Θύελλα έχει ξεσπάσει στην Ισπανία από την αποκάλυψη ότι κυνηγοί πλήρωσαν μέχρι και χίλια ευρώ για να σκοτώσουν εν ψυχρώ 450 ελάφια και αγριογούρουνα.

Το περιστατικό συνέβη στο ιδιωτικό κτήμα Los Posteruelos που βρίσκεται στην Ανδαλουσία. Εκεί σε μια τεράστια περιφραγμένη έκταση 70 κυνηγοί πλήρωσαν για να δολοφονήσουν 450 ελάφια αλλά και αγριογούρουνα.

Μάλιστα τα ελάφια και τα αγριογούρουνα δεν ήταν ελεύθερα στο κτήμα, αλλά σε περιφραγμένες μικρές εκτάσεις που ήταν αδύνατον να γλιτώσει κάποιο. Ο κάθε κυνηγός μπόρεσε να δολοφονήσει το λιγότερο 6 με 7 ζώα κάτι που σε κανονικές συνθήκες θα ήταν από εξαιρετικά δύσκολο, έως και αδύνατον.

Πάντως στην Ισπανία το κυνήγι αυτού του στυλ, δηλαδή σε περιφραγμένη έκταση θεωρείται νόμιμο παρά τις σφοδρές αντιδράσεις φιλοζωικών οργανώσεων που κάνουν λόγο για «λουτρό αίματος».


Οι κυνηγοί από την πλευρά του υπερασπίζονται τον τρόπο κυνηγιού και είναι χαρακτηριστικά τα λόγια του προέδρου της «Βασιλικής Ισπανικής Κυνηγετικής Ομοσπονδίας», Μανουέλ Γκαγιάρδο, ο οποίος είπε στην εφημερίδα El Mundo, ότι το κυνήγι με τον τρόπο αυτό είναι απαραίτητο επειδή υπάρχει υπεραφθονία των ειδών.

Τεράστια οικονομικά οφέλη

Οι υποστηρικτές του βάρβαρου αυτού τρόπου κυνηγιού λένε πως τα ζώα πρέπει να θανατωθούν για να υπάρχει ισορροπία στο περιβάλλον, ενώ αντιτείνουν και τα οικονομικά οφέλη για την τοπική κοινωνία από τέτοιου είδους κτήματα κυνηγιού (υπάρχουν σε αφθονία στη Σιέρα Μορένα, την Εξτρεμαδούρα, την Καστίγια – Λα Μάντσα και την περιοχή του Λεβάντε). Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο οι τοπικές κοινωνίες κερδίζουν από το έθιμο αυτό 6,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Πάντως η Ισπανία έχει κατακριθεί αρκετές φορές για τον βάναυσο τρόπο του κυνηγιού, αλλά και για τις δολοφονίες κυνηγόσκυλων από τα ίδια τα αφεντικά τους μόλις τελειώσει η περίοδος του κυνηγιού. Μάλιστα τα κυνηγόσκυλα τα πετάνε ζωντανά από γκρεμούς, τα ρίχνουν σε πηγάδια ενώ κάποιοι τα δένουν σε σιδηροδρομικές γραμμές για να περάσει το τρένο και να τα σκοτώσει.

ΠΗΓΗ:https://www.in.gr/

You May Also Like

Με απόφαση δικαστηρίου θα αφαιρείται το διάλειμμα για καφέ ή τσιγάρο από τον μισθό

Με απόφαση δικαστηρίου θα αφαιρείται το διάλειμμα για καφέ ή τσιγάρο από…

Ντέπυ Γκολεμά – Το Bachelor είναι η ντροπή της γυναίκας και της τηλεόρασης

Έξω από τα δόντια -όπως πάντα- η Γκολέμα εκφράστηκε για αυτά που…

Πως θα ήταν η Δυτική Μακεδονία χωρίς τους λιγνίτες;

Εδώ και εξήντα περίπου χρόνια, η εκμετάλλευση των λιγνιτικών κοιτασμάτων διαμόρφωσε σε…

Η Αίτνα ψήλωσε 30 μέτρα

Η Αίτνα ψήλωσε 30 μέτρα

Από πού προέρχεται η λέξη ΟΚ. Από το οll Korrect, το Όλα καλά ή το Old Kinderhook; Η απίθανη ιστορία της διασημότερης συντομογραφίας

Από πού προέρχεται η λέξη ΟΚ. Από το οll Korrect, το Όλα…

Οι 6 Έλληνες που ζουν το Αμερικανικό Όνειρο – Μπήκαν στη λίστα του Forbes

Φέτος, χρειάζεται να έχει κανείς τουλάχιστον 2,9 δισ. δολάρια για να μπει στη λίστα

Ισραήλ: Η πρώτη τρανσέξουαλ διαιτητής σε αγώνα πρώτης κατηγορίας ποδοσφαίρου

Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία του Ισραήλ ανακοίνωσε το νέο με περηφάνεια

Απίστευτες εικόνες απ’ τη γέννηση ενός… πολύ βιαστικού μωρού!

Ο γιος μου γεννήθηκε στις 3.38 π.μ. ακριβώς έξω από την πόρτα της εντατικής

Φρενίτιδα στα social media για παγωτό που δεν λιώνει! Χρήστες δοκίμασαν μέχρι και… φλόγιστρα

Μια κινεζική εταιρεία παγωτού έχει προκαλέσει διαμάχη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επειδή τα προϊόντα της φέρονται να μην…