Σήμερα, Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου, αναμένονται οι ανακοινώσεις για το χριστουγεννιάτικο «καλάθι του νοικοκυριού», ενώ σύντομα αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή και το «καλάθι παιχνιδιών».

Το μέτρο θα τεθεί σε εφαρμογή στις 14 Δεκεμβρίου και σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ θα περιλαμβάνει γαλοπούλα, δεν θα περιλαμβάνει όμως αρνιά και κατσίκια. Παράλληλα, σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί και το καλάθι με τα παιχνίδια το οποίο θα τεθεί σε εφαρμογή από τις 14 Δεκεμβρίου και θα ισχύσει έως τις 11 Ιανουαρίου, όπως μεταδίδει το ίδιο μέσο.

Το εορταστικό «καλάθι του νοικοκυριού» θα το λέμε το «καλάθι του Αη Βασίλη», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, στο Action 24. Όπως είπε, τα δύο καλάθια θα ισχύσουν από τις 14 Δεκεμβρίου, με το «καλάθι των παιχνιδιών» να παραμένει σε ισχύ μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου.

Τι θα περιλαμβάνεται στο «καλάθι του Άγιου Βασίλη»

Το «καλάθι του Άγιου Βασίλη» θα περιλαμβάνει τη γαλοπούλα, αλλά αντίθετα εκτός φαίνεται ότι θα μείνουν το αρνί και το κατσίκι.

Προβληματισμός υπάρχει, παράλληλα, για τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες καθώς, όπως λένε από το υπουργείο Ανάπτυξης τίθεται θέμα ανταγωνισμού για ζαχαροπλαστεία και φούρνους.

Το «καλάθι παιχνιδιών»

Σχετικά με το καλάθι των παιχνιδιών, θα είναι διαθέσιμο στα καταστήματα παιχνιδιών και όπως γνωστοποίησε ο κ. Γεωργιάδης τα προϊόντα θα οριστούν με βάση την ηλικία και το φύλο του παιδιού.

Το «καλάθι των παιχνιδιών» θα περιλαμβάνει επιτραπέζια και παζλ, κούκλες, βρεφικά παιχνίδια και φιγούρες, κατασκευές και παιχνίδια δημιουργίας, εκπαιδευτικά παιχνίδια, αυτοκινητάκια και τηλεκατευθυνόμενα, ποδήλατα, παιχνίδια εξωτερικού χώρου και παιχνίδια μίμησης (κουκλοθέατρο, κουζίνες, εργαλεία κ.α.), σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN.

ΠΗΓΗ: https://www.ethnos.gr

You May Also Like

Συντάξεις – Επιδόματα: Ξεκίνησαν οι πληρωμές από τον e-ΕΦΚΑ, τη ΔΥΠΑ και τον ΟΠΕΚΑ

Αναλυτικά το πλάνο πληρωμών για τις συντάξεις Μαΐου 2023

Σήμερα καταβάλλεται το «μπόνους» 300 ευρώ σε επιπλέον 2.311 μη επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους

Σήμερα καταβάλλεται το «μπόνους» 300 ευρώ σε επιπλέον 2.311 μη επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους που κατάρτισαν Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης

Ξεκινούν οι αιτήσεις για 5.000 θέσεις απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας νέων

Ξεκινούν οι αιτήσεις για 5.000 θέσεις απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας νέων σε Αττική…

Γεωργιάδης: Με το «καλάθι του Πάσχα» πετύχαμε να έχουμε τις ίδιες τιμές με πέρυσι στο αρνί

«Ο κάθε καταναλωτής αγοράζει ανάλογα με το πορτοφόλι του».

Σήμερα καταβάλλεται το «μπόνους» 300 ευρώ σε επιπλέον 1.713 μη επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους

Σήμερα καταβάλλεται το «μπόνους» 300 ευρώ σε επιπλέον 1.713 μη επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους που κατάρτισαν Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης