«Καλλιόπη Βέττα: Καμία ουσιαστική μέριμνα για την προστασία των μαθητών και των εκπαιδευτικών για το άνοιγμα των σχολείων»


Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα μίλησε στην κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Μορφωτικών και Κοινωνικών Υποθέσεων για την αντιμετώπιση της πανδημίας στους τομείς της Υγείας και της Παιδείας.

Η κ. Βέττα, αρχικά ανέφερε: «Σε δύο εβδομάδες είναι προγραμματισμένη η έναρξη της εκπαιδευτικής χρονιάς και τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση είναι αποσπασματικά, ελλιπή και επιβάλλονται από τη πίεση της κοινωνίας και της αντιπολίτευσης».

Στη συνέχεια επεσήμανε την ανυπαρξία πολιτικής για τη Δημόσια Παιδεία : «Στην τελευταία σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε., όπου συμφωνήθηκαν οι τελικοί όροι για το Ταμείο Ανάκαμψης, ακούσαμε δηλώσεις Ευρωπαίων Πρωθυπουργών, όπου δεσμεύτηκαν ότι σημαντικό μέρος των νέων πόρων θα διατεθεί αμελλητί για την χρηματοδότηση της Παιδείας. Εδώ, δυστυχώς, προκρίνονται λύσεις ασφαλιστικού Πινοσέτ και εξυπηρέτησης ποικιλώνυμων συμφερόντων. Για την Παιδεία, ούτε φωνή, ούτε ακρόαση.

Η ίδια αναποτελεσματικότητα δεν παρατηρείται μόνο στην Παιδεία. Το ίδιο συμβαίνει και στο ζήτημα της Υγείας, της Οικονομίας, του Τουρισμού, του Πολιτισμού. Κρύβεστε πίσω από τις επιτροπές, νίπτοντας τα χέρια σας για τις αναγκαίες πολιτικές πρωτοβουλίες τις οποίες παίρνετε υπό πίεση. Φαίνεται ότι το επιτελικό κράτος, είναι αποτελεσματικό μόνο για τις απευθείας αναθέσεις, τον πολλαπλασιασμό των μετακλητών και την προώθηση αντιλαϊκών μέτρων».

Τέλος, η κ. Βέττα ανέφερε: «Σαφώς υπάρχει ατομική ευθύνη στο ζήτημα του κορωνοϊού. Μόνο που δεν είναι, αποκλειστικά, της νεολαίας, των τουριστών, των ηλικιωμένων και, οσονούπω, των μαθητριών και των μαθητών, όπως θα μας υποδείξουν τα ρεπορτάζ των καναλιών.Είναι δική σας, καθώς είχατε όλο τον χρόνο για να οργανώσετε ένα σχέδιο αποτροπής της εξάπλωσης. Δεν το κάνατε. Ελπίζουμε, με όλη μας την καρδιά, ότι οι πολίτες της χώρας μας, δεν θα πληρώσουν με βαρύ τίμημα την απερισκεψία σας και την έλλειψη οργάνωσης».

Το link της ομιλίας είναι το κάτωθι:

https://www.youtube.com/watch?v=9Xt_icW2cbw

You May Also Like

Παράταση προθεσμίας υποβολής αίτησης εγγραφής στα Περιφερειακά Μητρώα «Φορέων Εκμετάλλευσης» και «Εμπόρων» της ΚΥΑ 134627/5835/23-12-2015 (ΦΕΚ 2872 Β’)

Από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι με την…

Χρήσιμες Απαντήσεις από τον Δήμο Καστοριάς  για τους συνδημότες μας στη Μεσοποταμία (Διαρκής ανανέωση)

Χρήσιμες Απαντήσεις από τον Δήμο Καστοριάς  για τους συνδημότες μας στη Μεσοποταμία…

To νέο Δ.Σ. της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Κυριών Καστοριάς

Η σύσταση του νεοεκλεγέντος Δ.Σ.

Ομιλία της Μαρίας Αντωνίου στο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού

Ομιλία της Μαρίας Αντωνίου στο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Διδακτικού και…

Το εγκόλπιο Ημερολόγιο έτους 2020 της Ιεράς Μητρόπολης Καστοριάς

Το εγκόλπιο Ημερολόγιο έτους 2020 της Ιεράς Μητρόπολης Καστοριάς Γράφει ο Γιώργος…

Αυγενάκης από Καστοριά: «Είμαστε οι μόνοι, που μπορούμε να φέρουμε σε πέρας ένα ρεαλιστικό, τολμηρό σχέδιο μεταρρυθμίσεων»

Στην Καστοριά βρέθηκε ο Γραμματέας ΠΕ ΝΔ – Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης…

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΕΦΘΗΚΕ ΤΟ 1ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΙΔΩΝ ΤΟΥ Α.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΕΦΘΗΚΕ ΤΟ 1ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΙΔΩΝ ΤΟΥ Α.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Ξεκινούν από σήμερα εκπτώσεις

Σήμερα Τρίτη 1 Νοεμβρίου, ξεκινούν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις. Προαιρετικά ανοιχτά τα καταστήματα…