Κακοκαιρία Διομήδης: Έρχεται έκτακτο δελτίο επιδείνωσης – Βροχές, καταιγίδες, χιόνια σε χαμηλότερο υψόμετρο

Επιδείνωση θα παρουσιάσει τις επόμενες ώρες ο καιρός καθώς προ των πυλών βρίσκεται η κακοκαιρία «Διομήδης». Σύμφωνα με τον Θοδωρή Κολυδά η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, αναμένεται να εκδώσει δελτίο έκτακτων καιρικών φαινομένων εντός της ημέρας.
Οι βροχές και οι σποραδικές καταιγίδες, που εκδηλώνονται τη Δευτέρα, από το πρωί, σε αρκετές περιοχές της χώρας, αναμένεται κατά τη διάρκεια της ημέρας να ενταθούν, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του meteo.

 

Περισσότερο θα επηρεαστούν η Βόρεια Ελλάδα, το Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο, το Ιόνιο, η Πελοπόννησος, η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Παράλληλα, οι χιονοπτώσεις που εκδηλώνονται στα ορεινά, προοδευτικά θα επεκταθούν σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο. Αυξημένη είναι η πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων, ιδιαίτερα σε νησιωτικά τμήματα, ενώ πιθανότητα εκδήλωσης υδροσιφώνων εντοπίζεται σε τμήματα του Αιγαίου.

 

Την Τρίτη 11 Ιανουαρίου, ο καιρός θα παρουσιάσει περαιτέρω επιδείνωση με αρκετά έντονα κατά τόπους φαινόμενα, πυκνές χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα, πτώση της θερμοκρασίας και σχεδόν θυελλώδεις ανέμους κυρίως στο Βόρειο Αιγαίο.
Το νέο κύμα της κακοκαιρίας, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Θοδωρή Κολυδά, θα έχει την ονομασία Διομήδης, και σύμφωνα με τις προβλέψεις πιθανώς να φέρει χιόνια ακόμα και στις ορεινές περιοχές της Αττικής την Τετάρτη και την Πέμπτη.

 

 

 

 

Στο βίντεο του meteo.gr που ακολουθεί παρουσιάζονται προγνωστικοί χάρτες με βήμα τριών ωρών, στους οποίους αποτυπώνεται η γεωγραφική κατανομή των βροχοπτώσεων (μπλε/πράσινες αποχρώσεις) και των χιονοπτώσεων (μωβ αποχρώσεις) κατά το διήμερο Δευτέρα 10/01 -Τρίτη 11/01.

 

Ο καιρός σήμερα

 

Βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά αναμένονται τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας. Άνεμοι έως 7 μποφόρ στο Βόρειο Αιγαίο.

 

Πιο αναλυτικά, αναμένονται βροχές και σε θαλάσσιες, νησιωτικές και παράκτιες περιοχές, καταιγίδες με πιθανότητα σποραδικών χαλαζοπτώσεων. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά ηπειρωτικά και κατά τόπους στη Δυτική Μακεδονία. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο και στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά θα είναι σχετικά αυξημένες.

πηγη:https://www.ethnos.gr/

You May Also Like

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

Victoria’s Secret: Ποια είναι η Ελληνίδα που θα περπατήσει για πρώτη φορά στο show του οίκου

Είναι 21 χρονών και ήδη έχει καταφέρει να ξεχωρίσει στον χώρο της μόδας παγκοσμίως – Εχει συνεργαστεί με Cartier, Louis Vuitton, Ralph Lauren, Chanel κ.ά.

Στο Σύνταγμα η παρέλαση της 25ης Μαρτίου παρά τις ενστάσεις των ειδικών

Στο Σύνταγμα η παρέλαση της 25ης Μαρτίου παρά τις ενστάσεις των ειδικών

Debate: Όλες οι απαντήσεις των πολιτικών αρχηγών

Αναλυτικά τα όσα ειπώθηκαν

Τουρισμός: Στο +7,4% η αεροπορική κίνηση το πρώτο τετράμηνο του 2023

Εντυπωσιακή και η άνοδος του Απριλίου 2023 έναντι του αντίστοιχου μήνα του 2019.

Τι έδειξαν τα… ραντεβού στην Αθήνα

Η επίσκεψη Ζελένσκι, τα Δυτικά Βαλκάνια και τα μηνύματα με αποδέκτες

Επανεμφάνιση κρουσμάτων Covid – 19 στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Τρία στην Κοζάνη, δύο στην Πτολεμαΐδα

Επανεμφάνιση κρουσμάτων Covid – 19 στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.Τρία στην Κοζάνη, δύο…

Η διακύμανση του κόστους ηλιακών θερμοσιφώνων μετά την ανακοίνωση της επιδότησης

Βάσει δειγματοληπτικής έρευνας της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας

Διάνοιξη δρόμου χωρίς τήρηση περιβαλλοντικών όρων σε περιοχή Natura στο οικοσύστημα του Γράμμου

Καταγγέλλουν με ερώτησή τους στον Υπουργό Περιβάλλοντος βουλεύτριες και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. με πρωτοβουλία της Ρ. Δούρου

Αλλάζουν όλα στα αυτοκίνητα το 2025 – Υποχρεωτικό «χαράτσι» σε εκατομμύρια οδηγούς

Τι θα γίνει με τις τιμές για την ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών.