«Η μέρα που σώπασαν τα πουλιά»

Με την προβολή του ντοκιμαντέρ «Η μέρα που σώπασαν τα πουλιά», πραγματοποιήθηκε η έναρξη του Φεστιβάλ Αυλής του Δήμου Καστοιράς, στον κατάμεστο από κόσμο αύλειο χώρο του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα, χθες Δευτέρα 4 Ιουλίου, όπου η ταινία των αδερφών Σπύρου και Τόμη Αναγνώστου, που για πρώτη φορά προβλήθηκε με φυσική παρουσία κοινού κέρδισε το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκόμενων.

Με συγκίνηση, ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης, Σπύρος Αναγνώστου, στην ομιλία του λίγο πριν από την έναρξη της προβολής αναφέρθηκε στο περιεχόμενο του Ντοκιμαντέρ που απέσπασε τις καλύτερες κριτικές στο 24ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, ευχαριστώντας έναν προς έναν τους δημιουργούς και συντελεστές του.

Η θηριωδία του Ολοκαυτώματος της Κλεισούρας αποδόθηκε με καθηλωτικό τρόπο μέσα από τις αφηγήσεις μελών της οικογένειας των αδερφών Αναγνώστου και ιδιαίτερα της γιαγιάς του, Αθηνάς, που αν και σε προχωρημένη γεροντική άνοια, λίγους μήνες πριν «φύγει», άνοιξε την καρδιά της μιλώντας για την αποφράδα εκείνη ημέρα.

Ο Δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης, στον σύντομο χαιρετισμό του, συνεχάρη τον Σπύρο και τον Τόμη για την πολύ καλή δουλειά τους και το εξαιρετικά σημαντικό έργο τους, που «κέρδισε τις καρδιές» όσων το παρακολούθησαν.

Στη συνέχεια, κήρυξε την έναρξη του φετινού Φεστιβάλ Αυλής, το οποίο εντάσσεται στο πλούσιο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Καστοριάς φέτος το Καλοκαίρι, καλώντας τον κόσμο να το αγκαλιάσει.

Η ταινία θα προβληθεί και στην Κλεισούρα την Παρασκευή 12 Αυγούστου.

You May Also Like

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις από την ΠΔΜ – Τμήμα Μηχανολογικού Εξοπλισμού της Π.Ε. Καστοριάς που αφορούν, κοπή κλαδιών, χόρτων και καθαρισμό βλάστησης

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με το ανθρώπινο…

Πυρκαγιά σε αγροτική περιοχή κοντά στην Κορησό

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε χωρίς να γνωρίζει ακόμη κανείς τα αίτιά της την…

Τραγωδία με τροχαίο στην Ιόνια Οδό: Νεκρό ζευγάρι μπροστά τα μάτια του δεκάχρονου παιδιού τους

Σοβαρό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στην Ιόνια Οδό, κοντά στα διόδια Τερόβου στο ρεύμα…

Εργαστήριο Παραδοσιακής Δόμησης στα Κορέστεια Καστορίας

Πρόσκληση Συμμετοχής ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΣΤΑ ΚΟΡΕΣΤΙΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ…

Νίκος Παρούσης: Ο ήρωας πιλότος που θυσιάστηκε για να σώσει εκατοντάδες παιδιά από βέβαιο θάνατο

Table of Contents Hide Έντρομοι είδαν το ΜιράζΑνέφερε βλάβη στο πηδάλιο«Πάνω από…