Ιστορίες για ένα παλιό σεντούκι, για ένα καρπούζι που κυλάει, για μια βόλτα στη θάλασσα, για αχινούς με γυμνά καβούκια.

Ιστορίες για ένα ρυμουλκό που περνά κάτω από το παράθυρο, ένα ερειπωμένο ξενοδοχείο, τέσσερα άλογα με μαύρα φτερά, μια φωτογραφία γάμου.

Ιστορίες για αυτούς που επιστρέφουν στον τόπο τους και άλλους που προσπαθούν να καταλάβουν γιατί έφυγαν απ’ αυτόν.

Ένα μοναδικό παζλ ανθρώπων και πραγμάτων σε μια συλλογή για το Καλοκαίρι και την Καστοριά.

Το inkastoria.gr σε συνεργασία με την Εταιρεία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό-Δ.Α.Δ. Ν. Καστοριάς “ένωσαν” τους συγγραφείς της πόλης. Δεκαεννέα ξεχωριστοί καλλιτέχνες δημιούργησαν μια συλλογή διηγημάτων, ποιημάτων, αλλά και ένα εικονογραφημένο παραμύθι, για τους μικρούς αναγνώστες, με κεντρική αναφορά στο καλοκαίρι.

Οι Ντίνα Αγράμπελη, Αλέξης Γούδας, Νίκος Δόικος, Στέλλα Καλαμπούκα, Σοφία Κλειούση, Όλγα Κοκκίνου Στασινοπούλου, Βενιζέλος Αλέξανδρος Μιχαήλ, Νίκος Μερτζανίδης, Ουρανία Μπάγγου, Μαριλένα Μπουμπάρη, Γιώργος Πάνου, Ηλίας Παπαμόσχος, Χρυσούλα Πατρόνου Παπατέρπου, Μάρκος Πετρόπουλος, Νίνα Ράπη, Μαρία Σέκιου, Μάρθα Τοκατλίδου Σαββοπούλου, Πόπη Φανούλη – Νάτου, Νάνσυ Χατζή, παραχώρησαν ανέκδοτα ποιήματα και πεζά δημιουργώντας ένα μοναδικό αμάλγαμα.

Και το όνομα αυτού: Καλοκαίρι και Καστοριά. 19 συγγραφείς, Ποιήματα και Πεζά

Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου, το inkastoria.gr και ο Αυτισμός Καστοριάς προσκαλούν τους Καστοριανούς την Πέμπτη 21 Ιουλίου στις 19:30 στην Αυλή του Αρχοντικού Πηχεών στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα (Ντολτσό), οπού θα πραγματοποιηθεί μια ξεχωριστή εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου ενώ θα ακολουθήσει κοκτέιλ πάρτι.

Την παρουσίαση του βιβλίου και τη συζήτηση με τους συγγραφείς και το κοινό θα κάνουν η Ιωάννα Μανέτα (thewholecow.net) και οι Δήμητρα Ριζοπούλου και Μάρκος Πετρόπουλος (inkastoria.gr).

Να επισημάνουμε ότι τα έσοδα από την πώληση του βιβλίου θα διατεθούν εξ’ ολοκλήρου στην Εταιρεία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό-Δ.Α.Δ. Ν. Καστοριάς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;) στην Καστοριά Του Γιώργου Τ. Αλεξίου

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;)…

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις από την ΠΔΜ – Τμήμα Μηχανολογικού Εξοπλισμού της Π.Ε. Καστοριάς που αφορούν, κοπή κλαδιών, χόρτων και καθαρισμό βλάστησης

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με το ανθρώπινο…

Μπουζέρια: “παγκόσμιο” πρωτάθλημα τσιπουρο-γευσιγνωσίας

Τα ”Μπουζέρια”, η τρελογιορτή των Τσιπουράδων, σας προσκαλεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τσιπουρογευσιγνωσίας όλο τον κόσμο

Εργαστήριο Παραδοσιακής Δόμησης στα Κορέστεια Καστορίας

Πρόσκληση Συμμετοχής ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΣΤΑ ΚΟΡΕΣΤΙΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ…