρείο για την κάλυψη κάθε υγειονομικής ανάγκης», υπογράμμισε ο εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου Κοζάνης για θέματα υγείας, Αναστάσιος Σιδηράς.

Ο γενικός γραμματέας του Δήμου Νίκος Νικολάου, ανέφερε πως «Η αναγκαιότητα ίδρυσης Ιατρείου Εργαζομένων ήταν μεγάλη, καθώς ο Δήμος Κοζάνης απασχολεί εξακόσιους και πλέον εργαζομένους. Η ίδρυσή του δείχνει σεβασμό, τόσο στους εργαζόμενους όσο και στο θεσμό του γιατρού εργασίας».

You May Also Like

Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς: Ανακοίνωση για τις Δημιουργικές Εργασίες στο Λύκειο

Με πρόσφατη εγκύκλιο του (220473/Δ2/23-12-2016) το Υπουργείο Παιδείας απέστειλε οδηγίες στα Λύκεια…

Η σπάνια κωμωδία «Το Κορίτσι του Συντάγματος» έρχεται στην Καστοριά

Η σπάνια κωμωδία «Το Κορίτσι του Συντάγματος» έρχεται στην Καστοριά

Οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Άργους Ορεστικού, διένειμαν ενημερωτικά φυλλάδια για την πρόληψη απατών

Στόχος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς είναι να συμβουλεύσουν και να ενημερώσουν όλους τους πολίτες για να αποτραπεί οποιαδήποτε απάτη σε βάρος τους.

Ολυμπία Τελιγιορίδου: «Ο κ. Μητσοτάκης υπονομεύει το μέλλον του αγροτικού κόσμου και λοιδορεί τους αγρότες»

Ολυμπία Τελιγιορίδου: «Ο κ. Μητσοτάκης υπονομεύει το μέλλον του αγροτικού κόσμου και…

Ξεκινούν οι αιτήσεις για συνδέσεις στο δίκτυο φυσικού αερίου

Λίστα με τις οδούς που μπορούν να συνδεθούν

Στη Δημοκρατία, η τεκμηριωμένη κριτική και ο έλεγχος στους ασκούντες εξουσία, ονομάζεται Αντιπολίτευση κύριε Κασαπίδη

Δεν γνωρίζουμε σε ποιο καθεστώς διακυβέρνησης, η τεκμηριωμένη κριτική και η αγωνία…