Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών: Δράση Εκπαίδευσης και Ενημέρωσης στο Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018 η δράση εκπαίδευσης και ενημέρωσης στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Καστοριάς, από τα στελέχη του Κέντρου Συμβουλευτικής Γυναικών σε ζητήματα γύρω από την ενδοοικογενειακή βία.

Στις εισηγήσεις των στελεχών του Κέντρου Συμβουλευτικής Γυναικών έγινε αναφορά στις παρεχόμενες υπηρεσίες του Κέντρου, στους μύθους και τις πραγματικότητες που υπάρχουν γύρω από το ζήτημα της ενδοοικογενειακής βίας, στο ρόλο του επαγγελματία υγείας απέναντι σε μία γυναίκα που έχει υποστεί κακοποίηση καθώς και στα νομικά ζητήματα που προκύπτουν. Η κοινωνιολόγος του Κέντρου έκανε μια εκτενή αναφορά στο δίκτυο δομών της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων αλλά και στον τρόπο με τον οποίο εξυπηρετείται μία γυναίκα, ο ψυχολόγος αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο το σύστημα υγείας και οι επαγγελματίες μπορούν να γίνουν ένα μέρος του υποστηρικτικού δικτύου της γυναίκας που κακοποιείται, ενώ η νομικός αναφέρθηκε στις νομικές προεκτάσεις της θυματοποίησης.

Οι εισηγήσεις των στελεχών του Κέντρου Συμβουλευτικής Γυναικών πυροδότησαν μια πλούσια συζήτηση με τις επαγγελματίες υγείας που παρακολούθησαν την εκπαιδευτική δράση.

Ενδιαφέρον είχε το σημείο στο οποίο ο/η επαγγελματίας προσεγγίζει και υποστηρίζει ένα θύμα κακοποίησης.

Μέσω της δράσης αυτής επικυρώνεται  η συνεργασία του Κέντρου Συμβουλευτικής Γυναικών με το Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς δημιουργώντας από κοινού ένα δίκτυο συνεργασίας προκειμένου να αντιμετωπιστεί ολιστικά το φαινόμενο της γυναικείας κακοποίησης.

Τέλος τα  στελέχη του Κέντρου Συμβουλευτικής Γυναικών Καστοριάς  θέλουν να ευχαριστήσουμε τόσο τη Διοίκηση του Γ. Νοσοκομείου Καστοριάς για τη φιλοξενία, όσο και την ψυχολόγο του Γ.Ν. Καστοριάς κα Ειρήνη Χριστοφίδου που ανέλαβε συνολικά το συντονισμό της δράσης. Επιπλέον ευχαριστούν τις συμμετέχουσες που με το ενδιαφέρον τους εκδήλωσαν και την πρόθεσή τους να σταθούν αρωγοί στην αντιμετώπιση του φαινομένου της κακοποίησης.

 

You May Also Like

Το Εεεεκ Άργους Ορεστικού στη Μαθητική Εμπορική έκθεση!(φωτογραφίες)

Ενθουσιασμός και επιτυχία στην Εμπορική Έκθεση από τους μαθητές μας!

Συνάντηση με στελέχη της Αλβανικής Αστυνομίας στην Κορυτσά ο Ταξίαρχος κ. Σπυρίδων ΔΙΟΓΚΑΡΗΣ

Ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Μακεδονίας, Ταξίαρχος κ. Σπυρίδων ΔΙΟΓΚΑΡΗΣ, στο…

Διακοπή υδροδότησης σε Κολοκυνθού και Μεσοποταμία λόγω βλάβης σε κεντρικό αντλιοστάσιο ύδρευσης

Διακοπή υδροδότησης σε Κολοκυνθού και Μεσοποταμία λόγω βλάβης σε κεντρικό αντλιοστάσιο ύδρευσης

Δήλωση της νέας Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας, Υποδομών και Περιβάλλοντος Καλλιόπης (Κάλι) Κυριακίδου-Τσιάγγου

Δήλωση της νέας Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας, Υποδομών και Περιβάλλοντος Καλλιόπης (Κάλι) Κυριακίδου-Τσιάγγου

Εκδήλωση Καποδιστριακού Πανεπιστημίου παραβρέθηκε η Βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Πρύτανης του Ε.Κ.Π.Α., καθηγητής κ. Γεράσιμος Σιάσος.

Ο Αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιάννης Μπαλάφας στην Καστοριά ενόψει του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ

Στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου, για το 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, που…

ΑΡΣΗ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ ΧΡΗΣΗΣ ΝΕΡΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ. ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ: Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ

ΑΡΣΗ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ ΧΡΗΣΗΣ ΝΕΡΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ. ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ:  Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ…

Ανακοίνωση του Τμήματος Εμπορίου και Τουρισμού της Δ/νσης Ανάπτυξης της Π.Ε. Κοζάνης για την προσωρινή αναστολή λειτουργίας της Λαϊκής Αγοράς Κοζάνης

    Ανακοίνωση του Τμήματος Εμπορίου και Τουρισμού της Δ/νσης  Ανάπτυξης της…