Ιστοσελίδα-πολυεργαλείο από το ΕΒΕ Καστοριάς: Με σκοπό  την ακόμη μεγαλύτερη  προσέλκυση τουριστών,  “μπήκε”  σε εφαρμογή πριν από λίγες ώρες η διαδικτυακή πλατφόρμα www.digitalkastoria.gr

Ξεκίνησε τη λειτουργία της τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018 η διαδικτυακή πλατφόρμα www.digitalkastoria.gr η οποία δίνει πολλές και χρήσιμες πληροφορίες στους χρήστες της για την Π.Ε. Καστοριάς.   Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καστοριάς Χαράλαμπος Καραταγλίδης παρουσίασε στους δημοσιογράφους της περιοχής τη χρηστική αξία τής εν λόγω εφαρμογής και τόνισε πως  δημιουργήθηκε με  σκοπό την ακόμη μεγαλύτερη προσέλκυση τουριστικών επισκεπτών στην περιοχή.

Της Χρύσας Κοσμίδου

Ο κ. Καραταγλίδης, ενημέρωσε  πως κατά τους προηγούμενους μήνες πραγματοποιήθηκαν πολλές, καθημερινές και εντατικές εργασίες στην ιστοσελίδα digitalkastoria.gr, με σκοπό να αναβαθμιστεί και να γίνει περισσότερο χρήσιμη τόσο για τους τουριστικούς επισκέπτες όσο και για τους επιχειρηματίες της περιοχής. Μετά από πολλούς μήνες σκληρής εργασίας η ιστοσελίδα www.digitalkastoria.gr είναι στον..  αέρα!  «Για εμάς είναι ένα πολυεργαλείο το οποίο προσδιορίζει το “Τουριστικό Προϊόν Καστοριάς”.  Συνεπώς ο αρχικός σκοπός μας είναι να προσδιοριστεί το προϊόν και στη συνέχεια να το συνδέσουμε με την επιχειρηματικότητα, καθώς  πιστεύουμε ότι τουριστικό προϊόν χωρίς επιχειρηματικότητα δεν υφίσταται. Συνεπώς θα πρέπει να υπάρξει η άμεση σύνδεση με την επιχειρηματικότητα, έτσι ώστε και οι επιχειρηματίες να έχουν ένα κίνητρο να τρέχουν το προϊόν τους».

Αξίζει να σημειωθεί πως προκειμένου να υπάρξει αυτό το καταπληκτικό αποτέλεσμα, πραγματοποιήθηκαν πολλές συνεργασίες, μια εκ των οποίων είναι και αυτή του Ε.Β.Ε. με την Μητρόπολη Καστοριάς που  σκοπό έχει  να αναδείξει και να προωθήσει τις θρησκευτικές διαδρομές της περιοχής.   Όπως άλλωστε είπε ο κ. Καραταγλίδης, οι πραγματοποιήθηκαν πολλές συσκέψεις και οι συνεργασίες με φορείς, ξενοδόχους,  επιχειρηματίες,  αλλά και με επιστήμονες οι οποίοι ασχολούνται με τον κλάδο του τουρισμού.

Η  ιστοσελίδα θα συνεχίσει να εμπλουτίζεται   με νέο υλικό. Η μεθοδολογία που ακολουθεί είναι συγκεκριμένη και χρησιμοποιούνται νέες τεχνολογίες, «Παράλληλα δουλεύουμε πάνω σε συγκεκριμένα τουριστικά πακέτα, κάτι το οποίο συμβαίνει για πρώτη φορά. Ειδικότερα,  ήρθαμε σε επαφή με τους επιχειρηματίες του τουρισμού, όπου από κοινού δημιουργούμε το πρώτο πακέτο το οποίο πάλι έχει να κάνει με τη θρησκευτική κατεύθυνση» ενημέρωσε ο κ. Καραταγλίδης και συνέχισε λέγοντας πως «Τόσο εμείς, όσο και οι επιχειρηματίες πιστεύουμε πως  πρώτη προτεραιότητα σε σχέση με το “Τουριστικό Προϊόν Καστοριάς” είναι ο  βυζαντινός τουρισμός.  Στην ουσία δηλαδή  πρέπει να αναδείξουμε τον βυζαντινό μας πλούτο. Οι δράσεις μας είναι συγκεκριμένες και πάντα σε συνεργασία με τις επιχειρήσεις και με τους θεσμικούς παράγοντες».

