Κάνε μασάζ στο «τρίτο μάτι» σου και θα έχεις ΑΥΤΑ τα εκπληκτικά αποτελέσματα

Πριν από 5000 χρόνια και ίσως κάτι παραπάνω, οι εναλλακτικοί γιατροί εκείνων των χρόνων είχαν ανακαλύψει ότι ασκώντας πίεση σε συγκεκριμένα σημεία του σώματός μας, μπορούσαμε να πετύχουμε τρομερά αποτελέσματα σε όργανα του σώματος που ήταν ίσως αρκετά απομακρυσμένα από το σημείο πίεσης. Σήμερα, γνωρίζουμε πως αυτά τα μαγικά σημεία είναι πάνω από 400 και μάλιστα, ένα από τα σημαντικότερα βρίσκεται στο μέτωπό μας, ανάμεσα στα δύο μάτια! Γι’ αυτό άλλωστε και οι επιστήμονες το αποκαλούν το “τρίτο μάτι”.

Αλλά ας εξερευνήσουμε ανενόχλητοι τις άπειρες δυνατότητες και τον τρόπο που μπορούμε να ενεργοποιήσουμε αυτό το σημείο του προσώπου μας! Άλλωστε δεν χρειάζεται ιδιαίτερες γνώσεις και μπορείτε να το δοκιμάσετε και μόνοι σας στο σπίτι!

Τρίτο μάτι: η σημασία του

Πολλές θρησκευτικές πεποιθήσεις και πρακτικές έχουν σαν κέντρο βάρος τους το σημείο του τρίτου ματιού. Ήταν πάντα ο τρόπος που το σώμα και το μυαλό μας κατόρθωναν, λένε, να επικοινωνήσουν με τον αόρατο κόσμο της αύρας και το υπερβατικό σύμπαν.

Από αυτή την άποψη, το τρίτο μάτι είναι συνδεδεμένο με αυξημένη διαίσθηση και αντιληπτική ικανότητα. Έχει όμως και ιατρική σημασία. Οι ίδιοι οι γιατροί ισχυρίζονται ότι το σημείο αυτό όντως συνδέεται κυριολεκτικά με ένα τρίτο μάτι, του οποίου η λειτουργία έχει

κατασταλεί χάρις στην ύπαρξη των δυο ματιών μας. Έτσι το τρίτο μάτι μετατράπηκε σε κάτι άλλο: σε έναν αδένα που εκκρίνει ορμόνες.
Ο αδένας αυτός απελευθερώνει ορμόνες που κατευθύνουν κάποια ιδιαίτερα ένστικτά μας, όπως την πείνα, τη δίψα, το βιολογικό ρολόι, τη λειτουργία της γήρανσης και την επιθυμία για αναπαραγωγή και σεξ.

Δεν είναι δύσκολο, λοιπόν, συνδυάζοντας αυτές τις δυο θεωρίες να καταλάβουμε γιατί θεωρείται τόσο σημαντικό το τρίτο μάτι!

Πώς να το ενεργοποιήσετε

Σύμφωνα με τους ειδικούς πρέπει απλά να πιέσετε και να κάνετε ελαφρύ μασάζ στην περιοχή που βρίσκεται το τρίτο μάτι. Ενώ αναπνέετε βαθειά και αργά, πιέστε εκείνο το σημείο για δυο λεπτά. Θα νιώσετε ένα συναίσθημα χαλάρωσης και απελευθέρωσης από τη σύγχυση και το στρες, ακόμα και το σωματοποιημένο άγχος με τη μορφή πονοκεφάλου.

Kαθίστε αναπαυτικά και βάλτε τις παλάμες σας μαζί μπροστά από τη μύτη. Σκύψτε προς τα μπρος με το κεφάλι. Με τα μεσαία δάχτυλα, αγγίξτε το τρίτο μάτι σαν να προσεύχεστε.

Μείνετε σε αυτή τη θέση αναπνέοντας βαθειά για 5 λεπτά. Με αυτή τη μέθοδο εξισορροπείτε τις ορμονικές δυσλειτουργίες που προκαλούν το στρες.

Παρακολουθήστε το βίντεο αναλυτικότερα!

Η μουσική συγκεκριμένων συχνοτήτων μπορεί να συνοδεύσει τις ασκήσεις σας ακόμα πιο εποικοδομητικά. Πάρτε στο παρακάτω βίντεο μια ιδέα από το είδος της μουσικής που πρέπει να αναζητήσετε.

You May Also Like

Ο εθισμός στα video games είναι η μοναδική εξάρτηση που «χτυπά» ηλικίες ακόμη και κάτω των 12 ετών

ΠΟΥ: Ασθένεια ο εθισμός στα ηλεκτρονικά παιχνίδια

Οι γάτες είναι μαγικά πλάσματα – έχουν ενσυναίσθηση και μπορούν να θεραπεύσουν το μυαλό, το σώμα και την ψυχή

Οι γάτες είναι μαγικά πλάσματα – έχουν ενσυναίσθηση και μπορούν να θεραπεύσουν…

Γιατί μολύβι και χαρτί είναι ο καλύτερος σύμμαχος της μνήμης!

Γιατί μολύβι και χαρτί είναι ο καλύτερος σύμμαχος της μνήμης!

Με 5 τρόπους το σώμα σου φωνάζει ότι είσαι δυστυχισμένος! Το ακούς;

Table of Contents Hide Τα σημάδια στο σώμα σου που δείχνουν πως…

Σκέφτεστε το χειρότερο σενάριο σε ό,τι σας συμβαίνει; Δείτε τι σημαίνει αυτό για εσάς

Σκέφτεστε το χειρότερο σενάριο σε ό,τι σας συμβαίνει; Δείτε τι σημαίνει αυτό…

Το πρώτο βήμα είναι πάντα το πιο μικρό… αλλά από εκεί ξεκινούν όλα τα μεγάλα!

Το πρώτο βήμα είναι πάντα το πιο μικρό… αλλά από εκεί ξεκινούν…

Οι «δηλητηριώδεις» γονείς και πώς προβάλλουν τις διαταραχές τους στα παιδιά

Οι «δηλητηριώδεις» γονείς και πώς προβάλλουν τις διαταραχές τους στα παιδιά

Όπου ακούς μεγάλα λόγια, κράτα μικρό ενθουσιασμό. Ο άνθρωπος που σε αγαπάει πραγματικά, στο αποδεικνύει με πράξεις

Όπου ακούς μεγάλα λόγια, κράτα μικρό ενθουσιασμό. Ο άνθρωπος που σε αγαπάει…

Κατάθλιψη: Τα σωματικά συμπτώματα που «φωνάζουν» ότι υπάρχει πρόβλημα

Κατάθλιψη: Τα σωματικά συμπτώματα που «φωνάζουν» ότι υπάρχει πρόβλημα