ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Ημερίδα με θέμα «Οι Ευρωπαϊκές διαστάσεις για την ισότητα των φύλων» έλαβε χώρα την Τετάρτη 23 Μαρτίου, με πρωτοβουλία της Αντιπεριφέρειας Κοζάνης και σε συνεργασία με το Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας, στο αμφιθέατρο του κτιρίου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας με υβριδική συμμετοχή του κοινού.

Την εκδήλωση, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης, τίμησαν ως κεντρικές εισηγήτριες τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου  Ελίζα Βόζεμπεργκ και Έλενα Κουντουρά καθώς και η Αστυνόμος Β΄-Κοινωνιολόγος  Ιωάννα Ροτζιώκου. Για τις δράσεις του Europe Direct Δυτ. Μακεδονίας ενημέρωσε ο Κωνσταντίνος Στεργίου. Την εκδήλωση χαιρέτησαν η Υφυπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρία Συρεγγέλα, η βουλευτής της ΝΔ Βίκυ Βρυζίδου, η  βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  Πέτη Πέρκα, η αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κοζάνης Κατερίνα Δαδαμόγια, η Πρόεδρος του τμήματος Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Δόμνα Μιχαήλ και ο Πρόεδρος Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας Κώστας Φιλιππίδης .

Τον συντονισμό της συζήτησης ανέλαβε η δημοσιογράφος Ρίτα Τσιούρα.

Ο τερματισμός της έμφυλης βίας, η αμφισβήτηση των έμφυλων στερεοτύπων, η γεφύρωση του χάσματος μεταξύ των φύλων στην αγορά εργασίας, η επίτευξη ίσης συμμετοχής σε διαφόρους τομείς της οικονομίας, η αντιμετώπιση των μισθολογικών διαφορών, η άρση της άνισης κατανομής ευθύνης φροντίδας και η ισορροπημένη συμμετοχή σε θέσεις ευθύνης και σε θέσεις λήψης αποφάσεων στις επιχειρήσεις και στην πολιτική, ήταν τα θέματα που θίχτηκαν από τους ομιλητές με κύρια έμφαση στην κακοποίηση των γυναικών.

Η συμμετοχή του κοινού  ξεπέρασε τις προσδοκίες των διοργανωτών, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η συζήτηση του επακολούθησε μετά το πέρας της εκδήλωσης, η οποία έδωσε έναυσμα για νέες δράσεις. Σημαντική ήταν η παρουσία εκπροσώπων όλων των Δήμων της ΠΕ Κοζάνης, φορέων με κοινωνική δράση καθώς και αντιπροσωπείας του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Κοζάνης.

 

You May Also Like

Δυναμικό παρών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην 86η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης

Με πλήθος επίσημων παρευρισκόμενων και παρουσία των Πρυτανικών Αρχών και μελών της…

Υπεγράφη η Προγραμματική Σύμβαση για το έργο «Επικάλυψη στέγης Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου στην Λευκοπηγή Κοζάνης με Βυζαντινά κεραμίδια» από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη

Την Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας – Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης,…

Υπογραφή εκτέλεσης έργου «Επισκευή – Συντήρηση οδικού δικτύου Αγίου Αντωνίου προς Σιδηροχώρι», από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη.

Την  σύμβαση εκτέλεσης του έργου: «Επισκευή – Συντήρηση οδικού δικτύου Αγίου Αντωνίου…

51η Πρόσκληση σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας  με τηλεδιάσκεψη

Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, έχοντας υπόψη: α)…

Ενεργειακές Κοινότητες:αυτοδιοίκηση, επιχειρήσεις και πολίτες κάνουν πράξη τη Δίκαιη Μετάβαση

  Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και η περιβαλλοντική δεξαμενή σκέψης The Green…

Νίκος Παπαγεωργίου: Ένας άγνωστος ευεργέτης – Η ορφάνια, το γουνεμπόριο και η βράβευση από την Ακαδημία Αθηνών

Ο Νίκος Παπαγεωργίου είναι ένας από τους εθνικούς ευεργέτες, που η ζωή…

Νέος εξοπλισμός για το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Επίσκεψη στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας πραγματοποίησαν στις 15 Σεπτέμβρη 2022, ο Aντιπεριφερειάρχης…

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΎΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και της…

kozan.gr: Τι απάντησε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λ. Μαλούτας σε ερώτηση του Φ. Κεχαγιά σχετικά με τι εκδηλώσεις θα γίνουν στην Κοζάνη την περίοδο της Αποκριάς (Βίντεο)

Τι απάντησε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λ. Μαλούτας σε ερώτηση του Φ. Κεχαγιά…