Στην ιστοσελίδα www.digitalkastoria.gr ο επισκέπτης θα μπορεί να βρει τα πάντα για την Π.Ε. Καστοριάς, όπως είναι αξιοθέατα, χάρτες, ενδιαφέρουσες διαδρομές, επιχειρήσεις, γουνοποιητικές επιχειρήσεις, καταστήματα εστίασης, διασκέδασης και αναψυχής, αλλά και εκδηλώσεις  «Καταφέραμε να παρουσιάσουμε μια συνολική εικόνα. Για να πετύχει το όλο εγχείρημα χρειάστηκε χρόνος και πολύ δουλειά. Πλέον έχουμε στα χέρια μας ένα πολύ καλό προϊόν. Βέβαια  η εφαρμογή θα είναι ανοιχτή για να εντάξουμε όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις και πολιτιστικά γεγονότα.  Εν καιρώ θα  ενσωματωθούν στην πλατφόρμα οι δράσεις που πραγματοποιούνται από ιδιώτες, φορείς και συλλόγους της περιοχής μας,  αρκεί να υπάρχει μια σταθερότητα ώστε να μπορέσουμε να τις παρουσιάσουμε ως πολιτιστικό προϊόν.  Όσον αφορά στις εκδηλώσεις, θα υπάρχει μια διαβάθμιση η οποία θα ξεκινάει με τα πολύ σημαντικά ετήσια γεγονότα και θα συνεχίζει με τα μηνιαία και τα καθημερινά».

Τέλος ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε. τόνισε πως δεν στοχεύουν στο να δημιουργηθεί ακόμα μια ιστοσελίδα που θα παρουσιάζει απλώς ορισμένα πράγματα για την Καστοριά, αλλά θα υπάρχουν διαρκή τουριστικά πακέτα. Ο  τουρίστας θα μπορεί να πληροφορείται για τα πάντα γύρω από την Καστοριά και μετά θα έχει τις προσφορές του με συγκεκριμένη κοστολόγηση από τους υπεύθυνους του κλάδου.

 

 

You May Also Like

Η Sky Express ανακοίνωσε το πρόγραμμα πτήσεων Αθήνα – Κοζάνη – Καστοριά

Η Sky Express ανακοίνωσε το πρόγραμμα πτήσεων Αθήνα – Κοζάνη – Καστοριά

Η εταιρεία «Άροσις» στηρίζει το «Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί»

Η εταιρεία «Άροσις» στηρίζει το «Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί»

Εφορεία Αρχαιοτήτων Καστοριάς: “Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός”

Εφορεία Αρχαιοτήτων Καστοριάς: “Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός”

Δήμος Καστοριάς: Η αρρυθμία και η νωχελική αντιμετώπιση, ακόμη και εθνικών θεμάτων, στη Διοίκηση, συνεχίζεται…

Δήμος Καστοριάς: Η αρρυθμία και η νωχελική αντιμετώπιση, ακόμη και εθνικών θεμάτων,…

Δήμος Καστοριάς: Διανομή νωπών κοτόπουλων

Ο Δήμος Καστοριάς, ως εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού…

Δράσεις από το Οικοτρόπιο Καστοριάς

”Έφτιαξαν σβώλους με ανοιξιάτικα λουλούδια΄΄ (φωτογραφίες)

Η Αντιπεριφερειάρχης στην εκδήλωση Αστροφυσικής του Φεστιβάλ Γράμμου

Με θέμα: “Τα άστρα στο Πάρκο. Μια συζήτηση με τους ειδικούς”

Νωπά Κοτόπουλα & Φέτα και Μαρμελάδα θα διανεμηθούν από την Π.Ε. Καστοριάς στο πλαίσιο του ΤΕΒΑ

Νωπά Κοτόπουλα & Φέτα και Μαρμελάδα θα διανεμηθούν από την Π.Ε. Καστοριάς…